Veelgestelde vragen

Algemeen
Er staat een BKR registratie op mijn naam, hoe laat ik deze verwijderen?

Wanneer je een vordering niet op tijd betaalt, dan kun je geregistreerd worden bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Wij melden jou nóóit aan of af bij het BKR, dat doet onze opdrachtgever. Wanneer je de voorwaarden wilt bespreken waardoor je afgemeld kunt worden bij het BKR of wanneer je hier andere vragen over hebt, kan je contact opnemen met onze opdrachtgever.

Hoe gaat een procedure bij de rechtbank in zijn werk?

Er zijn 2 opties:

  1. Je bent het eens met de zaak en maakt geen bezwaar
    Conclusie van eis: Dit is de dagvaarding. Onze deurwaarder brengt de dagvaarding op het adres waar je volgens de gemeente ingeschreven staat. In de dagvaarding vragen wij aan de rechter om je tijdens een zitting te veroordelen voor het betalen van de openstaande facturen en de gemaakte kosten om deze facturen te incasseren. Aangezien je het eens bent met de zaak, hoef je niet naar de zitting te komen.

    Tijdens de geplande zitting doet de rechter uitspraak in jouw zaak. Je hoeft niet altijd aanwezig te zijn bij de zitting wanneer je gedagvaard bent. Wanneer je niet naar de zitting komt, zal de rechter hoogstwaarschijnlijk de zaak toewijzen. Dit betekent dat je veroordeeld wordt om de vordering en de kosten van de zitting te betalen.

    Wij ontvangen een vonnis waarin de uitspraak van de rechter staat beschreven.

  2. Je bent het niet met de zaak en maakt bezwaar
    Conclusie van eis: Dit is de dagvaarding. Onze deurwaarder brengt de dagvaarding op het adres waar je volgens de gemeente ingeschreven staat. In de dagvaarding vragen wij aan de rechter om je tijdens een zitting te veroordelen voor het betalen van de openstaande facturen en de gemaakte kosten om deze facturen te incasseren.

    Conclusie van antwoord: Dit is het bezwaar dat je maakt tegen de zaak bij de rechtbank. Je kunt naar de zitting gaan om bij de rechter aan te geven waar je het niet mee eens bent. Is het voor jou niet mogelijk om naar de zitting te gaan? Je kunt ook schriftelijk jouw bezwaar maken bij de rechtbank. Kijk in de dagvaarding op de eerste bladzijde onder het kopje “Om”. Hier vind je hoe je jouw bezwaar moet maken bij de rechtbank.

    Conclusie van repliek: De rechter kan naar aanleiding van jouw bezwaar vragen om aanvullend bewijsmateriaal van ons. In overleg met onze opdrachtgever zullen wij deze informatie verstrekken.

    Conclusie van dupliek: Je krijgt de kans om (schriftelijk) te reageren op het aanvullende bewijsmateriaal.

    Uitspraak: De rechter neemt al het bewijs in overweging en doet uitspraak in de zaak.

    Wij ontvangen een vonnis waarin de uitspraak van de rechter staat beschreven
Hoe kan ik de zitting voorkomen?

De enige manier om een zitting te annuleren, is een betaling van het volledige openstaande bedrag. Wij raden dit altijd aan, omdat je hiermee de kosten van de rechtbank uitspaart (het griffierecht). In de dagvaarding kan je het bedrag terugvinden dat betaald moet worden om de zitting te annuleren. Dit staat doorgaans op bladzijde 5 of 6 van de dagvaarding onder het kopje “U bent gedagvaard om voor de rechter te verschijnen”. 

Hoe kan ik mijn (adres)gegevens wijzigen?

Je kan op verschillende manieren je (adres)gegevens wijzigen:

  1. Log in op MijnIncasso en klik op ‘Mijn gegevens’ en vervolgens op ‘Wijzig gegevens’. Je kan direct je adres, e-mailadres, telefoonnummer, rekeningnummer en inloggegevens wijzigen.
  2. Via ons contactformulier kun je jouw adreswijziging doorgeven. Kies voor de optie ‘Ik heb een andere vraag’ en geef ons je nieuwe adres door.
Hoe kan ik mijn beslagvrije voet opnieuw laten berekenen?

Je kunt je beslagvrije voet opnieuw laten berekenen door de benodigde stukken aan te leveren. De benodigde stukken zijn de volgende:

  • Wanneer je één of meerdere kinderen thuis hebt wonen, verzoeken wij je de geboortedatum/geboortedata van dit kind/deze kinderen aan ons door te geven in het opmerkingenveld.
  • Kopie van de meest recente salaris- of uitkeringsspecificatie. Wanneer je samenwonend of gehuwd bent, dien je ook de gegevens van jouw partner toe te voegen.
  • Kopie van de huurovereenkomst en de huurspecificatie van dit kalenderjaar (recent bewijs van de hoogte van de huur) of kopie van de geldleningovereenkomst voor de hypotheek en een recent bewijs van de maandelijks verschuldigde rente.
  • Kopie van het polisblad van de zorgverzekering van dit kalenderjaar, met daarop de premies van dit jaar.

