Kies een thema:

 • De 14 meestgestelde vragen
  • Hoe kan ik contact opnemen met GGN?

  • Hoe kan ik inloggen op Mijn Incasso?

   Als je al een account hebt, kan je inloggen via http://mijnincasso.ggn.nl. Om een account te maken, heb je een code nodig die in de eerste brief die je hebt ontvangen staat. Als je deze kwijt bent, kun je bellen naar 088-3314501 voor een nieuwe code.We moeten in verband met privacy uw persoonlijke gegevens controleren. Als deze gegevens fout in ons systeem staan, kan het zijn dat een account maken of inloggen niet lukt. In dat geval kun je telefonisch contact opnemen op telefoonnummer 088-3314501.

  • Hoe kan ik een betalingsregeling treffen?

   • Een betalingsregeling tref je het makkelijkst door in te loggen op http://mijnincasso.ggn.nl.
   • Het is ook mogelijk om telefonisch een regeling af te spreken. Bel naar 088-3314500.
   • Het is ook mogelijk om per brief of per e-mail een regeling te verzoeken. Dan is het belangrijk om een voorstel te doen voor een bedrag per maand. Het is niet verplicht om een overzicht van je inkomsten en uitgaven bij te voegen, maar het verhoogt wel de kans dat we akkoord kunnen gaan met je voorstel als je dat wel doet.

  • Wat is het openstaande saldo op mijn dossiers?

   Je kunt kijken wat er openstaat op jouw dossiers door in te loggen op http://mijnincasso.ggn.nl. Het is ook mogelijk om telefonisch het saldo op te vragen. Je kunt dan bellen naar 088-3314500.

  • Ik wil uitleg over de Dagvaarding die ik heb ontvangen.

   Voor een uitgebreidere uitleg kun je naar de kennisbank [link naar kennisbank] gaan.

   Als je een dagvaarding hebt ontvangen, betekent dat dat je bent opgeroepen om te verschijnen in een rechtszaak. Je hebt dan drie opties:

   1. Als je het eens bent met de vordering dan is de beste keuze om het gehele openstaande bedrag vóór de rechtszitting volledig te betalen. Op die manier gaat de rechtszaak niet door, waardoor je hoge kosten bespaart. Het openstaande bedrag vind je dikgedrukt op bladzijde 5 van de Dagvaarding (kan soms iets afwijken).
   2. Als je het eens bent met de vordering, maar niet in één keer kan betalen dan is het verstandig om een betalingsregeling te treffen. Dat kan via http://mijnincasso.ggn.nl of telefonisch via 088-3314500. LET OP: Als je een regeling treft dan zal de rechtszaak doorgaan. Je betaalt dan ook de kosten van de rechtszaak.

   Je bent het niet eens met de vordering. Het is dan het beste om verweer in te dienen. Je kunt kijken onder het kopje ‘Om’ (meestal op pagina 5 of 6). Daar vind je instructies voor hoe je het best bezwaar kunt maken.

  • Ik wil uitleg over de Overbetekening die ik heb ontvangen.

   Voor een uitgebreidere uitleg kun je naar de kennisbank [link naar kennisbank] gaan. Op het voorblad van een overbetekening staat ‘betekening executoriaal derdenbeslag’. Dat betekent dat er beslag is gelegd op (een deel van) jouw inkomen, banktegoed of goederen.

   Het is ook mogelijk om de overbetekening via de telefoon uitgelegd te krijgen. Je kunt ons bereiken op 088-3314500. Als er beslag op je inkomen is gelegd ontvang je zelf nog steeds een bedrag zodat je kunt rondkomen. Dat is de beslagvrije voet en die ontvang je dus zelf. Alles wat je meer zou ontvangen dan de beslagvrije voet zal worden ingehouden. Het kan zijn dat je vindt dat je niet genoeg krijgt om rond te komen. In dat geval is het slim om de beslagvrije voet opnieuw door ons te laten berekenen.

   Als er beslag is gelegd dan is het nog steeds mogelijk om een regeling naast het beslag te treffen. Dat betekent dat het beslag blijft liggen totdat het hele openstaande bedrag betaald is.

  • Ik wil uitleg over een andere brief die ik heb ontvangen.

   Je kunt de actuele status van het dossier waar je een brief over hebt ontvangen bekijken door in te loggen op http://mijnincasso.ggn.nl.Het is mogelijk om per telefoon uitleg te krijgen over de brief die je hebt ontvangen. Bel dan naar 088-3314500. In onze kennisbank staat per brief precies uitgelegd wat deze inhoudt.

  • Ik ben het niet eens met de vordering, hoe kan ik bezwaar maken?

   Als je het niet eens bent met dat je moet betalen, is het slim om bezwaar in te dienen. Dit kan alleen als je dossier nog niet voor de rechter is geweest. Bezwaar moet altijd schriftelijk worden ingediend met een onderbouwing waarom je het er niet mee eens bent.

   • Je kunt bezwaar indienen door in te loggen op http://mijnincasso.ggn.nl.
   • Je kunt je bezwaar indienen zonder in te loggen via het contactformulier http://contact.ggn.nl. Je kunt daar klikken op ‘ik ben het niet eens met de vordering’ en de velden invullen.
   • Je kunt je bezwaar ook per e-mail versturen. Het e-mailadres is info@ggn.nl.Je kunt je bezwaar ook per post versturen naar Postbus 19212 3001 BE Rotterdam.

  • Ik heb de vordering al betaald, hoe kan ik dat doorgeven?

   Als je de vordering al hebt betaald, is het belangrijk om zo snel mogelijk een betaalbewijs te sturen. LET OP: Op het betaalbewijs moet in ieder geval de volgende informatie zichtbaar zijn:

   1. de betaaldatum
   2. de naam van de rekeninghouder
   3. het rekeningnummer waarmee betaald is
   4. het rekeningnummer waaraan betaald is
   5. het bedrag
   6. de omschrijving
   • Je kunt je betaalbewijs indienen door in te loggen op http://mijnincasso.ggn.nl. Klik op ‘Ik ben het er niet mee eens’ en vervolgens op ‘ik heb al betaald’. Je kunt het betaalbewijs toevoegen als bijlage.
   • Je kunt je betaalbewijs ook indienen via het contactformulier http://contact.ggn.nl. Klik dan op ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Vul de velden in en voeg je betaalbewijs toe als bijlage.
   • Je kunt je betaalbewijs ook onder vermelding van je dossiernummer per post versturen naar Postbus 19212 3001 BE Rotterdam.

  • Wanneer wordt mijn geld teruggestort?

   Als je geld van ons terugkrijgt, kan dat vanwege verschillende redenen zijn. Als je geld teruggestort krijgt omdat je beslagvrije voet met terugwerkende kracht is aangepast, duurt het ongeveer twee weken vanaf de aanpassing voordat het geld door ons wordt overgemaakt. Als je geld terugkrijgt omdat je te veel hebt betaald, duurt het ongeveer een week vanaf het moment dat de opdracht voor terugstorting in ons systeem staat. Wij hebben dit zo veel mogelijk geautomatiseerd. Het kan zijn dat toch nodig is om te bellen met 088-3314500 om de terugstorting in gang te zetten.

  • Hoe kan ik mijn beslagvrije voet opnieuw laten berekenen?

   Je kunt je beslagvrije voet opnieuw laten berekenen door de benodigde stukken aan te leveren. De benodigde stukken zijn de volgende:

   • Wanneer u één of meerdere kinderen thuis heeft wonen, verzoeken wij u de geboortedatum/geboortedata van dit kind/deze kinderen aan ons door te geven in het opmerkingenveld.
   • Kopie van de meest recente salaris- of uitkeringsspecificatie. Wanneer u samenwonend/gehuwd bent, dient u ook de gegevens van uw partner toe te voegen;
   • Kopie van de huurovereenkomst en de huurspecificatie van dit kalenderjaar (recent bewijs van de hoogte van de huur) of kopie van de geldleningovereenkomst voor de hypotheek en een recent bewijs van de maandelijks verschuldigde rente;
   • Kopie van het polis blad van de zorgverzekering van dit kalenderjaar, met daarop de premies van dit jaar;

   Onderstaande stukken kunt u opvragen bij de Belastingdienst. Wanneer u geen toeslagen of voorlopige teruggave ontvangt, dan hebben wij de afwijzing van de Belastingdienst als bewijsstuk nodig.

   • Kopie van de beslissing huurtoeslag over dit kalenderjaar (bij huurwoning);
   • Kopie van de beslissing kindgebonden budget over dit kalenderjaar;
   • Kopie van de beslissing voorlopige teruggaaf over dit kalenderjaar;
   • Kopie van de beslissing zorgtoeslag over dit kalenderjaar;

   Wij kunnen alleen een nieuwe beslagvrije voet voor u berekenen als we bewijsstukken van u ontvangen. Na deze berekening passen we de beslagvrije voet direct voor u aan. De berekening kan 14 dagen duren na ontvangst van de bewijsstukken.

   Je kunt de stukken aanleveren door in te loggen op http://mijnincasso.ggn.nl en vervolgens te klikken op ‘Ik ben het er niet mee eens’ gevolgd door ‘Ik ben het niet eens met (de hoogte van) de beslagvrije voet.

   Vul ons contactformulier in op https://contact.ggn.nl/ en kies voor de optie: “Ik ben het niet eens met (de hoogte van) de beslagvrije voet”.

   Het is mogelijk om de stukken op te sturen via e-mail. Je kunt mailen naar info@ggn.nl. Zet de benodigde stukken in de bijlage, en gebruik je dossiernummer als onderwerp van de mail.

   Het is mogelijk om de stukken per post te sturen naar Postbus 19212 3001 BE Rotterdam.

  • Is mijn betaling ontvangen?

   Je kunt controleren of je betaling is ontvangen door in te loggen op http://mijnincasso.ggn.nl. Daar wordt de status van je dossiers iedere dag bijgewerkt. Het kan dus een dag duren voordat je betaling zichtbaar is op Mijn Incasso, ook al is de betaling al ontvangen.

   Je kunt controleren of je betaling is ontvangen door te bellen naar 088-3314500.

  • Ik heb een pre-minder ontvangen, wat houdt dat in?

   Je kunt controleren of je betaling is ontvangen door te bellen naar 088-3314500. Een pre-minder is bedoeld als service. De pre-minder wordt ongeveer 5 werkdagen voor de afgesproken datum van de betalingsregeling door ons verstuurd. Dat gebeurt ook op het moment dat je al hebt betaald. In dat geval mag je de pre-minder als niet verzonden beschouwen.

   Als het de laatste termijn van je betalingsregeling is, dan sturen we de pre-minder op een andere datum, vrij kort na het ontvangen van de een-na-laatste betaling. Je mag gewoon de afgesproken datum aanhouden om de laatste termijn van je regeling te betalen.

  • Kan ik voor iemand anders contact opnemen?

   Het is mogelijk om contact op te nemen voor iemand anders, maar alleen op voorwaarde dat er eerst een schriftelijke machtiging door GGN is ontvangen. Een schriftelijke machtiging is een ondertekend document waarop staat dat iemand iets namens jou mag doen. Voeg altijd een kopie van uw beide legitimaties toe.

 • Betalen
  • Ik wil de vordering betalen, hoe kan ik dit doen?

   U kunt op verschillende manieren betalen:

   1. Klik op ggn.nl/directbetalen en betaal zonder in te loggen. Vermeld hierbij altijd het juiste dossiernummer. Uw betaling is voor ons direct te zien in het dossier. Op MijnIncasso ziet u de betaling na 1 uur in uw dossier(s).
   2. Op MijnIncasso kunt u inloggen en direct een overzicht van uw openstaande dossiers vinden en deze betalen. Uw betaling is voor ons direct te zien in het dossier. Op MijnIncasso ziet u de betaling na 1 uur in uw dossier(s).
   3. U kunt uw betaling overmaken op het IBANrekeningnummer: NL90INGB0686310357, t.n.v. GGN mastering credit, onder vermelding van uw dossiernummer(s). Voor betalingen vanuit het buitenland kunt u de BIC code gebruiken: BIC: INGBNL2A. Houdt u rekening met een verwerkingstijd van 1 werkdag.
   4. Op al onze vestigingen kunt u contant of per pin uw betaling aan ons doen. Uw betaling is direct te zien in uw dossier op MijnIncasso. Kijk op ggn.nl/vestigingen voor een overzicht van onze vestigingen. Wij zijn maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur geopend.

  • Hoe weet ik welk bedrag ik moet betalen?

   • Op MijnIncasso kunt u inloggen en direct een overzicht van uw openstaande dossier(s) vinden. U kunt dit overzicht als PDF bestand opslaan.

   Als u in de afgelopen 2 dagen een officiële brief van één van onze deurwaarders heeft ontvangen, dan kunt u voor dat dossier het bedrag aanhouden wat in die brief staat.

   • Op https://contact.ggn.nl/ kunt u ons contactformulier invullen en kiezen voor: ‘ik heb een andere vraag’. Hier kunt u ons vragen om u een overzicht van uw openstaande dossier(s). Wij verwachten u dit binnen 7 werkdagen per e-mail of post te sturen.

  • Ik heb betaald, wanneer wordt dit verwerkt?

   Er zijn verschillende manieren om te betalen aan GGN. De verwerkingstijd zal daarom ook per situatie verschillen:

   • U heeft via ggn.nl/directbetalen of op MijnIncasso betaald: uw betaling is voor ons direct te zien in het dossier. Op MijnIncasso ziet u de betaling na 1 uur in uw dossier(s).
   • U heeft een e-mail met een betaalverzoek van ons ontvangen en via de link in de e-mail aan ons betaald: Op MijnIncasso ziet u de betaling na uiterlijk 3 werkdagen in uw dossier(s).
   • U heeft een betaling aan ons overgemaakt: uw betaling is binnen 1 uur zichtbaar in uw dossier. Op MijnIncasso ziet u de betaling na 1 uur in uw dossier(s).
   • U heeft betaald bij één van onze vestigingen: uw betaling is direct zichtbaar in uw dossier. Op MijnIncasso ziet u de betaling direct in uw dossier(s).

  • Ik heb aan GGN betaald, maar ontvang nu toch een brief van GGN. Hoe kan dit?

   Er zijn 3 opties:

   1. Uw betaling is door ons ontvangen maar was nog niet verwerkt in het dossier op het moment dat de brief werd verstuurd.
   2. Uw betaling is gedaan onder vermelding van een verkeerd dossiernummer of aan een verkeerd rekeningnummer.
   3. U heeft niet betaald volgens de afgesproken betaalcondities. U kunt hierbij denken aan de hoogte van het bedrag of de afgesproken betaaldatum.

    

   Controleer of één van bovengenoemde opties van toepassing voor u is. Uiterlijk drie dagen na de betaling kunt u de betaling terug zien op MijnIncasso door op het betreffende dossier te klikken. Hier ziet u een overzicht van de betalingen die u aan ons gedaan heeft.

    

   Kunt u uw betaling niet terugvinden op MijnIncasso en is het ook niet door GGN naar u teruggestort?

   • Log dan in op MijnIncasso en klik op het dossier waarin u betaald heeft. Klik vervolgens op “Ik ben het er niet mee eens” en kies voor de reden: ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg uw betaalbewijs als bijlage toe. Wij verwachten binnen 10 werkdagen te reageren.
   • Of ga naar https://contact.ggn.nl/ en kies in het contactformulier voor de optie: ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg uw betaalbewijs als bijlage toe. Wij verwachten binnen 10 werkdagen te reageren.

