De incassokosten die wij in rekening brengen zijn altijd berekend volgens de Wet IncassoKosten (WIK). De hoogte van de incassokosten is dus wettelijk bepaald en niet aan te passen. Er zijn diverse websites waarop je zelf de hoogte van de incassokosten kunt berekenen. Bijvoorbeeld op de website van de KBvG kun je gebruikmaken van de "Incassokosten Calculator".
Wanneer je van mening bent dat je geen incassokosten hoeft te betalen, dan kun je:
- Log in op MijnIncasso en klik op 'Bezwaar indienen'. Kies voor de reden: ‘Ik ben het niet eens met de gemaakte kosten’. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg eventueel je bewijsmateriaal als bijlage toe.
-
Het contactformulier invullen. Kies hierbij voor de optie ‘Ik ben het niet eens met de gemaakte kosten’ en stuur ons een duidelijke onderbouwing en bewijsmateriaal mee.
De kosten voor beslag die wij in rekening brengen zijn altijd gelijk aan de wettelijke tarieven. De hoogte van de kosten van een beslag zijn dus wettelijk bepaald en niet aan te passen. Hier kun je de hoogte van de kosten voor (o.a.) beslag terugvinden.
Wanneer je van mening bent dat wij geen beslag hadden mogen leggen, dan kun je een bezwaar maken. Dit kan op de volgende 2 manieren:
-
Log in op MijnIncasso en klik op 'Bezwaar indienen'. Kies voor de reden: ‘Ik ben het niet eens met de gemaakte kosten’. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg eventueel je bewijsmateriaal als bijlage toe.
-
Het contactformulier invullen. Kies hierbij voor de optie ‘Ik ben het niet eens met de gemaakte kosten’ en stuur ons een duidelijke onderbouwing en bewijsmateriaal mee.
De mogelijkheid om bezwaar te maken verschilt op basis van de situatie in je dossier:
-
Je bent niet gedagvaard en het dossier heeft géén betrekking op een dwangbevel
- Je kunt op MijnIncasso bij de betreffende vordering klikken op ‘Bezwaar maken’. Kies vervolgens de reden van het bezwaar en stuur je onderbouwing en eventuele bewijstukken mee.
- Of je kan ons contactformulier invullen. Kies de reden van het bezwaar en stuur je onderbouwing en eventuele bewijstukken mee.
-
Je hebt een dwangbevel ontvangen
- In het dwangbevel staat beschreven wat je kunt doen wanneer je het niet eens bent met het dwangbevel.
- In het dwangbevel staat beschreven wat je kunt doen wanneer je het niet eens bent met het dwangbevel.
-
Je hebt een dagvaarding ontvangen
- Je kunt schriftelijk jouw bezwaar maken bij de rechtbank. Kijk in de dagvaarding op de eerste bladzijde onder het kopje ‘Om’. Hier vind je hoe je jouw bezwaar moet maken bij de rechtbank.
- Je kunt ook naar de zitting gaan om bij de rechter aan te geven waar je het niet mee eens bent.
-
Er is al een vonnis uitgesproken door de (kanton)rechter
- Je hebt tijdens de procedure bij de rechtbank al bezwaar gemaakt, maar de rechter heeft in je nadeel beslist. In sommige gevallen kun je in hoger beroep gaan. Dit betekent dat je een hogere rechter vraagt om de zaak opnieuw te beoordelen. De voorwaarden voor hoger beroep zijn:
- Een hoger beroep is alleen mogelijk wanneer de vordering (de facturen, incassokosten en rente) hoger is dan € 1750,00. Bij een lager bedrag is hoger beroep niet mogelijk en kun je het vonnis dus niet aanvechten.
- Binnen 3 maanden na de uitspraak van het vonnis moet je de dagvaarding voor het hoger beroep indienen bij de tegenpartij. Overweeg je om in hoger beroep te gaan tegen een vonnis, dan raden wij je aan om contact op te nemen met een advocaat, rechtswinkel of juridisch loket. Zij kunnen je informeren over je mogelijkheden, de kosten en de procedure.
- Je bent niet aanwezig geweest tijdens de procedure en hebt geen bezwaar gemaakt bij de rechtbank. In dit geval heeft de rechter een verstekvonnis uitgesproken. Dat wil zeggen, je bent veroordeeld omdat je geen bezwaar hebt gemaakt tijdens de zitting. Wanneer je het niet eens bent met het vonnis, kun je in verzet gaan tegen het vonnis.