Onderstaande stukken kun je opvragen bij de Belastingdienst. Wanneer je geen toeslagen of voorlopige teruggave ontvangt, hebben wij de afwijzing van de Belastingdienst als bewijsstuk nodig:

  • Kopie van de beslissing huurtoeslag over dit kalenderjaar (bij huurwoning).
  • Kopie van de beslissing kindgebonden budget over dit kalenderjaar.
  • Kopie van de beslissing voorlopige teruggaaf over dit kalenderjaar.
  • Kopie van de beslissing zorgtoeslag over dit kalenderjaar.

Wij kunnen alleen een nieuwe beslagvrije voet voor jou berekenen als we bewijsstukken van jou ontvangen. Na deze berekening passen we de beslagvrije voet direct voor jou aan. De berekening kan 14 dagen duren na ontvangst van de bewijsstukken.

Je kunt de stukken aanleveren door in te loggen op MijnIncasso en vervolgens te klikken op ‘Bezwaar indienen’ gevolgd door ‘Ik ben het niet eens met (de hoogte van) de beslagvrije voet’.

Vul ons contactformulier in en kies voor de optie: 'Ik wil een herberekening van de beslagvrije voet'.

Het is mogelijk om de stukken op te sturen via e-mail. Je kunt mailen naar info@ggn.nl. Zet de benodigde stukken in de bijlage en gebruik je dossiernummer als onderwerp van de mail.

Het is mogelijk om de stukken per post te sturen naar Postbus 19212, 3001 BE Rotterdam.

Hoe weet ik welk bedrag ik moet betalen?
  • Op MijnIncasso kun je direct inloggen en een overzicht van je openstaande dossier(s) vinden.

Als je in de afgelopen 2 dagen een officiële brief van één van onze deurwaarders hebt ontvangen, dan kun je voor dat dossier het bedrag aanhouden wat in die brief staat.

  • Je kunt ons contactformulier invullen en kiezen voor: ‘ik heb een andere vraag’. Hier kun je ons vragen om je een overzicht van je openstaande dossier(s) te sturen. Wij verwachten dit binnen 7 werkdagen per e-mail of post te doen.
Ik heb een brief ontvangen die niet voor mij bestemd is, wat moet ik doen?

Het gebeurt helaas weleens dat wij een brief sturen naar het oude of verkeerde adres. Meestal komt dit doordat de betreffende persoon geen adreswijziging heeft doorgegeven aan onze opdrachtgever of aan ons.

Wij stellen het erg op prijs wanneer je onze brief naar ons terugstuurt, zodat wij het nieuwe of juiste adres kunnen achterhalen. Je kunt op de envelop "retour afzender" en "persoon woont niet op dit adres" zetten. Uiteraard hoef je geen postzegel te gebruiken; je kunt de brief zo in de brievenbus stoppen.

Ik heb een pre-minder ontvangen, wat houdt dat in?

Een pre-minder is bedoeld als service van ons naar jou. Je kunt het zien als een soort herinnering dat de betalingsdatum van de betalingsregeling eraan komt. De pre-minder wordt ongeveer 5 werkdagen voor de afgesproken datum van de betalingsregeling door ons verstuurd. Dat gebeurt ook als je al hebt betaald. In dat geval mag je de pre-minder als niet verzonden beschouwen.

Als het de laatste termijn van je betalingsregeling is, dan sturen we de pre-minder op een andere datum, vrij kort na het ontvangen van de een-na-laatste betaling. Je mag gewoon de afgesproken datum aanhouden om de laatste termijn van je regeling te betalen.

Je kunt controleren of je betaling is ontvangen door ons te bellen op 088-3314500.

Ik heb een vraag gesteld per post/mail/telefoon, maar heb nog geen reactie ontvangen

Wij willen natuurlijk graag je vraag zo snel mogelijk behandelen. Het is echter afhankelijk van de soort vraag hoe snel dit mogelijk is voor ons:

Onderwerp vraag

  • Betalingsregeling:

    • Via MijnIncasso: 5 werkdagen
    • Via het contactformulier: 5 werkdagen
    • Via e-mail: 8 werkdagen
    • Via post: 10 werkdagen

  • Bezwaar/betaalbewijs:

    • Via MijnIncasso: 10 werkdagen
    • Via het contactformulier: 10 werkdagen
    • Via e-mail: 13 werkdagen
    • Via post: 15 werkdagen

      LET OP: Wanneer wij het bezwaar met de opdrachtgever bespreken, kan dit langer duren.

  • Beslagvrije voet:

    • Via MijnIncasso: 14 werkdagen
    • Via het contactformulier: 14 werkdagen
    • Via e-mail: 17 werkdagen
    • Via post: 19 werkdagen

  • Andere vraag:

    • Via MijnIncasso: 10 werkdagen
    • Via het contactformulier: 10 werkdagen
    • Via e-mail: 13 werkdagen
    • Via post: 15 werkdagen
Ik heb nooit eerdere brieven van de opdrachtgever ontvangen

Wij ontvangen pas een dossier van onze opdrachtgever wanneer zij jou al (meerdere keren) per brief of e-mail hebben verzocht te betalen.