    

   LET OP: Op het betaalbewijs moet in ieder geval de volgende informatie zichtbaar zijn:

   • de betaaldatum
   • de naam van de rekeninghouder
   • het rekeningnummer waarmee betaald is
   • het rekeningnummer waaraan betaald is
   • het bedrag
   • de omschrijving

  • Ik heb betaald aan de opdrachtgever, maar ik ontvang toch een brief van GGN. Hoe kan dit?

   Er zijn meerdere opties mogelijk:

   1. Uw betaling heeft betrekking op een andere factuur dan de factuur waar u onze brief over krijgt.

   Controleer uw betaalkenmerk en de factuurgegevens.

   1. Uw betaling aan de opdrachtgever is bij ons nog niet bekend. Controleer op MijnIncasso of wij de betaling hebben verwerkt.

    

   Heeft uw betaling betrekking op de juiste factuur en is uw betaling nog niet verwerkt?

   • Log dan in op MijnIncasso en klik op het dossier waarin u heeft betaald. Klik vervolgens op “Ik ben het er niet mee eens” en kies voor de reden: “Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs”. Voeg uw betaalbewijs als bijlage toe. Wij nemen dan contact op met onze opdrachtgever om uw betaalbewijs te bespreken. Wanneer wij een reactie ontvangen van onze opdrachtgever, dan brengen wij u hiervan op de hoogte. U hoeft geen contact met ons op te nemen.
   • Of ga naar https://contact.ggn.nl/ en kies in het contactformulier voor de optie: “Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs”. Voeg uw betaalbewijs als bijlage toe. Wij nemen dan contact op met onze opdrachtgever om uw betaalbewijs te bespreken. Wanneer wij een reactie ontvangen van onze opdrachtgever, dan brengen wij u hiervan op de hoogte. U hoeft geen contact met ons op te nemen.

  • Ik heb teveel betaald, wanneer ontvang ik het teveel betaalde terug?

   Het kan natuurlijk voorkomen dat u teveel aan ons heeft betaald in (één van) uw dossier(s). Wij willen dit uiteraard zo snel mogelijk aan u terugstorten of verrekenen. Als u nog andere dossiers bij ons heeft, dan verrekenen wij het tegoed voor u met één van de openstaande dossiers. Heeft u geen andere dossiers meer bij ons dan zijn er 2 opties:

   • Wanneer het tegoed is ontstaan door een betaling die u of iemand voor u heeft gedaan, dan kunnen we het bedrag terugstorten naar de bankrekening waar de betaling van afkomstig is. U kunt uw verzoek hiervoor indienen op https://contact.ggn.nl/. Stuur altijd het rekeningnummer mee waarmee betaald is. Houd rekening met een verwerkingstijd van 14 werkdagen.
   • Wanneer het tegoed is ontstaan door een betaling vanuit een beslag, dan zijn wij verplicht om het tegoed ook naar deze partij over te maken, wij mogen het tegoed dus niet naar u overmaken. Dit gaat dan bijvoorbeeld om beslag op uw inkomen of op de voorlopige teruggave. Wij storten het bedrag in dit geval terug naar uw werkgever, uitkeringsinstantie of de Belastingdienst.

  • Kan ik bij GGN een automatische incasso instellen/acceptgiro versturen?

   GGN verstuurt geen acceptgiro’s en we hebben geen mogelijkheid voor een automatische incasso. U kunt wel bij uw eigen bank een maandelijkse automatische betaling instellen. Controleer altijd of de betaling ook daadwerkelijk afgeschreven is van uw rekening.

 • Betalingsregeling
  • Ik kan niet ineens betalen, kan ik een regeling afspreken?

   Wanneer u het bedrag dat u verschuldigd bent niet in één keer kunt betalen, dan is het in veel gevallen mogelijk om een betalingsregeling af te spreken. Wij zijn niet verplicht om een betalingsregeling af te spreken, maar wanneer de afspraken met onze opdrachtgever dit toestaan is dit zeker een mogelijkheid bij ons.

    

   Voor het treffen van een betalingsregeling kunt u:

   • op MijnIncasso inloggen. Ga naar “Mijn dossier(s)” en klik op “Ik wil een regeling afspreken”. Hier ziet u gelijk per dossier of er een regeling mogelijk is en wat het minimale maandelijkse bedrag is. Na het versturen van het voorstel ontvangt u binnen 5 werkdagen per e-mail een reactie op uw voorstel.
   • op https://contact.ggn.nl ons contactformulier invullen. Wij sturen u binnen 5 werkdagen een bevestiging of afwijzing van de voorgestelde betalingsregeling.

  • Wat gebeurt er als ik de regeling niet nakom?

   Wanneer u een betalingsregeling met ons afgesproken heeft, dan blijft de regeling alleen gelden wanneer u het afgesproken bedrag elke maand op tijd aan ons betaalt én wanneer u geen nieuwe schulden maakt bij onze opdrachtgever.

   Betalingstips:

   • Gebruik voor uw maandelijkse betaling onze iDEAL link https://ggn.nl/directbetalen Zo betaalt u veilig en gemakkelijk. Uw betaling is voor ons direct te zien in het dossier. Op MijnIncasso ziet u de betaling na 1 uur in uw dossier(s).
   • U kunt bij uw eigen bank een maandelijkse automatische betaling instellen. Controleer altijd of de betaling ook daadwerkelijk afgeschreven is van uw rekening.

    

   Wij sturen u niet standaard een herinnering, maar kunnen direct overgaan tot de volgende stap in het incassotraject. Dit kan inhouden dat we een dagvaarding bij u langsbrengen of beslag leggen op uw loon of uitkering. Dit staat ook altijd in de bevestiging van de betalingsregeling. Daarom is het belangrijk dat u zelf in de gaten houdt dat u de betalingsregeling juist nakomt.

  • Ik kan mijn regeling tijdelijk niet betalen, kan ik uitstel krijgen?

   Als u uw betalingsregeling (tijdelijk) niet meer kunt betalen, neem dan altijd contact met ons op door op https://contact.ggn.nl ons contactformulier in te vullen. Naar aanleiding van uw verzoek kijken wij naar de mogelijkheden. De mogelijkheden zijn afhankelijk van de fase van uw dossier en de afspraken die wij hierover gemaakt hebben met onze opdrachtgever.

  • Wanneer is mijn betalingsregeling afbetaald?

   • Op MijnIncasso kunt u inloggen en direct een overzicht van uw openstaande dossiers vinden. Hier staat per dossier het resterende bedrag dat betaald moet worden.
   • Wanneer wij beschikken over uw e-mailadres, dan ontvangt u van ons een e-mail wanneer uw dossier bijna betaald is. Hierin staat het resterende bedrag dat betaald moet worden. Zo betaalt u nooit teveel en kunnen we uw dossier(s) direct na uw laatste betaling sluiten.

  • Ik heb een betalingsregeling, kan ik maandelijks per mail/sms een herinnering met betaallink ontvangen?

   Wanneer wij beschikken over uw e-mailadres, dan ontvangt u een aantal dagen voor de betaaltermijn een e-mail van ons. Hiermee kunt u de betalingsregeling gemakkelijk via iDEAL aan ons betalen.

   Op MijnIncasso kunt u bij Mijn Gegevens uw e-mailadres aan ons doorgeven.

 • Betalen is niet mogelijk
  • Wat gebeurt er als ik niet betaal?

   Als u geen contact met ons opneemt, dan zal het dossier doorgaans het volgende incassotraject doorlopen. Op een aantal momenten binnen dit traject is het mogelijk voor u om kosten te voorkomen.

  • Ik wil wel betalen, maar het lukt me echt niet, wat kan ik doen?

    

   Neem in alle gevallen contact met ons op. U krijgt door het aanmelden bij schuldhulpverlening géén uitstel. Pas nadat u een betalingsregeling met ons heeft afgesproken, óf wanneer wij van een schuldhulpverlenende instantie een verzoek voor een specificatie van uw schuld(en) ontvangen, kunnen we uw dossier(s) on hold zetten. Tot die tijd loopt uw dossier door en kunnen we besluiten om u te dagvaarden en/of beslag te leggen.

  • Ik heb een bewindvoerder, maar ik ontvang toch een brief van GGN. Hoe kan dit?

   Wanneer een bewindvoerder uw financiële zaken regelt, dan sturen wij onze brieven naar uw bewindvoerder. U zou zelf dus geen brieven van ons ontvangen. In sommige gevallen is uw bewindvoerder niet bij ons bekend. Hierdoor sturen wij de brieven toch naar uw eigen adres. Geef onze brief in dit geval zo snel mogelijk aan uw bewindvoerder, dan kan hij contact met ons opnemen.

  • Ik ben aangemeld bij schuldhulpverlening, hoe gaat dit in zijn werk?

   Stap 1: Aanmelden

   U krijgt door het aanmelden bij schuldhulpverlening géén uitstel. Pas nadat wij van een schuldhulpverlenende instantie een verzoek voor een specificatie van uw schuld(en) ontvangen, kunnen we uw dossier(s) on hold zetten. Tot die tijd loopt uw dossier door en kunnen we besluiten om u te dagvaarden en/of beslag te leggen.

    

   Stap2: Schuldhulpverlening neemt contact met ons op

   De schuldhulpverlenende instantie stuurt alle schuldeisers een verzoek om een specificatie van uw schuld(en) naar hen te sturen. Vanaf ontvangst van dit verzoek zullen wij uw dossier(s) on hold zetten. Dit betekent dat we geen nieuwe acties ondernemen om uw dossier(s) te incasseren. Al ondernomen acties gaan wél door: als we al beslag gelegd hebben, dan heffen wij dit niet op. Als we u gedagvaard hebben, dan gaat de zitting gewoon door.

    

   Stap 3: Overzicht schulden en afbetalingsplan

   Na ontvangst van een specificatie van alle schuldeisers, maakt de schuldhulpverlenende instantie een overzicht van uw schuld(en). Ze bekijken wat u maximaal kunt aflossen per maand en maken een afbetalingsvoorstel per schuldeiser. Dit voorstel sturen ze naar alle schuldeisers.

    

   Stap 4: Schuldeisers gaan wel of niet akkoord

   Na ontvangst van het afbetalingsvoorstel bespreken wij het voorstel met uw schuldeiser(s): onze opdrachtgever(s). Elke schuldeiser geeft apart aan of ze wel of niet akkoord gaan met het voorstel. Wij brengen de schuldhulpverlenende instantie vervolgens op de hoogte van het akkoord of de afwijzing van het voorstel.

    

   Stap 5: Start afbetalen of afwijzing betalingsvoorstel

   Alleen wanneer álle schuldeisers akkoord zijn met het afbetalingsvoorstel, kan het schuldhulpverleningstraject starten. Vanaf dit moment gaat u starten met het afbetalen van uw schuld(en) zoals afgesproken met de schuldhulpverlenende instantie. Wij zullen alle gelegde beslagen opschorten en uw dossier(s) on hold zetten. Wanneer u zich gedurende de afbetalingsperiode (doorgaans 3 jaar) houdt aan alle voorwaarden die de schuldhulpverlenende instantie met u heeft afgesproken, dan bent u na deze periode vrij van uw schuld(en).

    

   Wanneer niet alle schuldeisers akkoord gaan met het voorstel van de schuldhulpverlenende instantie, dan kunt u helaas niet starten met het afbetalingsplan en blijven uw schuld(en) bestaan. Uw dossier(s) worden door ons niet meer on hold gezet, wij zullen dus weer starten met het incasseren van uw dossier(s). De schuldhulpverlenende instantie zal u adviseren over de mogelijkheden die u heeft om toch hulp te krijgen met het afbetalen van uw schuld(en).

  • Ik heb een vraag over de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP), hoe gaat dit in zijn werk?

   Stap1: Voorstel schuldhulpverlening afgewezen door schuldeiser(s)

   U kunt alleen in aanmerking komen voor de WSNP wanneer u het volledige schuldhulpverleningstraject doorlopen hebt. Klik op Ik ben aangemeld bij schuldhulpverlening, hoe gaat dit in zijn werk? voor uitleg over schuldhulpverlening.

   Als één (of meerdere schuldeisers) niet akkoord zijn met het afbetalingsvoorstel van schuldhulpverlening, dan beoordeelt de schuldhulpverlenende instantie of u in aanmerking komt voor de WSNP.

    

   Stap 2: Wel of niet in aanmerking voor aanvraag WSNP

   Wanneer u volgens de schuldhulpverlenende instantie in aanmerking komt voor aanvraag van de WSNP, dan zullen zij uw aanvraag voorbereiden en indienen bij de rechtbank. Er wordt een zitting gepland bij de rechtbank waarbij de rechter uw aanvraag in behandeling neemt.

   Het is erg belangrijk dat wij op de hoogte zijn van uw aanvraag zodat wij uw dossier(s) on hold kunnen zetten. Controleer dus altijd of uw aanvraag bekend is bij ons.

    

   Wanneer u volgens de schuldhulpverlenende instantie niet in aanmerking komt voor aanvraag van de WSNP, dan blijven uw schulden bestaan. Uw dossier(s) worden niet door ons on hold gezet, wij zullen dus verder gaan met het incasseren van uw schuld(en)

    

   Stap 3: Uitspraak WSNP

   Na het beoordelen van uw aanvraag voor de WSNP zal de rechter uitspraak doen. De rechter zal uw aanvraag af- of toewijzen.

    

   Bij het toewijzen van uw aanvraag wordt de WSNP uitgesproken. Wordt uw aanvraag afgewezen, dan blijven uw schulden bestaan. Uw dossier(s) worden niet door ons on hold gezet, wij zullen dus verder gaan met het incasseren van uw schuld(en).

    

   Stap 4: Bewindvoerder toewijzen en afbetalingsplan

   Wanneer de WSNP uitgesproken is door de rechter, dan wordt direct een bewindvoerder benoemd door de rechter. De bewindvoerder stuurt de uitspraak van de rechter naar alle schuldeisers en vraagt hen om een specificatie van de schuld(en). Na ontvangst van een specificatie van alle schuldeisers, maakt de bewindvoerder een overzicht van uw schuld(en). Hij bekijkt wat u maximaal kunt aflossen per maand en maakt een afbetalingsplan per schuldeiser. De schuldeisers kunnen dit plan niet afwijzen, de rechter heeft immers bepaald dat de WSNP van toepassing is.

    

   Stap 5: Start afbetalen

   Vanaf dit moment gaat u starten met het afbetalen van uw schuld(en) volgens het afbetalingsplan van uw bewindvoerder. Wanneer u zich gedurende de afbetalingsperiode (doorgaans 3 jaar) houdt aan alle voorwaarden van de WSNP, dan bent u na deze periode vrij van uw schuld(en).

 • MijnIncasso
  • Wat is MijnIncasso en hoe kan het mij helpen?

   MijnIncasso is de online oplossing die u helpt om al uw incassozaken zélf te regelen.

   • Direct online betalen

   U kunt voor één of meerdere dossiers veilig en snel aan ons betalen via iDEAL. Uw betaling is binnen 1 uur zichtbaar in uw dossier(s).

   • Een regeling afspreken

   Is betaling in één keer niet mogelijk? Wij laten u zien voor welk(e) dossier(s) u een regeling kunt afspreken en wat het minimale bedrag van uw voorstel moet zijn. Na het versturen van het voorstel ontvangt u binnen 5 werkdagen per e-mail een reactie op uw voorstel.

   • Specificatie van uw dossier(s) opslaan

   U kunt eenvoudig een specificatie van één of meerdere dossiers opslaan als PDF. Zo houdt u het openstaande en het afbetaalde bedrag dus zelf in de gaten.