- Je hebt slechts 4 weken de tijd om de verzetdagvaarding uit te brengen aan de tegenpartij. Wanneer deze 4 weken ingaan, is per zaak verschillend. Het moet namelijk duidelijk zijn dat je op de hoogte bent van het vonnis. Vanaf die dag gaat de termijn van 4 weken in. Dit kan op verschillende manieren:
- De betekening van het vonnis is door onze deurwaarder persoonlijk aan je afgegeven.
- Wij hebben beslag gelegd en de eerste betaling hieruit is door ons ontvangen.
- Je hebt laten weten dat je op de hoogte bent van de inhoud van het vonnis.
- Je hebt slechts 4 weken de tijd om de verzetdagvaarding uit te brengen aan de tegenpartij. Wanneer deze 4 weken ingaan, is per zaak verschillend. Het moet namelijk duidelijk zijn dat je op de hoogte bent van het vonnis. Vanaf die dag gaat de termijn van 4 weken in. Dit kan op verschillende manieren:
- Je hebt tijdens de procedure bij de rechtbank al bezwaar gemaakt, maar de rechter heeft in je nadeel beslist. In sommige gevallen kun je in hoger beroep gaan. Dit betekent dat je een hogere rechter vraagt om de zaak opnieuw te beoordelen. De voorwaarden voor hoger beroep zijn:
Overweeg je om in verzet te gaan tegen een vonnis? Wij raden je aan om contact op te nemen met een advocaat, rechtswinkel of juridisch loket. Zij kunnen je informeren over je mogelijkheden, kosten en de procedure.
Wanneer de verzettermijn verstreken is, is verzet niet meer mogelijk. Je kunt het vonnis dan niet meer aanvechten.
Als je het niet eens bent met een vordering die je moet betalen, is het goed om bezwaar in te dienen. Dit kan alleen als je dossier nog niet voor de rechter is geweest. Bezwaar moet altijd schriftelijk worden ingediend met een onderbouwing waarom je het er niet mee eens bent.
Een bezwaar indienen kan op verschillende manieren:
- Via MijnIncasso. Nadat je bent ingelogd kun je klikken op 'Bezwaar indienen'
- Via het contactformulier. Hier kun je het bezwaar indienen zonder in te loggen. Kies voor 'Ik ben het niet eens met de vordering' en vul de benodigde velden in.
- Via e-mail of per post. Je kunt ons het bezwaar ook toesturen via e-mail of post. Ons e-mailadres is info@ggn.nl. Ons postadres is: Postbus 19212, 3001 BE, Rotterdam.
Heb je al betaald aan GGN, maar toch nog een brief van ons ontvangen? Er zijn 3 mogelijkheden die gebeurd kunnen zijn:
- Je betaling is door ons ontvangen, maar was nog niet verwerkt in het dossier op het moment dat de brief werd verstuurd.
- Je betaling is gedaan onder vermelding van een verkeerd dossiernummer of aan een verkeerd rekeningnummer.
- Je hebt niet betaald volgens de afgesproken betaalcondities. Dit kan betrekking hebben op de hoogte van het bedrag of de afgesproken betaaldatum.
Uiterlijk drie dagen na de betaling kun je de betaling terugzien op MijnIncasso.
Kun je jouw betaling niet terugvinden op MijnIncasso en is het ook niet door GGN naar je teruggestort?
- Log in op MijnIncasso en ga naar de vordering waarin je hebt betaald. Maak vervolgens een bezwaar aan en kies voor de reden: ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg je betaalbewijs als bijlage toe. Wij verwachten binnen 10 werkdagen te reageren.
- Ga naar ons contactformulier en kies voor de optie: ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg je betaalbewijs als bijlage toe. Wij verwachten binnen 10 werkdagen te reageren.
LET OP: Op het betaalbewijs moet in ieder geval de volgende informatie zichtbaar zijn:
- de betaaldatum
- de naam van de rekeninghouder
- het rekeningnummer waarmee betaald is
- het rekeningnummer waaraan betaald is
- het bedrag
- de omschrijving
Er zijn meerdere opties mogelijk:
-
Je betaling heeft betrekking op een andere factuur dan de factuur waar je onze brief over krijgt.
Controleer je betaalkenmerk en de factuurgegevens.
-
Je betaling aan de opdrachtgever is bij ons nog niet bekend. Controleer op MijnIncasso of wij de betaling hebben verwerkt.
Heeft je betaling betrekking op de juiste factuur en is je betaling nog niet verwerkt?