Wanneer je verhuisd bent, is het jouw eigen verantwoordelijkheid om je nieuwe adres door te geven bij onze opdrachtgever. Ben je dit vergeten, dan is het dossier terecht overgedragen aan ons. Eventuele extra kosten moeten door jou betaald worden.

Heb je wel je nieuwe adres op tijd doorgegeven aan onze opdrachtgever? Dan ontvangen wij graag het bewijs dat je het nieuwe adres hebt doorgegeven.

  • Je kunt op MijnIncasso op het betreffende dossier klikken. Klik vervolgens op 'Bezwaar indienen' en kies voor de reden: 'Ik ben het niet eens met de kosten'. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg jouw bewijsmateriaal als bijlage toe. Wij nemen dan contact op met onze opdrachtgever om jouw bezwaar te bespreken.
  • Vul ons contactformulier in en kies voor de optie: 'Ik wil bezwaar maken/ik ben het ergens niet mee eens'. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg jouw bewijsmateriaal als bijlage toe. Wij nemen dan contact op met onze opdrachtgever om jouw bezwaar te bespreken.
Ik ontvang geen vakantiegeld

In mei en juni ontvangen veel mensen vakantiegeld. Daarom sturen wij in deze periode veel extra brieven en e-mails om de mogelijkheden uit te leggen van versneld aflossen met het vakantiegeld. Niet alle werkgevers of uitkerende instanties keren in mei of juni vakantiegeld uit. Daarnaast ontvangt natuurlijk ook niet iedereen een salaris of uitkering.

  • Wanneer je geen vakantiegeld ontvangt, dan kun je onze brief of e-mail hierover als niet verzonden beschouwen.
  • Wanneer je wel vakantiegeld ontvangt, maar niet in mei of juni, dan kun je onze brief of e-mail hierover als niet verzonden beschouwen. Wij raden je wel aan om, wanneer je het vakantiegeld ontvangt, dit te gebruiken om (gedeeltelijk) jouw schuld(en) mee af te lossen.

Het is wel belangrijk dat je een betalingsregeling met ons afspreekt. Hierdoor voorkom je extra kosten. Voorbeelden hiervan zijn: Incassokosten, rente en de kosten voor een dagvaarding. Wanneer wij al in het bezit zijn van een vonnis of dwangbevel, mag er zelfs beslag gelegd worden op jouw inkomen, auto en/of huis.

Voor het afspreken van een betalingsregeling kun je:

  • Op MijnIncasso inloggen. Klik op 'Regeling voorstellen'. Hier volg je het stappenplan om een regeling af te spreken die past bij jouw situatie. Na het versturen van het voorstel ontvang je binnen 5 werkdagen per e-mail een reactie op jouw voorstel.
  • Ons contactformulier invullen. Wij sturen binnen 5 werkdagen een bevestiging of afwijzing van de voorgestelde betalingsregeling.
Moet ik aanwezig zijn bij de zitting?

Je hoeft niet altijd aanwezig te zijn bij de zitting wanneer je gedagvaard bent. Wanneer je niet naar de zitting komt, zal de rechter hoogstwaarschijnlijk de zaak toewijzen. Dit betekent dat je veroordeeld wordt om de vordering en de kosten van de zitting te betalen.

Je hebt de volgende opties:

Je bent het eens met de zaak en kunt het hele bedrag betalen.
Wij raden je aan om 3 dagen vóór de zittingsdatum het hele openstaande bedrag aan ons te betalen. Wij kunnen dan de zitting annuleren en je bespaart de griffiekosten.

Je bent het eens met de zaak, maar je kunt niet het hele bedrag in één keer betalen:
Neem contact met ons op, dan kunnen wij kijken naar de mogelijkheden van een betalingsregeling. Omdat de zitting wél doorgaat bij een betalingsregeling, komen de griffiekosten voor jouw rekening.

Je bent het niet eens met de zaak
Je kunt schriftelijk jouw bezwaar maken bij de rechtbank. Kijk in de dagvaarding op de eerste bladzijde onder het kopje “Om”. Hier vind je hoe je jouw bezwaar moet maken bij de rechtbank. Je kunt ook naar de zitting gaan om bij de rechter aan te geven waar je het niet mee eens bent.

Waar zijn de vestigingen van GGN?

Op onze contactpagina vind je een overzicht van onze vestigingen.

Waaraan kan ik een pré incasso brief herkennen?

Een pré-incassobrief kun je herkennen aan 3 kenmerken:

  • Het openstaande bedrag moet betaald worden aan de opdrachtgever zelf en dus niet aan GGN.
  • Het IBAN (rekeningnummer) van onze opdrachtgever staat in de brief vermeld.
  • Wanneer je een vraag hebt over het openstaande bedrag of je bent het er niet mee eens, dan kun je contact opnemen met onze opdrachtgever. In de pré-incassobrief vind je de contactgegevens van onze opdrachtgever. Kom je er met onze opdrachtgever niet uit of hebt u een andere vraag? Neem dan contact met ons op. 
Wanneer wordt mijn geld teruggestort?