   • Voorkom extra kosten

   Wij leggen uit op welke momenten in het incassotraject er extra kosten in rekening worden gebracht en hoe u deze extra kosten kunt voorkomen.

   • Stand van zaken

   U ziet per dossier wat de stand van zaken is. Zo weet u in welk dossier u actie moet ondernemen en in welk dossier u niets hoeft te doen.

   • Overzicht betalingen

   U vindt per dossier een overzicht van de betalingen die u gedaan heeft. Uw betalingen zijn binnen 1 uur zichtbaar in uw dossier.

   • Uw gegevens wijzigen

   U kunt uw nieuwe adres, telefoonnummer, e-mailadres en rekeningnummer doorgeven aan ons.

   • Veelgestelde vragen

   Wij geven antwoord op alle veelgestelde vragen. Hierdoor weet u wat u in uw situatie het beste kunt doen.

   • Bezwaar maken

   U kunt eenvoudig bezwaar maken tegen de inhoud van een dossier. Wij helpen u hierbij door aan te geven welke soorten bezwaar mogelijk zijn en welke bewijsstukken u mee moet sturen. Uw bezwaar kan hierdoor direct door ons in behandeling genomen worden.

  • Ik wil een account aanmaken op MijnIncasso, maar het lukt niet

   Om een MijnIncasso account aan te maken heeft u de brief of e-mail van ons nodig waarin wij u een registratiecode of registratielink sturen. Zonder deze code of link kunt u geen account aanmaken. Heeft u geen brief of e-mail van ons ontvangen met een registratiecode of registratielink? Neem dan contact met ons op: 088 3314500. Wij sturen u vervolgens direct een e-mail of brief met een registratiecode of registratielink.

   Naast de registratiecode of link moeten wij beschikken over voldoende persoonsgegevens van u. Wij moeten i.v.m. privacy gevoeligheid namelijk controleren of we voor de juiste persoon een account aanmaken. De gegevens die wij gebruiken om uw identiteit te controleren zijn:

   • uw adres
   • uw geboortedatum
   • uw e-mailadres
   • uw telefoonnummer

    

   Wanneer wij over minder dan 2 van bovengenoemde persoonsgegevens beschikken, is het maken van een MijnIncasso account niet mogelijk. U kunt contact met ons opnemen op 088 3314500 om uw persoonsgegevens aan te vullen. Direct hierna kunt u een account aanmaken.

  • Ik wil inloggen op MijnIncasso, maar het lukt niet

   Er zijn verschillende redenen waarom het inloggen op MijnIncasso niet lukt:

   • Uw gebruikersnaam en/of wachtwoord zijn niet juist ingevuld. Controleer zowel uw gebruikersnaam als uw wachtwoord op typfouten. Zowel het wachtwoord als de gebruikersnaam zijn hoofdlettergevoelig.
    • Wachtwoord: Uw wachtwoord heeft u zelf gekozen bij het aanmaken van uw MijnIncasso account. Bent u uw wachtwoord vergeten? Geen probleem! Klik op Ik ben mijn wachtwoord vergeten en ontvang en e-mail waarmee u uw wachtwoord kunt wijzigen.
    • Gebruikersnaam: Uw gebruikersnaam heeft u zelf gekozen bij het aanmaken van uw MijnIncasso account en betreft meestal een e-mailadres. Bent u uw gebruikersnaam vergeten? Dan kunt u ons bellen op 088 3314501. Onze telefonische openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.
   • Er is een storing of er vindt onderhoud plaats aan MijnIncasso
    • Bij de melding van een storing kunt u het beste op een later tijdstip opnieuw inloggen. Onze medewerkers kunnen u door de storing ook telefonisch geen inhoudelijke informatie geven.
    • Bij de melding van onderhoud kunt u op een later tijdstip opnieuw inloggen. U kunt ook telefonisch contact opnemen met één van onze medewerkers op 088 3314500. Onze telefonische openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

  • Ik wil betalen zonder in te loggen op MijnIncasso, kan dit?

   U kunt op https://ggn.nl/directbetalen zonder inloggegevens aan ons betalen. Voer uw dossiernummer, postcode/huisnummer en het bedrag in dat u ons wilt betalen. Zo betaalt u veilig en snel met uw eigen bank via iDEAL! Uw betaling is binnen 1 uur zichtbaar in uw dossier.

 • Ik ben het er niet mee eens
  • Ik heb nooit eerdere brieven van de opdrachtgever ontvangen

   Wij ontvangen pas een dossier van onze opdrachtgever wanneer zij u al (meerdere keren) per brief of e-mail verzocht hebben te betalen.

   Wanneer u verhuisd bent, is het uw eigen verantwoordelijkheid om uw nieuwe adres door te geven bij onze opdrachtgever. Bent u dit vergeten, dan is het dossier terecht overgedragen aan ons. Eventuele extra kosten moeten door u betaald worden. Klik voor de mogelijkheden om te betalen op Ik wil de vordering betalen, hoe kan ik dit doen?

   Heeft u uw nieuwe adres wél op tijd doorgegeven aan onze opdrachtgever? Dan ontvangen wij graag het bewijs dat u het nieuwe adres door heeft gegeven.

   • U kunt op MijnIncasso op het betreffende dossier klikken. Klik vervolgens op “Ik ben het er niet mee eens” en kies voor de reden: “Ik ben het niet eens met de kosten”. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg uw bewijsmateriaal als bijlage toe. Wij nemen dan contact op met onze opdrachtgever om uw bezwaar te bespreken.
   • Vul ons contactformulier in op https://contact.ggn.nl/ en kies voor de optie: “Ik ben het niet eens met de kosten”. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg uw bewijsmateriaal als bijlage toe. Wij nemen dan contact op met onze opdrachtgever om uw bezwaar te bespreken.

  • Ik ben het niet eens met de vordering

   De mogelijkheid om bezwaar te maken verschilt op basis van de situatie in uw dossier:

   1. U bent niet gedagvaard en het dossier heeft géén betrekking op een dwangbevel:
   • U kunt op MijnIncasso bij het betreffende dossier klikken op “Ik wil bezwaar maken”. Kies vervolgens de reden van het bezwaar en stuur uw onderbouwing en eventuele bewijstukken mee.
   • Of u kun op https://contact.ggn.nl/ ons contactformulier invullen. Kies de reden van het bezwaar en stuur uw onderbouwing en eventuele bewijstukken mee.
   1. U heeft een dwangbevel ontvangen:

   In het dwangbevel staat beschreven wat u kunt doen wanneer u het niet eens bent met het dwangbevel.

   1. U heeft een dagvaarding ontvangen:

   U kunt schriftelijk uw bezwaar maken bij de rechtbank. Kijk in de dagvaarding op de eerste bladzijde onder het kopje “Om”. Hier vindt u hoe u uw bezwaar moet maken bij de rechtbank.

   U kunt naar de zitting gaan om bij de rechter aan te geven waar u het niet mee eens bent.

   1. Er is al een vonnis uitgesproken door de (kanton)rechter:

   Er zijn 2 mogelijkheden:

   • U heeft tijdens de procedure bij de rechtbank al bezwaar gemaakt, maar de rechter heeft in uw nadeel beslist. In sommige gevallen kunt u in hoger beroep gaan. Dit betekent dat u een hogere rechter vraagt om de zaak opnieuw te beoordelen. Voorwaarden voor hoger beroep:
    • Een hoger beroep is alleen mogelijk wanneer de vordering (de facturen, incassokosten en rente) hoger is dan € 1750,00. Bij een lager bedrag is hoger beroep niet mogelijk en kunt u het vonnis dus niet aanvechten.
    • Binnen 3 maanden na de uitspraak van het vonnis moet u de dagvaarding voor het hoger beroep indienen bij de tegenpartij. Overweegt u om in hoger beroep te gaan tegen een vonnis, dan raden wij aan om contact op te nemen met een advocaat, rechtswinkel of juridisch loket. Zij kunnen u informeren over uw mogelijkheden, de kosten en de procedure.
   • U bent niet aanwezig geweest tijdens de procedure en hebt geen bezwaar gemaakt bij de rechtbank. In dit geval heeft de rechter een verstekvonnis uitgesproken. Dat wil zeggen, u bent veroordeeld omdat u geen bezwaar heeft gemaakt tijdens de zitting. Wanneer u het niet eens bent met het vonnis kunt u in verzet gaan tegen het vonnis.

   U heeft slechts 4 weken de tijd om de verzetdagvaarding uit te brengen aan de tegenpartij. Wanneer deze 4 weken ingaan, is per zaak verschillend. Het moet namelijk duidelijk zijn dat u op de hoogte bent van het vonnis. Vanaf die dag gaat de termijn van 4 weken in. Dit kan op verschillende manieren:

   • de betekening van het vonnis is door onze deurwaarder aan u persoonlijk afgegeven
   • wij hebben beslag gelegd en de eerste betaling hieruit is door ons ontvangen
   • u heeft laten weten dat u op de hoogte bent van de inhoud van het vonnis

   Overweegt u om in verzet te gaan tegen een vonnis, dan raden wij aan om contact op te nemen met een advocaat, rechtswinkel of juridisch loket. Zij kunnen u informeren over uw mogelijkheden, de kosten en de procedure.

   Wanneer de verzettermijn verstreken is, is verzet niet meer mogelijk. U kunt het vonnis dan niet meer aanvechten.

  • Ik heb al aan GGN betaald

   Er zijn 3 opties:

   1. Uw betaling is door ons ontvangen maar was nog niet verwerkt in het dossier op het moment dat de brief werd verstuurd.
   2. Uw betaling is gedaan onder vermelding van een verkeerd dossiernummer of aan een verkeerd rekeningnummer.
   3. U heeft niet betaald volgens de afgesproken betaalcondities. U kunt hierbij denken aan de hoogte van het bedrag of de afgesproken betaaldatum.

    

   Controleer of één van bovengenoemde opties van toepassing voor u is. Uiterlijk drie dagen na de betaling kunt u de betaling terug zien op MijnIncasso.

    

   Kunt u uw betaling niet terugvinden op MijnIncasso en is het ook niet door GGN naar u teruggestort?

   • Log dan in op MijnIncasso en klik op het dossier waarin u betaald heeft. Klik vervolgens op “Ik ben het er niet mee eens” en kies voor de reden: ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg uw betaalbewijs als bijlage toe. Wij verwachten binnen 10 werkdagen te reageren.
   • Of ga naar https://contact.ggn.nl/ en kies in het contactformulier voor de optie: ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg uw betaalbewijs als bijlage toe. Wij verwachten binnen 10 werkdagen te reageren.

    

   LET OP: Op het betaalbewijs moet in ieder geval de volgende informatie zichtbaar zijn:

   • de betaaldatum
   • de naam van de rekeninghouder
   • het rekeningnummer waarmee betaald is
   • het rekeningnummer waaraan betaald is
   • het bedrag
   • de omschrijving

  • Ik heb al betaald aan de opdrachtgever

   Er zijn meerdere opties mogelijk:

   1. Uw betaling heeft betrekking op een andere factuur dan de factuur waar u onze brief over krijgt.

   Controleer uw betaalkenmerk en de factuurgegevens.

   1. Uw betaling aan de opdrachtgever is bij ons nog niet bekend. Controleer op MijnIncasso of wij de betaling hebben verwerkt.

    

   Heeft uw betaling betrekking op de juiste factuur en is uw betaling nog niet verwerkt?

   • Log dan in op MijnIncasso en klik op het dossier waarin u betaald heeft. Klik vervolgens op “Ik ben het er niet mee eens” en kies voor de reden: “Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs”. Voeg uw betaalbewijs als bijlage toe. Wij nemen dan contact op met onze opdrachtgever om uw betaalbewijs te bespreken. Wanneer wij een reactie ontvangen van onze opdrachtgever, dan brengen wij u hiervan op de hoogte. U hoeft geen contact met ons op te nemen.
   • Of ga naar https://contact.ggn.nl/ en kies in het contactformulier voor de optie: ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg uw betaalbewijs als bijlage toe. Wij nemen dan contact op met onze opdrachtgever om uw betaalbewijs te bespreken. Wanneer wij een reactie ontvangen van onze opdrachtgever, dan brengen wij u hiervan op de hoogte. U hoeft geen contact met ons op te nemen.

    

   LET OP: Op het betaalbewijs moet in ieder geval de volgende informatie zichtbaar zijn:

   • de betaaldatum
   • het rekeningnummer waarmee betaald is
   • het rekeningnummer waaraan betaald is
   • het bedrag
   • de omschrijving

  • Ik ben het niet eens met de incassokosten

   De incassokosten die wij in rekening brengen zijn altijd berekend volgens de Wet IncassoKosten (WIK). De hoogte van de incassokosten is dus wettelijk bepaald en niet aan te passen. Op http://www.incassokostenberekenen.nl/ kunt u de hoogte van de incassokosten controleren.

    

   Wanneer u van mening bent dat u geen incassokosten hoeft te betalen, dan kunt u:

   • inloggen op MijnIncasso en klik op het betreffende dossier. Klik vervolgens op “Ik ben het er niet mee eens” en kies voor de reden: “Ik ben het niet eens met de gemaakte kosten”. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg eventueel uw bewijsmateriaal als bijlage toe.
   • op https://contact.ggn.nl/ het contactformulier invullen. Kies hierbij voor de optie “Ik ben het niet eens met de gemaakte kosten” en stuur ons een duidelijke onderbouwing en bewijsmateriaal mee.

  • Ik ben het niet eens met de kosten voor beslag

   De kosten voor beslag die wij in rekening brengen zijn altijd gelijk aan de wettelijke tarieven. De hoogte van de kosten van een beslag zijn dus wettelijk bepaald en niet aan te passen. Op https://www.kbvg.nl/4311/besluit-tarieven-ambtshandelingen-gerechtsdeurwaarders kunt u de hoogte van de kosten voor (o.a.) beslag terugvinden.

    

   Wanneer u van mening bent dat wij geen beslag hadden mogen leggen, dan kunt u:

   • inloggen op MijnIncasso en klik op het dossier waarin wij beslag hebben gelegd. Klik vervolgens op “Ik ben het er niet mee eens” en kies voor de reden: “Ik ben het niet eens met de gemaakte kosten”. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg eventueel uw bewijsmateriaal als bijlage toe.
   • op https://contact.ggn.nl/ het contactformulier invullen. Kies hierbij voor de optie “Ik ben het niet eens met de gemaakte kosten” en stuur ons een duidelijke onderbouwing en bewijsmateriaal mee.

  • Ik heb jullie al laten weten dat ik het niet eens ben met het dossier, maar ik ontvang nu toch een brief van jullie. Hoe kan dit?

   Er zijn meerdere opties mogelijk:

   1. U heeft uw bezwaar naar een onjuist (e-mail)adres gestuurd of er staat geen (juist) dossiernummer vermeld. Controleer het (e-mail)adres en het dossiernummer in uw bericht.

   Wanneer dit adres niet overeenkomt met onze gegevens op https://contact.ggn.nl/, verstuur uw bezwaar dan opnieuw naar ons.

   Ontbreekt uw dossiernummer of is deze onjuist? Verstuur uw bezwaar dan opnieuw naar ons.

   1. Voordat wij uw bezwaar in uw dossier gezet hebben, stuurden wij u een nieuw betalingsverzoek. Het heeft elkaar dus gekruist. Kijkt u goed naar de datum dat wij ons betalingsverzoek naar u gestuurd hebben. Wanneer dit minder dan 3 werkdagen scheelt met het versturen van uw bezwaar, dan is het waarschijnlijk dat het elkaar gekruist heeft.