- Klik op 'Bezwaar maken' en kies voor de reden: 'Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs'. Voeg jouw betaalbewijs als bijlage toe. Wij nemen dan contact op met onze opdrachtgever om je betaalbewijs te bespreken. Wanneer wij een reactie ontvangen van onze opdrachtgever, brengen wij je hiervan op de hoogte. Je hoeft geen contact met ons op te nemen.
- Of ga naar ons contactformulier en kies voor de optie: 'Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg jouw betaalbewijs als bijlage toe. Wij nemen dan contact op met onze opdrachtgever om je betaalbewijs te bespreken. Wanneer wij een reactie ontvangen van onze opdrachtgever, brengen wij je hiervan op de hoogte. Je hoeft geen contact met ons op te nemen.
Er zijn 2 mogelijke redenen voor:
- Je betaling is door ons ontvangen maar was nog niet verwerkt in het dossier op het moment van het versturen van de brief.
- Je betaling is gedaan onder vermelding van een verkeerd dossiernummer of aan een verkeerd rekeningnummer.
Controleer of één van bovengenoemde opties van toepassing is voor jou. Uiterlijk drie dagen na de betaling kun je de betaling terugzien op MijnIncasso door naar het betreffende dossier te gaan. Hier zie je een overzicht van de betalingen die je aan ons hebt gedaan.
Kan je jouw betaling niet terugvinden op MijnIncasso en is het ook niet door GGN naar je teruggestort?
-
Log dan in op MijnIncasso en klik op 'Bezwaar indienen'. Dien vervolgens een bezwaar in en kies voor de reden: ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg je betaalbewijs als bijlage toe. Wij verwachten binnen 10 werkdagen te reageren.
-
Of ga naar ons contactformulier en kies voor de optie: ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg jouw betaalbewijs als bijlage toe. Wij verwachten binnen 10 werkdagen te reageren.
Als je de vordering al hebt betaald, is het belangrijk om zo snel mogelijk een betaalbewijs te sturen. LET OP: Op het betaalbewijs moet in ieder geval de volgende informatie zichtbaar zijn:
1. de betaaldatum
2. de naam van de rekeninghouder
3. het rekeningnummer waarmee betaald is
4. het rekeningnummer waaraan betaald is
5. het bedrag
6. de omschrijving
- Je kunt je betaalbewijs indienen door in te loggen op MijnIncasso. Klik op ‘Bezwaar indienen’ en vervolgens op ‘ik heb al betaald’. Je kunt het betaalbewijs toevoegen als bijlage.
- Je kunt je betaalbewijs ook indienen via het contactformulier. Klik dan op ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Vul de velden in en voeg je betaalbewijs toe als bijlage.
- Je kunt je betaalbewijs ook onder vermelding van je dossiernummer per post versturen naar Postbus 19212, 3001 BE, Rotterdam.
Er zijn verschillende redenen waarom dit gebeurd is:
Je hebt je bezwaar naar een onjuist (e-mail)adres gestuurd of er staat geen (juist) dossiernummer vermeld. Controleer het (e-mail)adres en het dossiernummer in het bezwaar dat je hebt ingediend. Wanneer dit adres niet overeenkomt met onze gegevens, verstuur je bezwaar dan opnieuw naar ons. Dit kan via MijnIncasso of het contactformulier. Onze gegevens en het contactformulier kun je hier vinden.
Ontbreekt je dossiernummer of is deze onjuist? Verstuur dan ook je bezwaar opnieuw naar ons. Dit kan via MijnIncasso of het contactformulier. Het contactformulier kun je hier vinden.
Voordat wij je bezwaar hadden verwerkt, stuurden wij je al een nieuw betalingsverzoek. Het heeft elkaar dus gekruist. Kijk goed naar de datum waarop wij ons betalingsverzoek naar je hebben gestuurd. Wanneer dit minder dan 3 werkdagen scheelt met het versturen van je bezwaar, is het waarschijnlijk dat het elkaar gekruist heeft.
Op MijnIncasso kun je de stand van zaken per dossier terugvinden. In de vorderingen waarin nog geen gerechtelijke uitspraak is, zie je bij de stand van zaken staan of wij het bezwaar ontvangen hebben.
Wij hebben je bezwaar niet goed ontvangen. Kijk goed naar de datum waarop wij ons betalingsverzoek naar je hebben gestuurd. Wanneer dit meer dan 3 werkdagen scheelt met het versturen van je bezwaar, neem dan altijd contact met ons op:
- Op MijnIncasso kun je de stand van zaken per dossier terugvinden. In dossiers waarin nog geen gerechtelijke uitspraak is, zie je bij de stand van zaken staan of wij het bezwaar ontvangen hebben. Wanneer dit het geval is, kun je onze reactie afwachten.