Als je geld van ons terugkrijgt, kan dat om verschillende redenen zijn.

Als je geld teruggestort krijgt omdat je beslagvrije voet met terugwerkende kracht is aangepast, duurt het ongeveer twee weken vanaf de aanpassing voordat het geld door ons wordt overgemaakt.

Als je geld terugkrijgt omdat je te veel hebt betaald, duurt het ongeveer een week vanaf het moment dat de opdracht voor terugstorting in ons systeem staat.

Heb je na de aangegeven tijdsduur nog geen geld ontvangen? Wij hebben dit zo veel mogelijk geautomatiseerd, maar het kan zijn dat het nog niet in gang gezet is. Wil je ons dan bellen op 088-3314500 zodat we het in gang kunnen zetten?

Wat gebeurt er als ik niet betaal?

Als je geen contact met ons opneemt, zal het dossier doorgaans het volgende incassotraject doorlopen. Op een aantal momenten binnen dit traject is het mogelijk om kosten te voorkomen.

Wat is beslag?

Beslag is een maatregel die door een deurwaarder kan worden getroffen, waardoor iemand niet meer vrij over zijn bezittingen kan beschikken. Het leggen van beslag is een manier om een openstaand bedrag betaald te krijgen.

Om beslag te kunnen leggen, is er altijd een gerechtelijke uitspraak nodig waarin staat dat het openstaande bedrag betaald moet worden. Wanneer onze deurwaarder de gerechtelijke uitspraak bij jou heeft afgeleverd, heb je altijd nog een aantal dagen om het openstaande bedrag aan ons te betalen. Bij de meeste uitspraken is dit 2 dagen. Na deze termijn mogen wij beslag leggen. Voorkom beslag door een betaalafspraak met ons te maken.

Wat is een beslagvrije voet?

De beslagvrije voet is het gedeelte van je inkomen waarop géén beslag gelegd mag worden. Wanneer wij beslag leggen op jouw loon of uitkering, ontvang je dit bedrag van jouw werkgever of uitkerende instantie. Er is wettelijk bepaald welk bedrag je maandelijks moet ontvangen om jouw vaste lasten te kunnen betalen.

Alles wat je normaal boven het bedrag van de beslagvrije voet zou ontvangen, wordt door jouw werkgever of uitkerende instantie aan ons betaald. Hiermee wordt jouw schuld afgelost.

Wat is een dagvaarding?

Een dagvaarding is een officiële brief die een deurwaarder bij je langsbrengt. Jij wordt hierin verzocht om voor de rechtbank te verschijnen. In de dagvaarding vragen wij aan de rechter om jou tijdens een zitting te veroordelen voor het betalen van de openstaande facturen en de gemaakte kosten om deze facturen te incasseren. De rechter beoordeelt jouw zaak en doet hier uitspraak over. Dit heet een vonnis

Wat is een deurwaarder?

De deurwaarder of gerechtsdeurwaarder is een openbaar ambtenaar die wordt benoemd door de koning. De deurwaarder mag als enige gerechtelijke stukken langs brengen zoals een dagvaarding of een vonnis. Daarnaast mag de deurwaarder beslag leggen.

Wat is een dwangbevel?

Een dwangbevel is een bevel om te betalen. Een aantal overheidsinstanties mogen, zonder naar de rechter te gaan, een dwangbevel aanmaken. Nadat onze deurwaarder het dwangbevel bij jou langs heeft gebracht, mogen wij beslag leggen op bijvoorbeeld jouw inkomen, auto of andere eigendommen.

Voorbeelden van deze overheidsinstanties zijn het Centraal Justitieel Incassobureau (C.J.I.B.) en Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Wat is een vonnis?

In een vonnis staat de uitspraak van een rechter beschreven. De rechter benoemt in het vonnis de punten die in de dagvaarding staan. Op basis van het vonnis, mogen wij beslag leggen op bijvoorbeeld uw inkomen, auto of andere eigendommen.

Wat is het openstaande saldo op mijn dossiers?

Je kunt je openstaande saldo inzien in MijnIncasso. Na het inloggen, kun je het overzicht zien bij 'Mijn Vorderingen'. Het is ook mogelijk om telefonisch je saldo op te vragen. Je kunt dan bellen naar 088-3314500.

Wat is ontruimen?

Een rechter kan besluiten dat iemand een gehuurde ruimte moet verlaten, bijvoorbeeld omdat de huur niet betaald is. Als die persoon weigert de gehuurde ruimte te verlaten kan de deurwaarder op basis van het vonnis de ruimte ontruimen. Door het vervangen van de sloten, heeft deze persoon geen toegang meer tot de ruimte.

Wat is pré-incasso?

Een pré-incassobrief gaat over een onbetaalde factuur waarvan GGN nog géén dossier heeft aangemaakt. Wij sturen de brief op ons briefpapier op verzoek van onze opdrachtgever.

Wat zijn incassokosten?