   Op MijnIncasso kunt u de stand van zaken per dossier terugvinden. In dossiers waarin nog geen gerechtelijke uitspraak is, ziet u bij de stand van zaken staan of wij het bezwaar ontvangen hebben.

   1. Wij hebben uw bezwaar niet goed ontvangen. Kijkt u goed naar de datum dat wij ons betalingsverzoek naar u gestuurd hebben. Wanneer dit meer dan 3 werkdagen scheelt met het versturen van uw bezwaar, neem dan altijd contact met ons op:
   • Op MijnIncasso kunt u de stand van zaken per dossier terugvinden. In dossiers waarin nog geen gerechtelijke uitspraak is, ziet u bij de stand van zaken staan of wij het bezwaar ontvangen hebben. Wanneer dit het geval is, dan kunt u onze reactie afwachten.
   • Op MijnIncasso kunt u uw bezwaar (opnieuw) naar ons versturen. Klik op het dossier, klik vervolgens op “Ik ben het er niet mee eens” en kies voor de reden van het bezwaar. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg eventueel uw bewijsmateriaal als bijlage toe.
   • Op https://contact.ggn.nl/ kunt u op het contactformulier (opnieuw) uw bezwaar versturen. Kies de reden van het bezwaar. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg eventueel uw bewijsmateriaal als bijlage toe.

  • Ik heb een bewindvoerder, maar ik ontvang toch een brief van GGN. Hoe kan dit?

   Wanneer een bewindvoerder uw financiële zaken regelt, dan sturen wij onze brieven naar uw bewindvoerder. U zou zelf dus geen brieven van ons ontvangen. In sommige gevallen is uw bewindvoerder niet bij ons bekend. Hierdoor sturen wij de brieven toch naar uw eigen adres. Geef onze brief in dit geval zo snel mogelijk aan uw bewindvoerder, dan kan hij contact met ons opnemen.

  • Er staat een BKR registratie op mijn naam, hoe laat ik deze verwijderen?

   Wanneer u een vordering niet op tijd betaalt, dan kunt u geregistreerd worden bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Wij melden u nóóit aan of af bij het BKR, dat doet onze opdrachtgever. Wanneer u de voorwaarden wilt bespreken waardoor u afgemeld kunt worden bij het BKR of wanneer u andere vragen hierover heeft, dan kunt u contact opnemen met onze opdrachtgever.

  • Mijn bedrijf is al uitgeschreven bij de KvK, moet ik nu alsnog betalen?

   Ook al is uw bedrijf uitgeschreven bij de KvK, dan bent u nog steeds verantwoordelijk voor de facturen die verstuurd zijn toen u nog eigenaar was. Klik voor de mogelijkheden om te betalen op Ik wil de vordering betalen, hoe kan ik dit doen?

   Wanneer u van mening bent dat u niet verantwoordelijk bent voor de vordering, dan kunt u:

   • inloggen op MijnIncasso en klik op het betreffende dossier. Klik vervolgens op “Ik ben het er niet mee eens” en kies voor de reden: “Ik ben het niet eens met de vordering”. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg uw bewijsmateriaal als bijlage toe.
   • op https://contact.ggn.nl/ het contactformulier invullen. Kies hierbij voor de optie “Ik ben het niet eens met de vordering” en stuur ons een duidelijke onderbouwing en bewijsmateriaal mee.

  • Een deurwaarder is langs geweest en heeft een brief achtergelaten, maar ik was wel thuis.

   Onze deurwaarders bellen ten allen tijde aan wanneer ze bij u langskomen om een brief te brengen. Zij willen u namelijk graag spreken om uitleg te geven of om direct een betaalafspraak te maken. Wellicht heeft u de bel niet gehoord of was u net even niet thuis.

   Een deurwaarder is een openbaar ambtenaar die, net als de politie, bij koninklijk besluit wordt benoemd. Dit betekent onder andere dat het woord van de deurwaarder voor de wet als waar wordt aangenomen tenzij anders bewezen.

 • Dagvaarding
  • Wat is een dagvaarding?

   Een dagvaarding is een officiële brief die een deurwaarder bij u langsbrengt. U wordt hierin verzocht om voor de rechtbank te verschijnen. In de dagvaarding vragen wij aan de rechter om u tijdens een zitting te veroordelen voor het betalen van de openstaande facturen en de gemaakte kosten om deze facturen te incasseren. De rechter beoordeelt uw zaak en doet hier uitspraak over. Dit heet een vonnis.

  • Ik heb de dagvaarding ontvangen, kan ik nog een regeling afspreken?

   Neem contact met ons op, dan kunnen wij kijken naar de mogelijkheden van een betalingsregeling. Omdat de zitting wél doorgaat bij een betalingsregeling, komen de griffiekosten voor uw rekening.

  • Ik begrijp niet wat er in de dagvaarding staat.

   In de dagvaarding vragen wij aan de rechter om u tijdens een zitting te veroordelen voor het betalen van de openstaande facturen en de gemaakte kosten om deze facturen te incasseren. Een dagvaarding moet aan een aantal wettelijke eisen voldoen, hierdoor is de tekst die erin staat niet gemakkelijk te begrijpen. We leggen graag aan u uit wat er in de dagvaarding staat en wat dit betekent:

   • Vandaag de…: hier vindt u de datum dat de deurwaarder de dagvaarding bij u heeft langsgebracht.

   Direct hieronder staat een stempel met de naam, functie en de plaats van het kantoor van de deurwaarder die bij u langs geweest is.

   • Op verzoek van…: hier staat wie u heeft gedagvaard, oftewel, bij wie u de betalingsachterstand heeft.
   • Gedagvaard: hier vindt u een overzicht van uw persoonlijke gegevens, zoals uw naam, adres en geboortedatum. Wij zijn verplicht dit op te vragen bij de gemeente voordat we de dagvaarding bij u langsbrengen. Zo weten we zeker dat we de dagvaarding naar het juiste adres brengen.
   • Hieronder vindt u een stempel of een handgeschreven aantekening van de deurwaarder.
    • Stempel: U was niet thuis toen de deurwaarder bij u langs kwam. Hij heeft de dagvaarding in een envelop bij u in de brievenbus gedaan.
    • Handgeschreven aantekening: U, of een huisgenoot van u was thuis toen de deurwaarder langs kwam. Hij heeft de dagvaarding aan u of aan uw huisgenoot gegeven.
   • Om: hier vindt u de datum, plaats en tijd van de geplande zitting. Daarnaast vindt u hier ook de manier waarop u bezwaar kunt maken tegen (een deel van) de vordering.
   • Met aanzegging: hierin staat dat wanneer u niet naar de zitting toe gaat, de rechter waarschijnlijk de zaak toewijst. Dit betekent dat u veroordeeld wordt om de vordering en de kosten van de zitting te betalen. Wanneer u het dus eens bent met het dossier, hoeft u niet naar de zitting te komen.
   • Teneinde: in dit stuk kunt u teruglezen waar de vordering over gaat. Hier vindt u bijvoorbeeld de betreffende factuurnummers en factuurdata. Verder vindt u hier de gemaakte kosten, zoals de incassokosten en de rente.
   • Mitsdien: hierin staat een opsomming voor de rechter welke bedragen en kosten wij toegewezen willen hebben.
   • U bent gedagvaard om voor de rechter te verschijnen: in dit overzicht kunt u terugvinden welk bedrag u moet betalen om de zitting te voorkomen. Wanneer dit niet mogelijk is voor u, komen de griffiekosten (de kosten van de rechtbank) erbij. De hoogte van deze kosten staan daarin vermeld. Verder kunt u zien hoe u aan ons kunt betalen en wat u kunt doen wanneer u het niet eens bent met de vordering.

  • Wat moet ik doen als ik het niet eens ben met de vordering?

   U kunt schriftelijk uw bezwaar maken bij de rechtbank. Kijk in de dagvaarding op de eerste bladzijde onder het kopje “Om”. Hier vindt u hoe u uw bezwaar moet maken bij de rechtbank.

   U kunt ook naar de zitting gaan om bij de rechter aan te geven waar u het niet mee eens bent.

  • Wat moet ik doen als ik de dagvaarding niet heb ontvangen?

   Het is uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat uw juiste adresgegevens bij de gemeente bekend zijn. Voordat wij een dagvaarding bij u langsbrengen, zijn wij verplicht om bij de gemeente na te vragen op welk adres u ingeschreven staat. Zo weten we zeker dat we de dagvaarding op het juiste adres langsbrengen.

   Als u de dagvaarding toch niet heeft ontvangen, kunt u het beste contact opnemen met ons.

  • Wat zijn de kosten van een dagvaarding en procedure?

   Elk jaar wordt wettelijk bepaald hoe hoog de kosten voor een dagvaarding en een procedure mogen zijn. In 2018 bedragen de kosten:

   Dagvaarding

   € 81,00 excl. BTW

   Opvragen adres en digitaal beslag register

   € 3,21 excl. BTW

   Salaris gemachtigde

   Minimaal € 30,00 De hoogte van het salaris gemachtigde is afhankelijk van de hoogte van de vordering. Kijk op Salaris gemachtigde voor een overzicht.

   Griffierecht

   Minimaal € 79,00 De hoogte van het griffierecht is afhankelijk van de hoogte van de vordering. Kijk op Griffierecht voor een overzicht.

  • Hoe kan ik de zitting voorkomen?

   De enige manier om een zitting te annuleren, is een betaling van het volledige openstaande bedrag. Wij raden dit altijd aan, omdat u hiermee de kosten van de rechtbank uitspaart (het griffierecht). In de dagvaarding kunt u het bedrag terugvinden dat betaald moet worden om de zitting te annuleren. Dit staat doorgaans op bladzijde 5 of 6 van de dagvaarding onder het kopje “U bent gedagvaard om voor de rechter te verschijnen”. Klik voor de mogelijkheden om te betalen op Ik wil de vordering betalen, hoe kan ik dit doen?

  • Moet ik aanwezig zijn bij de zitting?

   U hoeft niet altijd aanwezig te zijn bij de zitting wanneer u gedagvaard bent. Wanneer u niet naar de zitting komt, zal de rechter hoogstwaarschijnlijk de zaak toewijzen. Dit betekent dat u veroordeeld wordt om de vordering en de kosten van de zitting te betalen.

    

   U heeft de volgende opties:

   • U bent het eens met de zaak en kunt het hele bedrag betalen: Wij raden u aan om 3 dagen vóór de zittingsdatum het hele openstaande bedrag aan ons te betalen. Wij kunnen dan de zitting annuleren en u bespaart de griffiekosten. Klik voor de mogelijkheden om te betalen op Ik wil de vordering betalen, hoe kan ik dit doen?
   • U bent het eens met de zaak, maar u kunt niet het hele bedrag in één keer betalen: Neem contact met ons op, dan kunnen wij kijken naar de mogelijkheden van een betalingsregeling. Omdat de zitting wél doorgaat bij een betalingsregeling, komen de griffiekosten ook voor uw rekening.
   • U bent het niet eens met de zaak: U kunt schriftelijk uw bezwaar maken bij de rechtbank. Kijk in de dagvaarding op de eerste bladzijde onder het kopje “Om”. Hier vindt u hoe u uw bezwaar moet maken bij de rechtbank. U kunt ook naar de zitting gaan om bij de rechter aan te geven waar u het niet mee eens bent.

  • Hoe gaat een procedure bij de rechtbank in zijn werk?

   Er zijn 2 opties:

   • U bent het eens met de zaak en maakt geen bezwaar:
   1. Conclusie van eis: dit is de dagvaarding. Onze deurwaarder brengt de dagvaarding op het adres waar u volgens de gemeente ingeschreven staat. In de dagvaarding vragen wij aan de rechter om u tijdens een zitting te veroordelen voor het betalen van de openstaande facturen en de gemaakte kosten om deze facturen te incasseren. Aangezien u het eens bent met de zaak, hoeft u niet naar de zitting te komen.
   2. Tijdens de geplande zitting doet de rechter uitspraak in uw zaak. U hoeft niet altijd aanwezig te zijn bij de zitting wanneer u gedagvaard bent. Wanneer u niet naar de zitting komt, zal de rechter hoogstwaarschijnlijk de zaak toewijzen. Dit betekent dat u veroordeeld wordt om de vordering en de kosten van de zitting te betalen.
   3. Wij ontvangen een vonnis waarin de uitspraak van de rechter staat beschreven.

    

   • U bent het niet eens met de zaak en maakt bezwaar:
   1. Conclusie van eis: Dit is de dagvaarding. Onze deurwaarder brengt de dagvaarding op het adres waar u volgens de gemeente ingeschreven staat. In de dagvaarding vragen wij aan de rechter om u tijdens een zitting te veroordelen voor het betalen van de openstaande facturen en de gemaakte kosten om deze facturen te incasseren.
   2. Conclusie van antwoord: Dit is het bezwaar wat u maakt tegen de zaak bij de rechtbank. U kunt naar de zitting gaan om bij de rechter aan te geven waar u het niet mee eens bent. Is het voor u niet mogelijk om naar de zitting te gaan? U kunt ook schriftelijk uw bezwaar maken bij de rechtbank. Kijk in de dagvaarding op de eerste bladzijde onder het kopje “Om”. Hier vindt u hoe u uw bezwaar moet maken bij de rechtbank.
   3. Conclusie van repliek: De rechter kan naar aanleiding van uw bezwaar vragen om aanvullend bewijsmateriaal van ons. In overleg met onze opdrachtgever zullen wij deze informatie verstrekken.
   4. Conclusie van dupliek: U krijgt de kans om (schriftelijk) te reageren op het aanvullende bewijsmateriaal.
   5. Uitspraak: De rechter neemt al het bewijs in overweging en doet uitspraak in de zaak.
   6. Wij ontvangen een vonnis waarin de uitspraak van de rechter staat beschreven.

 • Vonnis of dwangbevel
  • Wat is een vonnis?

   In een vonnis staat de uitspraak van een rechter beschreven. De rechter benoemt in het vonnis de punten die in de dagvaarding staan. Op basis van het vonnis, mogen wij beslag leggen op bijvoorbeeld uw inkomen, auto of andere eigendommen.

  • Wat is een dwangbevel?

   Een dwangbevel is een bevel om te betalen. Een aantal overheidsinstanties mogen, zonder naar de rechter te gaan, een dwangbevel aanmaken. Nadat onze deurwaarder het dwangbevel bij u langs heeft gebracht, mogen wij beslag leggen op bijvoorbeeld uw inkomen, auto of andere eigendommen.

   Voorbeelden van deze overheidsinstanties zijn het Centraal Justitieel Incassobureau (C.J.I.B.) en Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

  • Wat zijn de kosten voor de betekening van een vonnis/dwangbevel?

   Elk jaar wordt wettelijk bepaald hoe hoog de kosten voor de betekening van een vonnis of dwangbevel mogen zijn. In 2018 bedragen de kosten:

   Betekening van het vonnis of dwangbevel

   € 77,95 excl. BTW

   Opvragen van het adres

   € 1,57 excl. BTW

  • Wat moet ik doen als ik het niet eens ben met het vonnis?