- Op MijnIncasso kun je jouw bezwaar (opnieuw) naar ons versturen. Klik op het dossier, klik vervolgens op 'Bezwaar maken' en kies de reden van jouw bezwaar. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg eventueel jouw bewijsmateriaal als bijlage toe.
- Via het contactformulier kun je (opnieuw) je bezwaar versturen. Kies de reden van het bezwaar. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg eventueel je bewijsmateriaal als bijlage toe.
Wij ontvangen pas een dossier van onze opdrachtgever wanneer zij jou al (meerdere keren) per brief of e-mail hebben verzocht te betalen.
Wanneer je verhuisd bent, is het jouw eigen verantwoordelijkheid om je nieuwe adres door te geven bij onze opdrachtgever. Ben je dit vergeten, dan is het dossier terecht overgedragen aan ons. Eventuele extra kosten moeten door jou betaald worden.
Heb je wel je nieuwe adres op tijd doorgegeven aan onze opdrachtgever? Dan ontvangen wij graag het bewijs dat je het nieuwe adres hebt doorgegeven.
- Je kunt op MijnIncasso op het betreffende dossier klikken. Klik vervolgens op 'Bezwaar maken' en kies voor de reden: 'Ik ben het niet eens met de kosten'. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg jouw bewijsmateriaal als bijlage toe. Wij nemen dan contact op met onze opdrachtgever om jouw bezwaar te bespreken.
- Vul ons contactformulier in en kies voor de optie: 'Ik wil bezwaar maken/ik ben het ergens niet mee eens'. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg jouw bewijsmateriaal als bijlage toe. Wij nemen dan contact op met onze opdrachtgever om jouw bezwaar te bespreken.
Je kunt schriftelijk bezwaar maken bij de rechtbank. Kijk in de dagvaarding op de eerste bladzijde onder het kopje “Om”. Hier vind je hoe je jouw bezwaar moet maken bij de rechtbank.
Je kunt ook naar de zitting gaan om bij de rechter aan te geven waar je het niet mee eens bent.
In het dwangbevel staat beschreven wat je kan doen wanneer je het niet eens bent met het dwangbevel.
Er zijn 2 mogelijkheden:
Je hebt tijdens de procedure bij de rechtbank al bezwaar gemaakt, maar de rechter heeft in jouw nadeel beslist.
In sommige gevallen kun je in hoger beroep gaan. Dit betekent dat je een hogere rechter vraagt om de zaak opnieuw te beoordelen. De voorwaarden om in hoger beroep te gaan zijn:
- Een hoger beroep is alleen mogelijk wanneer de vordering (de facturen, incassokosten en rente) hoger is dan € 1750,00. Bij een lager bedrag is hoger beroep niet mogelijk en kun je het vonnis dus niet aanvechten.
- Binnen 3 maanden na de uitspraak van het vonnis moet je de dagvaarding voor het hoger beroep indienen bij de tegenpartij. Overweeg je om in hoger beroep te gaan tegen een vonnis, dan raden wij aan om contact op te nemen met een advocaat, rechtswinkel of juridisch loket. Zij kunnen je informeren over je mogelijkheden, de kosten en de procedure.
Je bent niet aanwezig geweest tijdens de procedure en hebt geen bezwaar gemaakt bij de rechtbank.
In dit geval heeft de rechter een verstekvonnis uitgesproken. Dat wil zeggen, je bent veroordeeld omdat je geen bezwaar hebt gemaakt tijdens de zitting. Wanneer je het niet eens bent met het vonnis kun je in verzet gaan tegen het vonnis.
Je hebt slechts 4 weken de tijd om de verzetdagvaarding uit te brengen aan de tegenpartij. Wanneer deze 4 weken ingaan, is per zaak verschillend. Het moet namelijk duidelijk zijn dat je op de hoogte bent van het vonnis. Vanaf die dag gaat de termijn van 4 weken in. Dit kan op verschillende manieren:
- De betekening van het vonnis is door onze deurwaarder aan je persoonlijk afgegeven
- Wij hebben beslag gelegd en de eerste betaling hieruit is door ons ontvangen
- Je hebt laten weten dat je op de hoogte bent van de inhoud van het vonnis
Overweeg je om in verzet te gaan tegen een vonnis, dan raden wij aan om contact op te nemen met een advocaat, rechtswinkel of juridisch loket. Zij kunnen je informeren over je mogelijkheden, de kosten en de procedure.
Wanneer de verzettermijn verstreken is, is verzet niet meer mogelijk. Je kunt het vonnis dan niet meer aanvechten.