De incassokosten zijn de kosten die in rekening gebracht mogen worden wanneer een factuur of facturen niet op tijd betaald worden. De incassokosten die wij in rekening brengen, zijn altijd berekend volgens de Wet Incassokosten (WIK). Op deze website kun je de hoogte van de incassokosten zelf berekenen.

Welke kosten komen voor mijn rekening wanneer er beslag gelegd wordt?

Elk jaar wordt wettelijk bepaald hoe hoog de kosten voor het leggen van beslag mogen zijn. Deze kosten zijn opgenomen in het Besluit tarieven ambtshandelingen gerechtsdeurwaarder (Btag). Klik hier voor de meest recente versie van het overzicht.

Wordt het teveel ontvangen geld teruggestort?

Het volledige dossier is voldaan, wij hebben zelfs teveel geld ontvangen.

  • Als je nog andere dossiers bij ons hebt, dan verrekenen wij het tegoed voor je met één van de openstaande dossiers. Je ontvangt een brief van ons waarin we aangeven welk bedrag verrekend wordt met welk dossier. In onze brief leggen we uit wat je kunt doen als je niet wilt dat we het bedrag verrekenen.

  • Als je geen ander dossier bij ons hebt, dan storten wij het teveel ontvangen bedrag altijd terug naar jouw werkgever of uitkerende instantie. De reden hiervoor is dat wij geen zicht hebben op eventuele andere beslagen die gelegd zijn. Het zou dus zo kunnen zijn dat het bedrag dat bij ons teveel is ontvangen, bedoeld is voor de volgende beslaglegger. Jouw werkgever of uitkerende instantie heeft hier zicht op en kan dus bepalen aan wie het teveel ontvangen bedrag uitbetaald moet worden.

Het teveel ontvangen bedrag wordt door ons binnen 10 werkdagen na ontvangst of na de herberekening teruggestort aan je werkgever of uitkerende instantie. Hier hoef je geen contact met ons over op te nemen.

De beslagvrije voet blijkt te laag te zijn

Wanneer de beslagvrije voet te laag blijkt te zijn, storten wij het verschil naar je terug. We berekenen het verschil altijd tot maximaal een jaar voor je aanvraag, dit is namelijk wat de wet hierover voorschrijft.

Bij de zaken die wij behandelen voor een collega-deurwaarder, kun je het terugstortverzoek direct bij hen indienen.

Het teveel ontvangen bedrag wordt door ons binnen 10 werkdagen na ontvangst van je rekeningnummer of na de herberekening teruggestort op je rekening. Zorg er dus voor dat je bij je aanvraag voor de herberekening van de beslagvrije voet altijd je IBAN-rekeningnummer meestuurt.

Alles over betalen
Ben ik verplicht om (een deel van) mijn vakantiegeld te gebruiken om mijn schuld(en) af te lossen?

Je bent niet verplicht om je vakantiegeld te gebruiken om je schuld(en) mee af te lossen. We raden je wel aan om je schuld(en) zo snel mogelijk te betalen.

Wanneer je je schulden niet betaalt én geen betalingsregeling met ons afspreekt, dan kunnen er hoge kosten voor jouw rekening komen. Voorbeelden hiervan zijn: incassokosten, rente en de kosten voor een dagvaarding. Wanneer wij al in het bezit zijn van een vonnis of dwangbevel, mag er zelfs beslag gelegd worden op je inkomen, auto en/of huis.

Er is beslag gelegd, maar ik wil een regeling afspreken, is dit mogelijk?

Wanneer wij beslag hebben gelegd is het niet meer mogelijk om een regeling af te spreken om zo het beslag alsnog te voorkomen. Voorafgaand aan het leggen van beslag hebben wij u meerdere malen per brief/e-mail/telefonisch verzocht om het openstaande bedrag te betalen of hier een betalingsregeling over af te spreken. U heeft niet voldaan aan je betalingsverplichting. Het is uiteraard wel mogelijk om naast het gelegde beslag betalingen aan ons te doen. Uw dossier zal hiermee sneller afbetaald zijn, waardoor wij het beslag sneller op kunnen heffen.

Hoe kan ik betalen?

Je kunt op verschillende manieren betalen:

  1. Klik op MijnIncasso en betaal zonder in te loggen. Vermeld hierbij altijd het juiste dossiernummer.
  2. Op MijnIncasso kun je inloggen en direct een overzicht van jouw openstaande dossiers vinden en deze betalen. Jouw betaling is voor ons direct te zien in het dossier.
  3. Je kunt jouw betaling overmaken op het IBAN-rekeningnummer: NL90INGB0686310357, t.n.v. GGN mastering credit, onder vermelding van jouw dossiernummer(s). Voor betalingen vanuit het buitenland kun je de BIC code gebruiken: BIC: INGBNL2A. Houd rekening met een verwerkingstijd van 1 werkdag.
  4. Op al onze vestigingen kun je contant of per pin jouw betaling aan ons doen op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur. Jouw betaling is direct te zien in jouw dossier op MijnIncasso. Kijk op www.ggn.nl/contact voor een overzicht van onze vestigingen.
Hoe kan ik betalen als ik een pre-incassobrief heb ontvangen?