   Er zijn 2 mogelijkheden:

   • U heeft tijdens de procedure bij de rechtbank al bezwaar gemaakt, maar de rechter heeft in uw nadeel beslist. In sommige gevallen kunt u in hoger beroep gaan. Dit betekent dat u een hogere rechter vraagt om de zaak opnieuw te beoordelen. Voorwaarden voor hoger beroep:
    • Een hoger beroep is alleen mogelijk wanneer de vordering (de facturen, incassokosten en rente) hoger is dan € 1750,00. Bij een lager bedrag is hoger beroep niet mogelijk en kunt u het vonnis dus niet aanvechten.
    • Binnen 3 maanden na de uitspraak van het vonnis moet u de dagvaarding voor het hoger beroep indienen bij de tegenpartij. Overweegt u om in hoger beroep te gaan tegen een vonnis, dan raden wij aan om contact op te nemen met een advocaat, rechtswinkel of juridisch loket. Zij kunnen u informeren over uw mogelijkheden, de kosten en de procedure.
   • U bent niet aanwezig geweest tijdens de procedure en hebt geen bezwaar gemaakt bij de rechtbank. In dit geval heeft de rechter een verstekvonnis uitgesproken. Dat wil zeggen, u bent veroordeeld omdat u geen bezwaar heeft gemaakt tijdens de zitting. Wanneer u het niet eens bent met het vonnis kunt u in verzet gaan tegen het vonnis.

    U heeft slechts 4 weken de tijd om de verzetdagvaarding uit te brengen aan de tegenpartij. Wanneer deze 4 weken ingaan, is per zaak verschillend. Het moet namelijk duidelijk zijn dat u op de hoogte bent van het vonnis. Vanaf die dag gaat de termijn van 4 weken in. Dit kan op verschillende manieren:

    • De betekening van het vonnis is door onze deurwaarder aan u persoonlijk afgegeven
    • Wij hebben beslag gelegd en de eerste betaling hieruit is door ons ontvangen
    • U heeft laten weten dat u op de hoogte bent van de inhoud van het vonnis

    Overweegt u om in verzet te gaan tegen een vonnis, dan raden wij aan om contact op te nemen met een advocaat, rechtswinkel of jurodisch loket. Zij kunnen u informeren over uw mogelijkheden, de kosten en de procedure.

    Wanneer de verzettermijn verstreken is, is verzet niet meer mogelijk. U kunt het vonnis dan niet meer aanvechten.

  • Wat moet ik doen als ik het niet eens ben met het dwangbevel?

   In het dwangbevel staat beschreven wat u kunt doen wanneer u het niet eens bent met het dwangbevel.

 • Beslagvrije voet en beslag
  • De beslagvrije voet
   • Wat is een beslagvrije voet?

    De beslagvrije voet is het gedeelte van uw inkomen waarop géén beslag gelegd mag worden. Wanneer wij beslag leggen op uw loon of uitkering, ontvangt u dit bedrag van uw werkgever of uitkerende instantie. Er is wettelijk bepaald welk bedrag u maandelijks moet ontvangen om uw vaste lasten te kunnen betalen.

    Alles wat u normaal boven het bedrag van de beslagvrije voet zou ontvangen, wordt door uw werkgever of uitkerende instantie aan ons betaald. Hiermee wordt uw schuld afgelost.

   • Voor welke inkomsten is de beslagvrije voet van toepassing?

    • Loon
    • Inkomstenbelasting begrepen in een voorlopige teruggave
    • Uitkeringen op grond van sociale zekerheidswetten, m.u.v. kinderbijslag
    • Pensioen en lijfrente
    • Uitkeringen uit levens-, invaliditeits-, ongevallen- of ziekengeldverzekeringen
    • Uitkeringen tot levensonderhoud (alimentatie) of tot vergoeding van schade door het derven van levensonderhoud
    • Uitkeringen of buitengewone pensioenen op grond van een wettelijke regeling door oorlogsgetroffenen of voor degene die hun vervangende dienstplicht vervullen

   • Hoe wordt mijn beslagvrije voet berekend

    Uw beslagvrije voet wordt berekend aan de hand van uw inkomsten en uitgaven. Daarnaast wordt er gekeken naar uw gezinssituatie. Een gezin heeft bijvoorbeeld een hogere beslagvrije voet dan een alleenstaande. Wanneer wij niet beschikken over uw gegevens, dan kunnen wij geen aparte berekening maken voor uw situatie. In dit geval gaan wij uit van een standaardbedrag, dit bedrag is wettelijk bepaald. Op uw verzoek kunnen we de beslagvrije voet aanpassen naar uw persoonlijke situatie. Klik voor uitleg hierover op Hoe kan ik de beslagvrije voet laten aanpassen?

   • Hoe hoog is mijn beslagvrije voet

    U kunt de hoogte van de beslagvrije voet terugvinden in de kopie van het beslag die u heeft ontvangen van onze deurwaarder. Onder het kopje “Met aanzegging” vindt u de hoogte van uw beslagvrije voet.

    Wanneer een andere deurwaarder eerder beslag gelegd heeft op uw inkomen, dan staat onder het kopje “Met aanzegging” dat de andere deurwaarder de beslagvrije voet al heeft bepaald. U kunt de hoogte van de beslagvrije voet dan terugvinden in de kopie van het beslag dat de andere deurwaarder bij u heeft afgegeven.

     

    Bent u de kopie van het beslag kwijt? Uw werkgever of uitkerende instantie heeft het originele beslag van ons ontvangen. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen hierover.

   • Hoe kan ik de beslagvrije voet laten aanpassen?

    Wanneer wij geen informatie hebben over uw inkomsten en uitgaven en persoonlijke situatie, dan gaan wij uit van een standaardbedrag. Dit bedrag is wettelijk bepaald. Op uw verzoek kunnen we de beslagvrije voet aanpassen naar uw persoonlijke situatie.

    • Log in op MijnIncasso en klik op een dossier waarin beslag is gelegd. Kies vervolgens voor “Ik ben het er niet mee eens” en kies de reden “Ik ben het niet eens met (de hoogte van) de beslagvrije voet”.
    • Vul ons contactformulier in op https://contact.ggn.nl/ en kies voor de optie: “Ik ben het niet eens met (de hoogte van) de beslagvrije voet”.

     

    Om een juiste berekening te kunnen maken, hebben wij de volgende informatie van u nodig:

    • Wanneer u één of meerdere kinderen thuis heeft wonen, verzoeken wij u de geboortedatum/geboortedata van dit kind/deze kinderen aan ons door te geven in het opmerkingenveld.
    • Kopie van de meest recente salaris- of uitkeringsspecificatie. Wanneer u samenwonend/gehuwd bent, dient u ook de gegevens van uw partner toe te voegen;
    • Kopie van de huurovereenkomst en de huurspecificatie van dit kalenderjaar (recent bewijs van de hoogte van de huur) of kopie van de geldleningovereenkomst voor de hypotheek en een recent bewijs van de maandelijks verschuldigde rente;
    • Kopie van het polis blad van de zorgverzekering van dit kalenderjaar, met daarop de premies van dit jaar;

    Onderstaande stukken kunt u opvragen bij de Belastingdienst. Wanneer u geen toeslagen of voorlopige teruggave ontvangt, dan hebben wij de afwijzing van de Belastingdienst als bewijsstuk nodig.

    • Kopie van de beslissing huurtoeslag over dit kalenderjaar (bij huurwoning);
    • Kopie van de beslissing kindgebonden budget over dit kalenderjaar;
    • Kopie van de beslissing voorlopige teruggaaf over dit kalenderjaar;
    • Kopie van de beslissing zorgtoeslag over dit kalenderjaar;

    Wij kunnen alleen een nieuwe beslagvrije voet voor u berekenen als we bewijsstukken van u ontvangen. Na deze berekening passen we de beslagvrije voet direct voor u aan. De berekening kan 14 dagen duren na ontvangst van de bewijsstukken.

    Het teveel ontvangen bedrag wordt door ons binnen 10 werkdagen na ontvangst van uw rekeningnummer of na de herberekening terug gestort op uw rekening. Zorg er dus voor dat u, bij uw aanvraag voor de herberekening van de beslagvrije voet, altijd uw IBAN rekeningnummer meestuurt.

   • Wordt de beslagvrije voet met terugwerkende kracht herberekend?

    Ja. De beslagvrije voet wordt door ons met terugwerkende kracht herberekend tot het moment waarop de door u aangeleverde bewijsstukken betrekking hebben.

   • Wordt het teveel ontvangen geld teruggestort?

    Er zijn 2 opties:

    1. Het volledige dossier is voldaan, wij hebben zelfs teveel geld ontvangen.
     • Als u nog andere dossiers bij ons heeft, dan verrekenen wij het tegoed voor u met één van de openstaande dossiers. U ontvangt een brief van ons waarin we aangeven welk bedrag verrekend wordt met welk dossier. In onze brief leggen we uit wat u kunt doen als u niet wilt dat we het bedrag verrekenen.
     • Als u geen ander dossier bij ons heeft, dan storten wij het teveel ontvangen bedrag altijd terug naar uw werkgever of uitkerende instantie. De reden hiervoor is dat wij geen zicht hebben op eventuele andere beslagen die gelegd zijn. Het zou dus zo kunnen zijn dat het bedrag dat bij ons teveel is ontvangen, bedoeld is voor de volgende beslaglegger. Uw werkgever of uitkerende instantie heeft hier zicht op en kan dus bepalen aan wie het teveel ontvangen bedrag uitbetaald moet worden.

    Het teveel ontvangen bedrag wordt door ons binnen 10 werkdagen na ontvangst of na de herberekening terug gestort aan uw werkgever of uitkerende instantie. Hier hoeft u geen contact met ons over op te nemen.

     

    1. Wanneer de beslagvrije voet te laag blijkt te zijn, dan storten wij het verschil terug naar u. We berekenen het verschil altijd tot maximaal een jaar voor uw aanvraag, dit is namelijk wat de wet hierover voorschrijft.

    Bij de zaken die wij behandelen voor een collega deurwaarder, kunt u het terugstortverzoek direct bij hen indienen.

    Het teveel ontvangen bedrag wordt door ons binnen 10 werkdagen na ontvangst van uw rekeningnummer of na de herberekening terug gestort op uw rekening. Zorg er dus voor dat u, bij uw aanvraag voor de herberekening van de beslagvrije voet, altijd uw IBAN rekeningnummer meestuurt.

   • Ik woon in het buitenland, er is beslag gelegd op mijn inkomen en de beslagvrije voet staat op € 0,00, mag dit?

    Ja. Een beslagvrije voet is alleen van toepassing voor mensen die in Nederland wonen. Aan de kosten van het levensonderhoud in het buitenland is geen standaard bedrag toe te kennen. Wilt u toch dat wij een beslagvrije voet hanteren? U heeft 2 opties:

    • U kunt een verzoek voor een beslag vrije voet indienen bij de kantonrechter.
    • Aangezien u in het buitenland woont, begrijpen wij dat een verzoek indienen bij een Nederlandse kantonrechter erg lastig kan zijn. Op uw verzoek kunnen we de beslagvrije voet aanpassen naar uw situatie. Klik voor uitleg hierover op Hoe kan ik de beslagvrije voet laten aanpassen?

  • Beslag
   • Wat is beslag?

    Beslag is een maatregel die door een deurwaarder getroffen kan worden waardoor iemand niet meer vrij over zijn bezittingen kan beschikken. Het leggen van beslag is een manier om een openstaand bedrag betaald te krijgen.

    Om beslag te kunnen leggen is er altijd een gerechtelijke uitspraak nodig waarin staat dat het openstaande bedrag betaald moet worden. Wanneer onze deurwaarder de gerechtelijke uitspraak bij u langs heeft gebracht, heeft u altijd nog een aantal dagen om het openstaande bedrag te betalen aan ons. Bij de meeste uitspraken is dit 2 dagen. Na deze termijn mogen wij beslag leggen. Voorkom beslag door een betaalafspraak met ons te maken. Voor uitleg over een betalingsregeling, klik op Ik kan niet ineens betalen, kan ik een regeling afspreken?

   • Welke soorten beslag zijn er?

    Er zijn verschillende soorten beslag:

    • Derdenbeslag: dit is beslag dat wij leggen onder een andere partij (de derde) op geld wat u van deze partij ontvangt. De meest voorkomende vormen zijn:
     • Beslag onder uw werkgever of uitkerende instantie. Wij ontvangen dan een deel van uw loon of uitkering. U ontvangt de beslagvrije voet. De beslagvrije voet is het gedeelte van uw inkomen waarop géén beslag gelegd mag worden.
     • Beslag op de zorg/huur/kinderopvang toeslag onder de Belastingdienst. Hier kan alleen beslag op gelegd worden wanneer het dossier betrekking heeft op een schuld van de maandelijkse termijnen bij een zorgverzekeraar/verhuurder/kinderopvang.
     • Beslag op de voorlopige teruggave onder de Belastingdienst. Wij ontvangen uw voorlopige teruggave van de belastingdienst.
     • Beslag op uw bankrekening. Wij ontvangen het saldo dat op uw bankrekening aanwezig is op het tijdstip van de beslaglegging.
    • Beslag op roerende zaken. Bij deze vorm van beslag leggen wij beslag op uw eigendom(men). De meest voorkomende vormen zijn beslag op uw auto of uw eigendommen in uw huis.
    • Beslag op onroerende zaken. Wij leggen beslag op uw woning of ander vastgoed object wanneer deze op uw naam staat.

   • Welke kosten komen voor mijn rekening wanneer er beslag gelegd wordt?

    Elk jaar wordt wettelijk bepaald hoe hoog de kosten voor het leggen van beslag mogen zijn. Deze kosten zijn opgenomen in het Besluit tarieven ambtshandelingen gerechtsdeurwaarder (Btag). Hieronder vindt u een indicatie van de kosten in 2018:

    Beslag onder uw werkgever, uitkerende instantie of de Belastingdienst

    Beslag

    € 120,84 excl. BTW

    Beslag overbetekening

    € 68,58 excl. BTW

    Opvragen van het adres

    € 1,57 excl. BTW

    Beslag op uw bankrekening

    Beslag

    € 120,84 excl. BTW

    Beslag overbetekening

    € 68,58 excl. BTW

    Opvragen van het adres

    € 1,57 excl. BTW

    Kosten bank

    Elke bank brengt kosten in rekening voor een gelegd bankbeslag. Deze kosten verschillen per bank.

    Beslag op bezittingen

    Beslag

    € 106,54 excl. BTW

    Opvragen kadaster

    € 1,60 excl. BTW en kosten Kadaster

    Kosten evt. verkoop

    Deze kosten zijn afhankelijk van externe partijen.

    Beslag op onroerende zaken

    Beslag

    € 146,40 excl. BTW

    Opvragen kadaster

    € 1,60 excl. BTW en kosten Kadaster

    Inschrijven kadaster

    € 55,00 excl. BTW

    Beslag betekenen

    € 68,58 excl. BTW

    Beslag overbetekening

    € 68,58 excl. BTW

    Opvragen van het adres

    € 1,57 excl. BTW

   • Waarom leggen jullie beslag?

    Voorafgaand aan het leggen van beslag hebben wij u meerdere malen per brief/e-mail/telefonisch verzocht om het openstaande bedrag te betalen of hier een betalingsregeling over af te spreken. U heeft niet voldaan aan uw betalingsverplichting. Op basis van een gerechtelijke uitspraak mogen wij beslag leggen om zo het openstaande bedrag te incasseren voor onze opdrachtgever.

   • Er is beslag gelegd, maar ik wil een regeling afspreken, is dit mogelijk?

    Wanneer wij beslag hebben gelegd is het niet meer mogelijk om een regeling af te spreken om zo het beslag alsnog te voorkomen. Voorafgaand aan het leggen van beslag hebben wij u meerdere malen per brief/e-mail/telefonisch verzocht om het openstaande bedrag te betalen of hier een betalingsregeling over af te spreken. U heeft niet voldaan aan uw betalingsverplichting.

    Het is uiteraard wel mogelijk om naast het gelegde beslag betalingen aan ons te doen. Uw dossier zal hiermee sneller afbetaald zijn, waardoor wij het beslag sneller op kunnen heffen. Klik voor de mogelijkheden om te betalen op Ik wil de vordering betalen, hoe kan ik dit doen?

   • Door meerdere opdrachtgevers/deurwaarders is beslag gelegd op mijn inkomen, wat nu?

    Als meerdere deurwaarders beslag op uw loon hebben gelegd zijn er twee opties:

    1. De deurwaarders verdelen het deel van het inkomen waarop beslag ligt:

    Het kan zijn dat meerdere deurwaarders beslag leggen op uw inkomen. In dat geval ontvangt de deurwaarder, die als eerste beslag heeft gelegd, van uw werkgever of uitkerende instantie het deel van uw loon waarop beslag is gelegd. Die deurwaarder is er dan verantwoordelijk voor het verdelen van de ontvangsten uit het beslag onder alle beslagleggers. De verdeling wordt meestal gedaan op basis van de hoogte van het openstaande bedrag. Dit betekent dat het dossier met de hoogte openstaande vordering het meeste ontvangt.

    1. Eén van de deurwaarders die beslag heeft gelegd heeft voorrang:

    Sommige schuldeisers hebben voorrang op andere schuldeisers. Een voorbeeld hiervan is de Belastingdienst. Schulden van de Belastingdienst krijgen voorrang op andere schulden. Deze schulden worden ook wel “preferente vorderingen” genoemd. Als meerdere deurwaarders beslag hebben gelegd op uw loon, dan zal de deurwaarder die één of meer “preferente vorderingen” heeft, al het geld dat onder het loonbeslag valt ontvangen. Pas als de preferente vordering(en) zijn voldaan komen de andere deurwaarders aan de beurt.

   • Er is beslag gelegd, maar ik ben hier niet van op de hoogte gesteld

    Om beslag te kunnen leggen is er altijd een gerechtelijke uitspraak nodig waarin staat dat het openstaande bedrag betaald moet worden. Eén van onze deurwaarder brengt deze gerechtelijke uitspraak altijd persoonlijk bij u langs. U bent dus op dat moment op de hoogte gebracht door ons dat een beslag mogelijk is wanneer u niet aan de betalingsverplichting voldoet. Voorafgaand aan het daadwerkelijke beslag hoeven wij u niet nogmaals te informeren aangezien de betalingsverplichting blijft bestaan.

   • Er is beslag gelegd op mijn bankrekening, wat moet ik nu doen?

    Vanaf het moment dat wij bankbeslag hebben gelegd is uw rekeningnummer geblokkeerd. U kunt dus geen gebruik meer maken van uw rekening. De bank heeft 4 weken de tijd om ons een verklaring toe te sturen waarop staat welk bedrag er op het moment van het beslag op uw rekening stond. Tijdens deze 4 weken blijft uw rekening geblokkeerd. Wij begrijpen dat de blokkade op uw rekening erg vervelend is. U kunt zelf actie ondernemen om de blokkade versneld op te laten heffen:

    1. De snelste manier om de blokkade op uw rekening op te heffen is door het volledige openstaande bedrag aan ons te betalen. Dit kunt u bij één van onze vestigingen doen, of met een ander rekeningnummer van u of uw partner/familielid. Voor de betaalmogelijkheden, klik op Ik wil de vordering betalen, hoe kan ik dit doen? U vindt het totale bedrag in de kopie van het beslag die onze deurwaarder bij u langs brengt.

    De bank brengt zelf ook kosten in rekening wanneer er beslag is gelegd op uw rekeningnummer. Deze kosten verschillen per bank.

    1. Wanneer een betaling van het volledige openstaande bedrag niet mogelijk is voor u, kunt u de bank verzoeken om zo snel mogelijk de verklaring naar ons op te sturen. Na ontvangst van deze verklaring zullen wij het beslag opheffen. Wij ontvangen dan het eventuele tegoed wat er op het moment van het leggen van het beslag op uw rekening stond. Wanneer dit meer is dan het totale openstaande bedrag van het dossier, dan ontvangen we uiteraard nooit meer dan er openstaat in het dossier.

    De bank brengt zelf ook kosten in rekening wanneer er beslag is gelegd op uw rekeningnummer. Deze kosten verschillen per bank.

   • Wanneer wordt het beslag op mijn inkomen opgeheven?

    Het beslag op uw loon of uitkering wordt pas opgeheven wanneer alle dossiers waarin beslag gelegd is volledig zijn afbetaald. U kunt naast het gelegde beslag betalingen aan ons doen. Uw dossier zal hiermee sneller zijn afbetaald, waardoor wij het beslag sneller op kunnen heffen. Klik voor de mogelijkheden om te betalen op Ik wil de vordering betalen, hoe kan ik dit doen?

   • Wat gebeurt er met mijn vakantiegeld bij beslag op mijn inkomen?

    Wanneer er beslag ligt op uw inkomen, dan is er een beslagvrije voet bepaald. Dit is het bedrag dat u maandelijks ontvangt om uw vaste lasten mee te betalen. Alles wat u normaal gesproken boven deze beslagvrije voet ontvangt, valt onder het beslag en wordt door ons gebruikt om uw dossier mee af te betalen. Dit geldt dus ook voor het vakantiegeld.

 • Contact met GGN
  • Hoe kan ik contact opnemen met GGN?

   U kunt op verschillende manieren contact opnemen met ons.

   1. Op MijnIncasso kunt u:
    • de mogelijkheden voor een betalingsregeling bekijken en direct een voorstel naar ons sturen
    • via iDEAL gemakkelijk en snel een betaling aan ons overmaken
    • een overzicht van uw dossier(s) inzien en een specificatie hiervan downloaden
    • inzien welke kosten u kunt voorkomen
    • uw (adres)gegevens wijzigen
    • bezwaar maken tegen de vordering, de gemaakte kosten of (de hoogte van) de beslag vrije voet
   2. Op https://contact.ggn.nl/ kunt u via het contactformulier uw vraag aan ons stellen. Per onderwerp geven wij uitleg over de eventuele bewijsstukken die toegevoegd moeten worden en de verwachte reactietijd.
   3. Wij zijn op maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 088-3314500
   4. U kunt een e-mail sturen naar info@ggn.nl Zet altijd uw dossiernummer in de onderwerpregel. Let op: onze reactietijd op e-mails is altijd langer dan onze reactietijd via MijnIncasso of het contactformulier.
   5. U kunt ons een brief sturen naar:

   GGN mastering credit

   Postbus 19212

   3001 BE Rotterdam

   Zet altijd uw dossiernummer bovenaan uw brief. Let op: onze reactietijd per brief is altijd langer dan onze reactietijd via MijnIncasso of het contactformulier.

  • Hoe kan ik mijn (adres)gegevens wijzigen?

   U kunt op verschillende manieren uw (adres)gegevens wijzigen:

   1. Op MijnIncasso klikt u op “Mijn gegevens” en vervolgens op “Wijzig gegevens”. U kunt direct uw adres, e-mailadres, telefoonnummer, rekeningnummer en inloggegevens wijzigen.
   2. Op https://contact.ggn.nl/ kunt u via het contactformulier uw adreswijziging doorgeven. Kies voor de optie “ik wil een adreswijziging doorgeven” en geef ons uw nieuwe adres door.

  • Ik heb een brief ontvangen die niet voor mij bestemd is, wat moet ik doen?

   Het gebeurt helaas weleens dat wij een brief sturen naar het oude of verkeerde adres. Meestal komt dit doordat de betreffende persoon geen adreswijziging door heeft gegeven aan onze opdrachtgever of aan ons.

   Wij vinden het erg fijn wanneer u onze brief naar ons terugstuurt zodat wij het nieuwe of juiste adres kunnen achterhalen. U kunt op de envelop “retour afzender” en “persoon woont niet op dit adres” zetten. Uiteraard hoeft u geen postzegel te gebruiken. U kunt de brief zo in de brievenbus stoppen.

  • Waar zijn de vestigingen van GGN?

   Op https://www.ggn.nl/contact/vestigingen vindt u een overzicht van onze vestigingen.

  • Ik heb een vraag gesteld per post/mail/telefoon, maar heb nog geen reactie ontvangen

   Wij willen natuurlijk graag uw vraag zo snel mogelijk behandelen. Het is echter afhankelijk van de soort vraag hoe snel dit mogelijk is voor ons:

   Onderwerp vraag

   Via MijnIncasso

   Via het contactformulier

   Via e-mail

   Via post

   Betalingsregeling

   5 werkdagen

   5 werkdagen

   8 werkdagen

   10 werkdagen

   Bezwaar/betaalbewijs

   10 werkdagen

   10 werkdagen

   13 werkdagen

   15 werkdagen

   LET OP: wanneer wij het bezwaar met de opdrachtgever bespreken, kan dit langer duren

   Beslag vrije voet

   14 werkdagen

   14 werkdagen

   17 werkdagen

   19 werkdagen

   Andere vraag

   10 werkdagen

   10 werkdagen

   13 werkdagen

   15 werkdagen

 • Vakantiegeld
  • Hoe kan ik betalen?

   U kunt op verschillende manieren betalen:

   1. Klik op ggn.nl/directbetalen en betaal zonder in te loggen. Vermeld hierbij altijd het juiste dossiernummer. Uw betaling is voor ons direct te zien in het dossier. Op MijnIncasso ziet u de betaling na 1 uur in uw dossier(s).
   2. Op MijnIncasso kunt u inloggen en direct een overzicht van uw openstaande dossiers vinden en deze betalen. Uw betaling is voor ons direct te zien in het dossier. Op MijnIncasso ziet u de betaling na 1 uur in uw dossier(s).
   3. U kunt uw betaling overmaken op het IBANrekeningnummer: NL90INGB0686310357, t.n.v. GGN mastering credit, onder vermelding van uw dossiernummer(s). Voor betalingen vanuit het buitenland kunt u de BIC code gebruiken: BIC: INGBNL2A. Houdt u rekening met een verwerkingstijd van 1 werkdag.
   4. Op al onze vestigingen kunt u contant of per pin uw betaling aan ons doen op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur. Uw betaling is direct te zien in uw dossier op MijnIncasso. Kijk op ggn.nl/vestigingen voor een overzicht van onze vestigingen.

  • Hoe kan ik een betalingsregeling afspreken?

   Voor het afspreken van een betalingsregeling kunt u:

   • op MijnIncasso inloggen. Ga naar “Mijn dossier(s)” en klik op “Ik wil een regeling afspreken”. Hier ziet u gelijk per dossier of er een regeling mogelijk is en wat het minimale maandelijkse bedrag is. Na het versturen van het voorstel ontvangt u binnen 5 werkdagen per e-mail een reactie op uw voorstel.
   • op https://contact.ggn.nl/ ons contactformulier invullen. Wij sturen u binnen 5 werkdagen een bevestiging of afwijzing van de voorgestelde betalingsregeling.

  • Ben ik verplicht om (een deel van) mijn vakantiegeld te gebruiken om mijn schuld(en) af te lossen?

   U bent niet verplicht om uw vakantiegeld te gebruiken om uw schuld(en) mee af te lossen. Wij raden u wel aan om uw schuld(en) zo snel mogelijk te betalen.

   Wanneer u uw schulden niet betaalt én geen betalingsregeling met ons afspreekt, dan kunnen er hoge kosten voor uw rekening komen. Voorbeelden hiervan zijn: incassokosten, rente en de kosten voor een dagvaarding. Wanneer wij al in het bezit zijn van een vonnis of dwangbevel, mag er zelfs beslag gelegd worden op uw inkomen, auto en/of huis.

  • Ik heb al betaald, maar ontvang toch een brief/e-mail van jullie.

   Er zijn 2 opties:

   1. Uw betaling is door ons ontvangen maar was nog niet verwerkt in het dossier op het moment dat de brief werd verstuurd.
   2. Uw betaling is gedaan onder vermelding van een verkeerd dossiernummer of aan een verkeerd rekeningnummer.

    

   Controleer of één van bovengenoemde opties van toepassing is voor u. Uiterlijk drie dagen na de betaling kunt u de betaling terug zien op MijnIncasso door op het betreffende dossier te klikken. Hier ziet u een overzicht van de betalingen die u aan ons gedaan heeft.

    

   Kunt u uw betaling niet terugvinden op MijnIncasso en is het ook niet door GGN naar u teruggestort?

   • Log dan in op MijnIncasso en klik op het dossier waarin u betaald heeft. Klik vervolgens op “Ik ben het er niet mee eens” en kies voor de reden: ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg uw betaalbewijs als bijlage toe. Wij verwachten binnen 10 werkdagen te reageren.
   • Of ga naar https://contact.ggn.nl/ en kies in het contactformulier voor de optie: ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg uw betaalbewijs als bijlage toe. Wij verwachten binnen 10 werkdagen te reageren.

  • Ik heb al een betalingsregeling met jullie, maar ik heb toch een brief/e-mail ontvangen.

   Ook wanneer u al een betalingsregeling met ons heeft afgesproken ontvangt u van ons een brief/e-mail over extra aflossen met het vakantiegeld. Wij sturen u deze brieven/e-mails om u de mogelijkheid te geven om versneld uw schuld(en) af te lossen. Door versneld af te lossen, voorkomt u extra rente. Daarnaast bent u eerder schuldenvrij en hoeft u niet meer maandelijks een gedeelte van uw inkomen te reserveren voor het aflossen van uw schuld(en).

    

   Het is echter niet verplicht om naast uw betalingsregeling (een gedeelte van) uw vakantiegeld te betalen aan ons. Wanneer u geen gebruik wilt maken van de mogelijkheid om versneld af te lossen, hoeft u geen contact met ons op te nemen. Uw betalingsregeling zal blijven bestaan en u kunt de regeling gewoon voortzetten zoals is afgesproken.

  • Ik heb een brief/e-mail van jullie ontvangen in 1 dossier, maar ik heb meerdere dossiers bij jullie.

   Rond mei sturen wij extra brieven/e-mails om de mogelijkheden van versneld aflossen met het vakantiegeld uit te leggen. De brieven die wij sturen zijn niet standaard voor al uw dossiers en de e-mails zijn altijd maar voor 1 dossier.

    

   Op MijnIncasso vindt u een overzicht van al uw dossiers. Daarnaast kunt u online verschillende zaken regelen, zoals een betalingsregeling aanvragen.

  • Ik ontvang geen vakantiegeld (in mei/juni).

   In mei en juni ontvangen veel mensen vakantiegeld. Daarom sturen wij in deze periode veel extra brieven en e-mails om de mogelijkheden uit te leggen van versneld aflossen met het vakantiegeld. Niet alle werkgevers of uitkerende instanties keren in mei of juni vakantiegeld uit. Daarnaast ontvangt natuurlijk ook niet iedereen een salaris of uitkering.

    

   • Wanneer u geen vakantiegeld ontvangt, dan kunt u onze brief of e-mail hierover als niet verzonden beschouwen
   • Wanneer u wel vakantiegeld ontvangt, maar niet in mei of juni, dan kunt u onze brief of e-mail hierover als niet verzonden beschouwen. Wij raden u wel aan om, wanneer u het vakantiegeld ontvangt, dit te gebruiken om (gedeeltelijk) uw schuld(en) mee af te lossen

    

   Het is wel belangrijk dat u een betalingsregeling met ons afspreekt. Hierdoor voorkomt u extra kosten. Voorbeelden hiervan zijn: incassokosten, rente en de kosten voor een dagvaarding. Wanneer wij al in het bezit zijn van een vonnis of dwangbevel, mag er zelfs beslag gelegd worden op uw inkomen, auto en/of huis.