In de pré-incassobrief staan de bankgegevens van onze opdrachtgever. Je kunt aan hen betalen. Vermeld bij je betaling het kenmerk dat in de pré-incassobrief staat zodat onze opdrachtgever je betaling direct kan verwerken.

Wanneer er een andere betaalmethode mogelijk is, dan staat dit altijd in de brief uitgelegd.

Hoe kan ik een betalingsregeling voorstellen?

Voor het voorstellen van een betalingsregeling kun je

  • Op MijnIncasso inloggen. Klik op 'Regeling voorstellen'. Na het versturen van je voorstel ontvang je binnen 5 werkdagen een reactie per e-mail.
  • Ons contactformulier invullen. Wij sturen je binnen 5 werkdagen een bevestiging of afwijzing van de voorgestelde betalingsregeling.
Hoe weet ik welk bedrag ik moet betalen?
  • Op MijnIncasso kun je direct inloggen en een overzicht van je openstaande dossier(s) vinden. 

Als je in de afgelopen 2 dagen een officiële brief van één van onze deurwaarders hebt ontvangen, dan kun je voor dat dossier het bedrag aanhouden wat in die brief staat.

  • Je kunt ons contactformulier invullen en kiezen voor: ‘ik heb een andere vraag’. Hier kun je ons vragen om je een overzicht van je openstaande dossier(s) te sturen. Wij verwachten dit binnen 7 werkdagen per e-mail of post te doen.
Ik heb al aan GGN betaald

Heb je al betaald aan GGN, maar toch nog een brief van ons ontvangen? Er zijn 3 mogelijkheden die gebeurd kunnen zijn:

  1. Je betaling is door ons ontvangen, maar was nog niet verwerkt in het dossier op het moment dat de brief werd verstuurd.
  2. Je betaling is gedaan onder vermelding van een verkeerd dossiernummer of aan een verkeerd rekeningnummer.
  3. Je hebt niet betaald volgens de afgesproken betaalcondities. Dit kan betrekking hebben op de hoogte van het bedrag of de afgesproken betaaldatum.

Uiterlijk drie dagen na de betaling kun je de betaling terugzien op MijnIncasso.

Kun je jouw betaling niet terugvinden op MijnIncasso en is het ook niet door GGN naar je teruggestort?

  • Log in op MijnIncasso en ga naar de vordering waarin je hebt betaald. Maak vervolgens een bezwaar aan en kies voor de reden: ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg je betaalbewijs als bijlage toe. Wij verwachten binnen 10 werkdagen te reageren.
  • Ga naar ons contactformulier en kies voor de optie: ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg je betaalbewijs als bijlage toe. Wij verwachten binnen 10 werkdagen te reageren.

LET OP: Op het betaalbewijs moet in ieder geval de volgende informatie zichtbaar zijn:

  • de betaaldatum
  • de naam van de rekeninghouder
  • het rekeningnummer waarmee betaald is
  • het rekeningnummer waaraan betaald is
  • het bedrag
  • de omschrijving
Ik heb al aan GGN betaald, maar ik ontvang nu toch een brief van GGN. Hoe kan dit?

Er zijn 3 opties:

  1. Je betaling is door ons ontvangen maar was nog niet verwerkt in het dossier op het moment dat de brief werd verstuurd.
  2. Je betaling is gedaan onder vermelding van een verkeerd dossiernummer of aan een verkeerd rekeningnummer.
  3. Je hebt niet betaald volgens de afgesproken betaalcondities, zoals de hoogte van het bedrag of de afgesproken betaaldatum.

Controleer of één van deze opties op jou van toepassing is. Uiterlijk drie dagen na de betaling kun je de betaling terugzien op MijnIncasso door op het betreffende dossier te klikken. Hier zie je een overzicht van de betalingen die je aan ons hebt gedaan.

Kun je jouw betaling niet terugvinden op MijnIncasso en is het ook niet door GGN naar je teruggestort?

  • Log dan in op MijnIncasso en klik op het dossier waarin je hebt betaald. Klik vervolgens op 'Ik ben het er niet mee eens' en kies voor de reden: ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg jouw betaalbewijs als bijlage toe. Wij verwachten binnen 10 werkdagen te reageren.
  • Of ga naar onze contactpagina en kies in het contactformulier voor de optie: ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg jouw betaalbewijs als bijlage toe. Wij verwachten binnen 10 werkdagen te reageren.

LET OP: Op het betaalbewijs moet in ieder geval de volgende informatie zichtbaar zijn:

  • de betaaldatum
  • de naam van de rekeninghouder
  • het rekeningnummer waarmee betaald is
  • het rekeningnummer waaraan betaald is
  • het bedrag
  • de omschrijving
Ik heb al betaald aan de opdrachtgever

Heb je al betaald aan de opdrachtgever, maar toch bericht van ons ontvangen? Er kunnen verschillende redenen zijn:

Je betaling heeft betrekking op een andere factuur dan de factuur waar je onze brief over hebt gekregen.Controleer het betaalkenmerk en de factuurgegevens om te zien of het om dezelfde vordering gaat.