   Voor het afspreken van een betalingsregeling kunt u:

   • op MijnIncasso inloggen. Ga naar “Mijn dossier(s)” en klik op “Ik wil een regeling afspreken”. Hier ziet u gelijk per dossier of er een regeling mogelijk is en wat het minimale maandelijkse bedrag is. Na het versturen van het voorstel ontvangt u binnen 5 werkdagen per e-mail een reactie op uw voorstel.
   • op https://contact.ggn.nl/ ons contactformulier invullen. Wij sturen u binnen 5 werkdagen een bevestiging of afwijzing van de voorgestelde betalingsregeling.

  • Er ligt beslag op mijn inkomen, ik kan niet extra aflossen.

   Wanneer er beslag ligt op uw inkomen, dan valt het vakantiegeld ook onder het beslag. Het vakantiegeld wordt dus al gebruikt voor het aflossen van uw schuld(en). U hoeft geen contact met ons op te nemen hierover.

  • Er ligt beslag op mijn inkomen, waarom krijg ik geen vakantiegeld?

   Wanneer er beslag ligt op uw inkomen, dan is er een beslagvrije voet bepaald. Dit is het bedrag dat u maandelijks ontvangt om uw vaste lasten mee te betalen. Alles wat u normaal gesproken boven deze beslagvrije voet ontvangt, valt onder het beslag en wordt door ons gebruikt om uw dossier mee af te betalen. Dit geldt dus ook voor het volledige vakantiegeld.

   In bijzondere situaties maken we een uitzondering. Klik op Er ligt beslag op mijn inkomen, kan ik een verzoek doen om mijn vakantiegeld toch te ontvangen? om te kijken of dit voor u geldt.

  • Er ligt beslag op mijn inkomen, kan ik een verzoek doen om mijn vakantiegeld toch te ontvangen?

   Wanneer er beslag ligt op uw loon of uitkering, dan valt ook het vakantiegeld onder het beslag. U ontvangt dus geen vakantiegeld.

   Alleen wanneer u kunt aantonen dat u wordt afgesloten van gas, water of licht en/of wordt ontruimd uit uw woning, kunt u een verzoek indienen om het vakantiegeld te behouden. Ook andere noodgevallen beoordelen we per situatie. Is er geen noodgeval, dan wordt uw verzoek niet in behandeling genomen. Wij verwachten de verzoeken binnen 2 weken te behandelen.

   Wanneer u uw vakantiegeld wilt gebruiken om afsluiting van gas, licht of water, een ontruiming of een ander noodgeval te voorkomen, dan kunt u:

   • inloggen op MijnIncasso en klik op een dossier waarin beslag ligt. Klik vervolgens op “Ik ben het er niet mee eens” en kies voor de reden: “Ik ben het niet eens met de gemaakte kosten”. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg uw bewijsmateriaal als bijlage toe.
   • op https://contact.ggn.nl/ het contactformulier invullen. Kies hierbij voor de optie “Ik ben het niet eens met de gemaakte kosten” en stuur ons een duidelijke onderbouwing en bewijsmateriaal mee.

 • Pré incasso brief
  • Wat is pré incasso?

   Een pré-incassobrief gaat over een onbetaalde factuur waarvan GGN nog géén dossier heeft aangemaakt. Wij sturen de brief op ons briefpapier op verzoek van onze opdrachtgever.

  • Waaraan kan ik een pré incasso brief herkennen?

   Een pré-incassobrief kunt u herkennen aan 3 kenmerken:

   • Het openstaande bedrag moet betaald worden aan de opdrachtgever zelf en dus niet aan GGN
   • Het IBAN (rekeningnummer) van onze opdrachtgever staat in de brief vermeld
   • Wanneer u een vraag heeft over het openstaande bedrag of u bent het er niet mee eens, dan kunt u contact opnemen met onze opdrachtgever i.p.v. met GGN. In de pré-incassobrief vindt u de contactgegevens van onze opdrachtgever.

  • Hoe kan ik betalen?

   In de pré-incassobrief staan de bankgegevens van onze opdrachtgever, u kunt aan hen betalen. Vermeld bij uw betaling het kenmerk dat in de pré-incassobrief staat zodat onze opdrachtgever uw betaling direct kan verwerken.

   Wanneer er een andere betaalmethode mogelijk is, dan staat dit altijd in de brief uitgelegd.

  • Kan ik een betalingsregeling afspreken?

   Wanneer u het bedrag dat u verschuldigd bent niet in één keer kunt betalen, dan kunt u contact opnemen met onze opdrachtgever om een betalingsregeling voor te stellen. In de pré-incassobrief vindt u de contactgegevens van onze opdrachtgever.

  • Wat moet ik doen als ik het er niet mee eens ben?

   Wanneer u het niet eens bent met de onbetaalde factuur, dan kunt u bezwaar maken bij onze opdrachtgever. In de pré-incassobrief vindt u de contactgegevens van onze opdrachtgever.

  • Ik heb al betaald, moet ik iets doen?

   Wanneer u de betreffende factuur al betaald heeft, dan kunt u een betaalbewijs naar onze opdrachtgever sturen. In de pré-incassobrief vindt u de contactgegevens van onze opdrachtgever.

Naar boven

Begrippenlijst

Kies een letter

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Aanmaning

Een aanmaning is en brief of e-mail waarin aangegeven wordt welk bedrag vóór welke datum betaald moet zijn. De aanmaning kan verstuurd worden door onze opdrachtgever of door ons.

Bankbeslag

Bankbeslag is beslag op het tegoed dat er op uw bankrekening staat op het moment van het leggen van het beslag. Dit tegoed wordt gebruikt om (een deel van) uw schuld(en) mee af te lossen. Net als bij alle andere vormen van beslag, mag er alleen beslag gelegd worden wanneer er een gerechtelijke uitspraak is én wanneer deze gerechtelijke uitspraak door een deurwaarder bij u is langsgebracht. De betaaltermijn die in deze officiële brief staat moet verstreken zijn. U krijgt dus altijd de kans om de schuld te betalen voordat beslaglegging mogelijk is.

Beslag

Beslag is een maatregel die door een deurwaarder getroffen kan worden waardoor iemand niet meer vrij over zijn bezittingen kan beschikken. Het leggen van beslag is een manier om een openstaand bedrag betaald te krijgen.

Beslag inkomsten

Bij beslag op uw inkomsten leggen wij beslag op een gedeelte van uw loon of uitkering. U ontvangt maandelijks de beslagvrije voet. Alles wat u normaal boven het bedrag van de beslagvrije voet zou ontvangen, wordt door uw werkgever of uitkerende instantie aan ons betaald. Dit tegoed wordt gebruikt om (een deel van) uw schuld(en) mee af te lossen. Net als bij alle andere vormen van beslag, mag er alleen beslag gelegd worden wanneer er een gerechtelijke uitspraak is én wanneer deze gerechtelijke uitspraak door een deurwaarder bij u is langsgebracht. De betaaltermijn die in deze officiële brief staat moet verstreken zijn. U krijgt dus altijd de kans om de schuld te betalen voordat beslaglegging mogelijk is.

Beslag onroerende zaken

Beslag onroerende zaken is beslag op uw huis of ander eigendom. De zaken waarop beslag is gelegd kunnen in het openbaar worden verkocht. Dit tegoed wordt gebruikt om (een deel van) uw schuld(en) mee af te lossen. Net als bij alle andere vormen van beslag, mag er alleen beslag gelegd worden wanneer er een gerechtelijke uitspraak is én wanneer deze gerechtelijke uitspraak door een deurwaarder bij u is langsgebracht. De betaaltermijn die in deze officiële brief staat moet verstreken zijn. U krijgt dus altijd de kans om de schuld te betalen voordat beslaglegging mogelijk is.

Beslag roerende zaken

Beslag roerende zaken is beslag op uw eigendom(men). De meest voorkomende vormen zijn beslag op uw auto of uw inboedel. De zaken waarop beslag is gelegd kunnen in het openbaar worden verkocht. Dit tegoed wordt gebruikt om (een deel van) uw schuld(en) mee af te lossen. Net als bij alle andere vormen van beslag, mag er alleen beslag gelegd worden wanneer er een gerechtelijke uitspraak is én wanneer deze gerechtelijke uitspraak door een deurwaarder bij u is langsgebracht. De betaaltermijn die in deze officiële brief staat moet verstreken zijn. U krijgt dus altijd de kans om de schuld te betalen voordat beslaglegging mogelijk is.

Beslag vrije voet

De beslagvrije voet is het gedeelte van uw inkomen waarop géén beslag gelegd mag worden. Wanneer wij beslag leggen op uw loon of uitkering, ontvangt u dit bedrag van uw werkgever of uitkerende instantie. Er is wettelijk bepaald welk bedrag u maandelijks moet ontvangen om uw vaste lasten te kunnen betalen.

Betalingsregeling

Wanneer de schuld(en) te hoog zijn om in één keer te betalen, is het soms mogelijk om een betalingsregeling af te spreken met ons. Met een betalingsregeling lost u uw schuld(en) in delen af. Wij zijn niet verplicht om een betalingsregeling met u af te spreken. Het is wel zo dat wij bereid zijn om een betalingsregeling af te spreken met u wanneer de afspraken met onze opdrachtgever dit toestaan.

Betekening

Een betekening is een officiële brief die onze deurwaarder bij u langs brengt. Voorbeelden hiervan zijn een dagvaarding, een vonnis en een dwangbevel.

Bevel

Wanneer we in uw zaak beschikken over een gerechtelijke uitspraak, dan brengt de deurwaarder deze gerechtelijk uitspraak bij u langs. In deze officiële brief staat onder andere een bevel, bijvoorbeeld dat u binnen 2 dagen het openstaande bedrag aan ons moet betalen.

Bewindvoerder

Het is niet voor iedereen mogelijk om zijn eigen financiële zaken zelf te regelen. De rechter kan dan bepalen dat iemand anders de beslissingen neemt over geld en vermogen. De rechter stelt dan een bewindvoerder aan. Deze bewindvoerder zal vanaf dat moment verantwoordelijk zijn voor alle financiële zaken van die persoon.

BKR

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Het Bureau Krediet Registratie registreert schulden en leningen. Iemand die een hypotheek heeft zal bijvoorbeeld geregistreerd staan bij het BKR. Maar ook iemand die een schuld heeft openstaan kan geregistreerd zijn bij het BKR. De schuldeiser (onze opdrachtgever) is degene die de schuld aanmeldt bij het BKR. De schuldeiser kan ook zorgen dat de vordering weer wordt afgemeld. Deurwaarders kunnen geen vorderingen aan- of afmelden bij het BKR.

BRP (Basisregistratie Personen)

In de Basisregistratie Personen (BRP) worden de persoons- en adresgegevens van alle Nederlanders bijgehouden. Voordat een deurwaarder een officiële brief bij u langs brengt, moet hij altijd het juiste adres opvragen in de BRP. Zo weet hij zeker dat hij de officiële brief op het juiste adres achter laat.

BTAG

BTAG staat voor op Besluit Tarieven Ambtshandelingen Gerechtsdeurwaarders. In dit Besluit wordt onder andere geregeld welke kosten een deurwaarder in rekening mag brengen.

Curator

Een curator is iemand die door de rechter is aangewezen om de financiële zaken te regelen van een persoon of een bedrijf. In de meeste gevallen wordt een curator toegewezen wanneer een persoon of bedrijf failliet verklaard wordt.

Dagvaarding

Een dagvaarding is een officiële brief die een deurwaarder bij u langsbrengt. U wordt hierin verzocht om voor de rechtbank te verschijnen. In de dagvaarding vragen wij aan de rechter om u tijdens een zitting te veroordelen voor het betalen van de openstaande facturen en de gemaakte kosten om deze facturen te incasseren. De rechter beoordeelt uw zaak en doet hier uitspraak over. Dit heet een vonnis.

Debiteur

Een debiteur is degene die een bedrag schuldig is. Een ander woord voor debiteur is schuldenaar.

Derdenbeslag

Derdenbeslag is beslag dat wij leggen onder een andere partij (de derde) op geld wat u van deze partij ontvangt. De meest voorkomende vormen zijn:

 • Beslag onder uw werkgever of uitkerende instantie. Wij ontvangen dan een deel van uw loon of uitkering.
 • Beslag op de zorg/huur/kinderopvang toeslag onder de Belastingdienst. Hier kan alleen beslag op gelegd worden wanneer het dossier betrekking heeft op een schuld van de maandelijkse termijnen bij een zorgverzekeraar/verhuurder/kinderopvang.
 • Beslag op de voorlopige teruggave onder de Belastingdienst. Wij ontvangen uw voorlopige teruggave van de belastingdienst.
 • Beslag op uw bankrekening. Wij ontvangen het saldo dat op uw bankrekening aanwezig is op het tijdstip van de beslaglegging.

Deurwaarder

De deurwaarder of gerechtsdeurwaarder is een openbaar ambtenaar die wordt benoemd door de koning. De deurwaarder mag als enige gerechtelijke stukken langs brengen zoals een dagvaarding of een vonnis. Daarnaast mag de deurwaarder beslag leggen.

Digitaal Beslag Register (DBR)

In het DBR worden alle derdenbeslagen geregistreerd. Het is dus voor elke deurwaarder inzichtelijk of er beslag ligt en welk bedrag hiermee wordt afbetaald. Voordat een deurwaarder gaat dagvaarden kijkt de deurwaarder in het DBR. Wanneer blijkt dat het i.v.m. de financiële situatie niet zinvol is om te gaan dagvaarden, zal de deurwaarder dit met zijn opdrachtgever bespreken. Zo kunnen we onnodige kosten besparen voor alle partijen.

Dossier

In een dossier staan bij ons alle gegevens die betrekking hebben op één schuld. Bijvoorbeeld:

 • De financiële gegevens
 • De (contact)gegevens van de persoon die verantwoordelijk is voor de schuld
 • De gegevens van onze opdrachtgever
 • Kopieën van alle (officiële) brieven en aantekeningen van de gesprekken

Dwangbevel

Een dwangbevel is een bevel om te betalen. Een aantal overheidsinstanties, mogen zonder naar de rechter te gaan, een dwangbevel aanmaken. Nadat onze deurwaarder het dwangbevel bij u langs heeft gebracht, mogen wij beslag leggen op bijvoorbeeld uw inkomen, auto of inboedel. Voorbeelden van deze overheidsinstanties zijn het Centraal Justitieel Incassobureau (C.J.I.B.) en Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Eiser

Wanneer de rechter ingeschakeld wordt om een zaak te beoordelen, is altijd één partij de aanvrager van de rechtszaak. Dit wordt de eiser genoemd.

Executie

Executie in de deurwaarderij betekent het uitvoeren van een gerechtelijke uitspraak. Een manier van executeren is het leggen van beslag. Om te kunnen executeren is er altijd een gerechtelijke uitspraak nodig waarin staat dat het openstaande bedrag betaald moet worden én dat de deurwaarder beslag mag leggen om het openstaande bedrag te incasseren. Deze gerechtelijke uitspraak wordt door een deurwaarder bij u langsgebracht. De betaaltermijn die in deze officiële brief staat moet verstreken zijn. U krijgt dus altijd de kans om de schuld te betalen voordat beslaglegging mogelijk is.

Executiekosten

Dit zijn de kosten die een deurwaarder in rekening brengt voor de executiemaatregelen die hij treft. De hoogte van deze kosten worden jaarlijks wettelijk bepaald in de BTAG.

Exploot

Een exploot is een officiële brief die alleen een deurwaarder bij u langs mag brengen. Voorbeelden van een exploot zijn: een dagvaarding, de betekening van een vonnis of dwangbevel en een beslag.

Faillissement

Een faillissement wordt uitgesproken door een rechter wanneer een bedrijf of persoon de schuld(en) niet meer zelf kan oplossen. Het is een algemeen beslag op alle inkomsten en bezittingen van het bedrijf of de persoon. Dit betekent dat dit bedrijf of persoon niet meer zelf mag beslissen over de uitgaven. De curator (die de rechter heeft toegewezen) zorgt voor een overzicht van alle inkomsten en bezittingen van het bedrijf of persoon en beoordeelt vervolgens of en hoe de schuld(en) afbetaald kunnen worden.

Finale kwijting

Finale kwijting betekent dat door een gedeelte van de schuld te betalen, het resterende deel kwijtgescholden wordt. Finale kwijting wordt vaak verleend bij schuldhulpverlening en de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). De finale kwijting wordt dan aangevraagd door de schuldhulpverlener of bepaald door de bewindvoerder. Het kan soms ook mogelijk zijn om zelf een voorstel tegen finale kwijting voor te stellen. Dit is afhankelijk van de afspraken met onze opdrachtgever.

Gedaagde

De gedaagde is de persoon of het bedrijf die opgeroepen wordt om voor de rechter te verschijnen. Dit gebeurt door middel van een dagvaarding.

Gemachtigde

De gemachtigde is iemand die als vertegenwoordiger optreedt tijdens de zitting bij de rechtbank. Voorbeelden van gemachtigden zijn advocaten of deurwaarders.

Gerechtsdeurwaarder

De gerechtsdeurwaarder is een openbaar ambtenaar die wordt benoemd door de koning. De gerechtsdeurwaarder mag als enige gerechtelijke stukken langsbrengen zoals een dagvaarding of een vonnis. Daarnaast mag hij beslag leggen. De gerechtsdeurwaarder heeft een eigen kantoor waarbij vaak deurwaarders in dienst zijn. Zij mogen dan dezelfde taken uitvoeren als de gerechtsdeurwaarder.

Gerechtsdeurwaarderswet

In de Gerechtsdeurwaarderswet staan de regels beschreven waaraan de deurwaarders zich moeten houden, hoe ze benoemd worden en welke verplichtingen zij hebben. De KBvG (Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders) houdt toezicht op deurwaarders.

Griffierecht

Dit zijn de kosten die de rechtbank rekent voor de zitting. Wanneer u veroordeelt wordt, betekent dit vaak dat deze kosten voor uw rekening komen.

Hoger beroep

Wanneer u het niet eens bent met een uitspraak van een rechter, dan is het mogelijk om een hogere rechter te vragen of hij het eens is met de uitspraak. Dit wordt hoger beroep genoemd. Als een kantonrechter een uitspraak heeft gedaan is hoger beroep niet altijd mogelijk. Tegen uitspraken van de kantonrechter kunt u alleen in hoger beroep gaan als de betreffende facturen samen meer dan € 1.750,00 bedragen.

Hoofdelijke aansprakelijkheid

Hoofdelijke aansprakelijkheid betekent dat een persoon verantwoordelijk is voor de volledige schuld. Wanneer de schuld op naam staat van twee personen, bijvoorbeeld wanneer u getrouwd bent, dan zijn beide personen aansprakelijk voor de volledige schuld. De schuld wordt dan dus niet verdeeld tussen de twee personen, maar kan volledig voor rekening komen van één van de twee. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer één van de twee personen de schuld niet kan betalen en de ander wel.

Hoofdsom

Er bestaan twee soorten hoofdsommen:

 • De zaak is nog niet naar de rechter geweest

De hoofdsom is een optelsom van de onbetaalde facturen, de rente (tot datum van dagvaarding) en de incassokosten. U bent door de rechter veroordeeld om dit bedrag te betalen. De kosten van de zitting en de eventuele executiekosten worden apart vermeld.

 • De zaak is nog niet naar de rechter geweest

De hoofdsom is een optelsom van de onbetaalde facturen, de rente (tot datum van dagvaarding) en de incassokosten. U bent door de rechter veroordeeld om dit bedrag te betalen. De kosten van de zitting en de eventuele executiekosten worden apart vermeld.

Incassokosten

De incassokosten zijn de kosten die in rekening gebracht mogen worden wanneer een factuur/facturen niet op tijd betaald worden. De incassokosten die wij in rekening brengen zijn altijd berekend volgens de Wet Incassokosten (WIK). Op http://www.incassokostenberekenen.nl/ kunt u de hoogte van de incassokosten zelf berekenen.

Informatiekosten

Informatiekosten zijn de kosten die wij maken om informatie op te vragen bij verschillende instanties. Deze kosten kunnen (deels) in rekening worden gebracht bij de debiteur. Voorbeelden hiervan zijn:

 • BRP (Basisregistratie Personen): Hier vragen wij op welk adres iemand ingeschreven staat
 • RDW (Rijksdienst voor het wegverkeer): Hier vragen wij op of er een auto op naam staat
 • UWV ( Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen): Hier vragen wij op waar iemand werkt

Kamer van Koophandel (KvK)

De Kamer van Koophandel is het Nederlandse handelsregister. In dit register staan alle gegevens van bedrijven zoals bijvoorbeeld de eigenaar, de rechtsvorm en het adres. Voordat onze deurwaarder een exploot bij een bedrijf langsbrengt, controleren wij altijd de gegevens in de KvK. Zo weten we zeker dat we het exploot naar het juiste adres brengen.

Kantongerecht

Wanneer wij in een dossier een dagvaarding uitbrengen, dan komt de zaak meestal voor in een Kantongerecht. Deze Kantongerechten zitten verspreid over Nederland. Afhankelijk van waar degene woont die gedagvaard is, wordt het dichtstbijzijnde Kantongerecht gekozen. De uitspraken die de kantonrechter doet gaan meestal over huur, arbeidszaken, overtredingen, schulden en beroep tegen verkeersboetes. De kantonrechter behandelt vooral zaken die over bedragen tot en met €25.000,00 gaan.

Kantonrechter

De Kantonrechter doet uitspraak over de zaken die dienen in een Kantongerecht. De beslissing die de Kantoorrechter maakt wordt beschreven in een vonnis.

KBvG (Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders)

De KBvG bepaalt de regels waaraan alle (gerechts)deurwaarders in Nederland zich aan moeten houden en houdt toezicht op deze regels.

Kredietbank

De Kredietbank is een overheidsinstelling die personen helpt die zoveel schulden hebben dat zij er zelf niet meer uitkomen. Dit is een vorm van schuldhulpverlening. Voor een uitgebreide uitleg, klik op “Ik ben aangemeld bij schuldhulpverlening, hoe gaat dit in zijn werk?

Loonbeslag

Loonbeslag is een vorm van derdenbeslag. Wanneer wij beslag leggen op uw inkomen, ontvangen wij maandelijks een deel van uw inkomen. Hiermee wordt uw schuld afbetaald. U ontvangt maandelijks een gedeelte van uw inkomen om uw vaste lasten mee te betalen, dit wordt de beslagvrije voet genoemd. Voor een uitgebreide uitleg over loonbeslag, klik op “Welke soorten beslag zijn er?”.

Minnelijke incasso

Met minnelijke incasso wordt het gedeelte van het incassotraject bedoeld voordat u een dagvaarding heeft ontvangen. In het minnelijke traject kunnen alleen brieven, e-mails en SMS berichten verstuurd worden. Daarnaast kunt u gebeld worden. Zo brengen wij u op de hoogte van de onbetaalde facturen, incassokosten en rente.

Nakosten

Wanneer de (kanton)rechter iemand veroordeeld voor de volledige proceskosten, dan mogen er nakosten gerekend worden. De hoogte van de nakosten zijn wettelijk bepaald en afhankelijk van de hoogte van de schuld.

Ontruiming

Een rechter kan besluiten dat iemand een gehuurde ruimte moet verlaten, bijvoorbeeld omdat de huur niet betaald is. Als die persoon weigert de gehuurde ruimte te verlaten kan de deurwaarder op basis van het vonnis de ruimte ontruimen. Door het vervangen van de sloten, heeft deze persoon geen toegang meer tot de ruimte.

Overbetekening

Als een deurwaarder beslag heeft gelegd, dan brengt de deurwaarder een kopie van dit beslag bij u langs. Deze officiële brief wordt een overbetekening genoemd.

Proceskosten

De proceskosten zijn de kosten die gemaakt worden om een zaak door een (kanton)rechter te laten beoordelen. De proceskosten moeten meestal betaald worden door degene die veroordeeld wordt (tot betalen). Dit staat altijd beschreven in het vonnis. De proceskosten zijn wettelijk bepaald en bestaan uit:

Proces-Verbaal

Een proces-verbaal is een officieel schriftelijk verslag. Dit kan bijvoorbeeld het verslag zijn waarin staat wat er besproken is tijdens een zitting in de (kanton)rechtbank. Een ander voorbeeld is een verslag die een deurwaarder maakt wanneer hij beslag legt op roerende zaken.

Rechtbank

Er zijn 19 rechtbanken in Nederland. Die rechtbanken hebben vier verschillende aandachtsgebieden:

 1. Geschillen tussen burgers onderling worden afgehandeld door civiele rechters. Vaak gaat het daarbij om echtscheidingen, claims boven de €25.000,00, faillissementen, burenruzies, conflicten over contracten en over aansprakelijkheid.
 2. Geschillen tussen burgers onderling, bedrijven onderling of tussen burgers en bedrijven kunnen ook afgehandeld worden door een kantonrechter. Dan gaat het meestal om huren, arbeidszaken, overtredingen, schulden en beroep tegen verkeersboetes. De kantonrechter behandelt vooral zaken die over bedragen tot en met €25.000,00 gaan.
 3. Geschillen tussen burgers en de overheid worden afgehandeld door bestuursrechters.
 4. Overtredingen en misdrijven worden behandeld door strafrechters. Uitgebreide uitleg over de rechterlijk macht in Nederland is te vinden via rechtspraak.nl.

Roerende zaken

Roerende zaken zijn alle bezittingen die iemand heeft met uitzondering van het huis. Voorbeelden van roerende zaken zijn een auto en de inboedel.

Roladministratie

De “Rol”, of de Roladministratie, is de administratie van de rechtbank. Hier wordt bijgehouden op welke datum en tijdstip de (kanton)rechter de verschillende zaken behandelt.

Salaris gemachtigde

Het Salaris Gemachtigde is het salaris voor de organisatie die door de eiser gevraagd is om hem/haar te vertegenwoordigen in de rechtbank. Deze kosten zijn wettelijk bepaald en afhankelijk van de hoogte van de schuld.

Schuldeiser

De schuldeiser is de persoon of het bedrijf aan wie de schuld betaald moet worden.

Schuldenaar

Een schuldenaar is degene die een bedrag schuldig is. Een ander woord voor schuldenaar is debiteur.

Schuldhulpverlening

Schuldhulpverlening helpt personen die zoveel schulden hebben dat zij er zelf niet meer uitkomen. Voor een uitgebreide uitleg, klik op “Ik ben aangemeld bij schuldhulpverlening, hoe gaat dit in zijn werk?

Sommatie

Een sommatie is een brief waarin iemand verzocht wordt alsnog een openstaand bedrag te betalen. In een sommatie wordt meestal een tijdsduur vermeldt waarbinnen de betaling ontvangen moet zijn. Een ander woord voor sommatie is aanmaning.

Titel

Een titel is een gerechtelijke uitspraak. Voorbeelden van titels zijn een vonnis en een dwangbevel.

Verstek (vonnis)

Verstek laten gaan betekent dat je niet aanwezig bent bij de zitting op de (kanton)rechtbank. De (kanton)rechter zal in de meeste gevallen toewijzen waarom gevraagd is in de dagvaarding. Wanneer je het eens bent met de vordering in de dagvaarding, dan hoef je dus niet naar de zitting te komen.

Verweer

Wanneer u het niet eens bent met de inhoud van de dagvaarding, dan maakt u dit tijdens de zitting bekend aan de (kanton)rechter. U legt uit waarom u het niet eens bent met (een gedeelte van) de vordering en onderbouwt dit met zoveel mogelijk bewijs. Dit wordt verweer genoemd. Verweer kunt u zowel tijdens de zitting, als schriftelijk indienen. Op de eerste bladzijde van de dagvaarding, onder het kopje “Om” kunt u teruglezen hoe u het verweer in moet dienen.

Verzet

Wanneer je niet aanwezig bent geweest bij de zitting in de (kanton)rechtbank, dan zal de (kanton)rechter in de meeste gevallen toewijzen waarom gevraagd is in de dagvaarding. Het is meestal mogelijk om dan opnieuw naar de (kanton)rechter te gaan om bezwaar te maken tegen het vonnis. Dit heet in verzet gaan. Wanneer u van plan bent om in verzet te gaan tegen een vonnis, neem dan z.s.m. contact op met een rechtswinkel, advocaat of jurist.

Vonnis

In een vonnis staat de uitspraak van een (kanton)rechter beschreven. De (kanton)rechter benoemt in het vonnis de punten die in de dagvaarding staan. Op basis van het vonnis, mogen wij beslag leggen op bijvoorbeeld uw inkomen, auto of inboedel.

Vordering

Een vordering is het totale bedrag dat betaald moet worden. Een vordering bestaat niet alleen uit de originele facturen (de hoofdsom), ook de bijkomende kosten zoals rente en incassokosten zijn onderdeel van een vordering.

Wet Incasso Kosten (WIK)

De incassokosten zijn de kosten die in rekening gebracht mogen worden wanneer een factuur/facturen niet op tijd betaald worden. De incassokosten die wij in rekening brengen zijn altijd berekend volgens de Wet Incassokosten (WIK). Op http://www.incassokostenberekenen.nl/ kunt u de hoogte van de incassokosten zelf berekenen.

Wet schuldsanering natuurlijke personen (WSNP)

De WSNP is bedoeld voor mensen die zoveel schulden hebben dat zij er zelf niet meer uitkomen. De WSNP kan alleen aangevraagd worden wanneer het schuldhulpverleningstraject volledig doorlopen is. De schuldhulpverlener kan dan bepalen of de WSNP aangevraagd kan worden. Voor een uitgebreide uitleg, klik op “Ik heb een vraag over de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP), hoe gaat dit in zijn werk?

Wettelijke rente

Wanneer een factuur niet binnen de afgesproken termijn betaald wordt, dan mag er rente in rekening gebracht worden. Rente is een percentage van de originele factuur. De hoogte van dit percentage is afhankelijk van de afspraak die hierover in het contract staat. Wanneer er niets over rente is afgesproken, van mag de wettelijke rente in rekening gebracht worden. Het percentage van de wettelijke rente wordt elk half jaar opnieuw vastgesteld door de overheid.

Zitting

Op een zitting beoordeelt een (kanton)rechter een zaak. In de dagvaarding staat waar en wanneer de zitting plaatsvindt.

Naar boven

GGN DISCLAIMER

GGN besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en actualiteit van de gegevens op haar website. De gegevens getoond op deze website zijn echter aan verandering onderhevig. GGN garandeert niet de foutloze werking of ononderbroken toegankelijkheid van de website. GGN kan dan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige onvolledigheid of onjuiste informatie die middels deze website wordt gevonden. GGN aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade ontstaan uit het bezoeken van deze site of voor schade ontstaan uit verleende diensten dan wel aangeboden of verwezen content.