Je betaling aan de opdrachtgever is bij ons nog niet bekend.
Controleer op MijnIncasso of wij je betaling hebben verwerkt.

Heeft jouw betaling betrekking op de juiste factuur en is je betaling nog niet verwerkt?

  • Klik op 'Bezwaar maken' en kies voor de reden: 'Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs'. Voeg jouw betaalbewijs als bijlage toe. Wij nemen dan contact op met onze opdrachtgever om je betaalbewijs te bespreken. Wanneer wij een reactie ontvangen van onze opdrachtgever, brengen wij je hiervan op de hoogte. Je hoeft geen contact met ons op te nemen.
  • Of ga naar ons contactformulier en kies voor de optie: 'Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg jouw betaalbewijs als bijlage toe. Wij nemen dan contact op met onze opdrachtgever om je betaalbewijs te bespreken. Wanneer wij een reactie ontvangen van onze opdrachtgever, brengen wij je hiervan op de hoogte. Je hoeft geen contact met ons op te nemen.

LET OP: Op het betaalbewijs moet in ieder geval de volgende informatie zichtbaar zijn:

  • de betaaldatum
  • het rekeningnummer waarmee betaald is
  • het rekeningnummer waaraan betaald is
  • het bedrag
  • de omschrijving
Ik heb al betaald aan de opdrachtgever, maar ik krijg nu toch een brief van GGN. Hoe kan dit?

Er zijn meerdere opties mogelijk:

  1. Je betaling heeft betrekking op een andere factuur dan de factuur waar je onze brief over krijgt.

    Controleer je betaalkenmerk en de factuurgegevens.

  2. Je betaling aan de opdrachtgever is bij ons nog niet bekend. Controleer op MijnIncasso of wij de betaling hebben verwerkt.

Heeft je betaling betrekking op de juiste factuur en is je betaling nog niet verwerkt?

  • Klik op 'Bezwaar maken' en kies voor de reden: 'Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs'. Voeg jouw betaalbewijs als bijlage toe. Wij nemen dan contact op met onze opdrachtgever om je betaalbewijs te bespreken. Wanneer wij een reactie ontvangen van onze opdrachtgever, brengen wij je hiervan op de hoogte. Je hoeft geen contact met ons op te nemen.
  • Of ga naar ons contactformulier en kies voor de optie: 'Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg jouw betaalbewijs als bijlage toe. Wij nemen dan contact op met onze opdrachtgever om je betaalbewijs te bespreken. Wanneer wij een reactie ontvangen van onze opdrachtgever, brengen wij je hiervan op de hoogte. Je hoeft geen contact met ons op te nemen.
Ik heb al betaald, maar ontvang toch een brief/e-mail van jullie.

Er zijn 2 mogelijke redenen voor:

  1. Je betaling is door ons ontvangen maar was nog niet verwerkt in het dossier op het moment van het versturen van de brief.
  2. Je betaling is gedaan onder vermelding van een verkeerd dossiernummer of aan een verkeerd rekeningnummer.

Controleer of één van bovengenoemde opties van toepassing is voor jou. Uiterlijk drie dagen na de betaling kun je de betaling terugzien op MijnIncasso door naar het betreffende dossier te gaan. Hier zie je een overzicht van de betalingen die je aan ons hebt gedaan.

Kan je jouw betaling niet terugvinden op MijnIncasso en is het ook niet door GGN naar je teruggestort?

  • Log dan in op MijnIncasso en klik op 'Bezwaar indienen'. Dien vervolgens een bezwaar in en kies voor de reden: ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg je betaalbewijs als bijlage toe. Wij verwachten binnen 10 werkdagen te reageren.

  • Of ga naar ons contactformulier en kies voor de optie: ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg jouw betaalbewijs als bijlage toe. Wij verwachten binnen 10 werkdagen te reageren.

Ik heb al betaald, moet ik iets doen?

Wanneer je de betreffende factuur al betaald hebt, dan kun je een betaalbewijs naar onze opdrachtgever sturen. In de pré-incassobrief vind je de contactgegevens van onze opdrachtgever.

Ik heb al betaald, wanneer wordt dit verwerkt?

Er zijn verschillende manieren om te betalen aan GGN. De verwerkingstijd zal daarom ook per situatie verschillen:

  • Je hebt via Directbetalen of op MijnIncasso betaald: je betaling is voor ons direct te zien in het dossier. Op MijnIncasso zie je de betaling na 2 werkdagen in je dossier(s).

  • Je hebt een e-mail met een betaalverzoek van ons ontvangen en via de link in de e-mail aan ons betaald: op MijnIncasso zie je de betaling na uiterlijk 2 werkdagen in je dossier(s).

  • Je hebt een betaling aan ons overgemaakt: je betaling is binnen 2 werkdagen zichtbaar in je dossier. Op MijnIncasso zie je de betaling na 2 werkdagen in je dossier(s).

  • Je hebt betaald bij één van onze vestigingen: je betaling is direct zichtbaar in je dossier. Op MijnIncasso zie je de betaling direct in je dossier(s).

Ik heb al een betalingsregeling met jullie, maar ik heb toch een brief/e-mail ontvangen.

Ook wanneer je al een betalingsregeling met ons hebt afgesproken, ontvang je van ons een brief of e-mail over extra aflossen met het vakantiegeld. Wij sturen je deze brieven of e-mails om je de mogelijkheid te geven om versneld jouw schuld(en) af te lossen. Door versneld af te lossen, voorkom je extra rente. Daarnaast ben je eerder schuldenvrij en hoef je niet meer maandelijks een gedeelte van je inkomen te reserveren voor het aflossen van je schuld(en).

Het is echter niet verplicht om naast jouw betalingsregeling (een gedeelte van) je vakantiegeld te betalen aan ons. Wanneer je geen gebruik wilt maken van de mogelijkheid om versneld af te lossen, hoef je geen contact met ons op te nemen. Jouw betalingsregeling zal blijven bestaan en je kunt de regeling gewoon voortzetten zoals is afgesproken.

Ik heb de dagvaarding ontvangen, kan ik nog een regeling afspreken?

Neem contact met ons op, dan kunnen wij kijken naar de mogelijkheden van een betalingsregeling. Omdat de zitting wél doorgaat bij een betalingsregeling, komen de griffiekosten voor jouw rekening.

Ik heb de vordering al betaald, hoe kan ik dat doorgeven?

Als je de vordering al hebt betaald, is het belangrijk om zo snel mogelijk een betaalbewijs te sturen. LET OP: Op het betaalbewijs moet in ieder geval de volgende informatie zichtbaar zijn:

1. de betaaldatum
2. de naam van de rekeninghouder
3. het rekeningnummer waarmee betaald is
4. het rekeningnummer waaraan betaald is
5. het bedrag
6. de omschrijving

- Je kunt je betaalbewijs indienen door in te loggen op MijnIncasso. Klik op ‘Bezwaar indienen’ en vervolgens op ‘ik heb al betaald’. Je kunt het betaalbewijs toevoegen als bijlage.
- Je kunt je betaalbewijs ook indienen via het contactformulier. Klik dan op ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Vul de velden in en voeg je betaalbewijs toe als bijlage.
- Je kunt je betaalbewijs ook onder vermelding van je dossiernummer per post versturen naar Postbus 19212, 3001 BE, Rotterdam.

Ik heb een betalingsregeling, kan ik maandelijks per mail/sms een herinnering met betaallink ontvangen?

Wanneer wij beschikken over je e-mailadres, ontvang je een aantal dagen voor de betaaltermijn een e-mail van ons. Hiermee kun je de betalingsregeling gemakkelijk via iDEAL aan ons betalen.

Op MijnIncasso kun je bij Mijn Gegevens je e-mailadres aan ons doorgeven.

Ik heb een pre-minder ontvangen, wat houdt dat in?

Een pre-minder is bedoeld als service van ons naar jou. Je kunt het zien als een soort herinnering dat de betalingsdatum van de betalingsregeling eraan komt. De pre-minder wordt ongeveer 5 werkdagen voor de afgesproken datum van de betalingsregeling door ons verstuurd. Dat gebeurt ook als je al hebt betaald. In dat geval mag je de pre-minder als niet verzonden beschouwen.

Als het de laatste termijn van je betalingsregeling is, dan sturen we de pre-minder op een andere datum, vrij kort na het ontvangen van de een-na-laatste betaling. Je mag gewoon de afgesproken datum aanhouden om de laatste termijn van je regeling te betalen.

Je kunt controleren of je betaling is ontvangen door ons te bellen op 088-3314500.

Ik heb te veel betaald, wanneer ontvang ik het teveel betaalde terug?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je te veel aan ons hebt betaald in (één van) je dossiers. Wij willen dit uiteraard zo snel mogelijk aan je terugstorten of verrekenen. Als je nog andere dossiers bij ons hebt, verrekenen wij het tegoed voor je met één van de openstaande dossiers. Heb je geen andere dossiers meer bij ons, dan zijn er 2 opties:

  • Wanneer het tegoed is ontstaan door een betaling die jij of iemand voor je heeft gedaan, kunnen we het bedrag terugstorten naar de bankrekening waar de betaling vandaan kwam. Je kunt je verzoek hiervoor indienen via ons contactformulier. Stuur altijd het rekeningnummer mee waarmee betaald is. Houd rekening met een verwerkingstijd van 14 werkdagen.

  • Wanneer het tegoed is ontstaan door een betaling vanuit een beslag, zijn wij verplicht om het tegoed ook naar deze partij over te maken; wij mogen het tegoed dus niet naar jou overmaken. Dit kan bijvoorbeeld om beslag op je inkomen of op de voorlopige teruggave gaan. Wij storten het bedrag in dit geval terug naar je werkgever, uitkeringsinstantie of de Belastingdienst.

Ik kan mijn regeling tijdelijk niet betalen, kan ik uitstel krijgen?

Als je je betalingsregeling (tijdelijk) niet meer kunt betalen, neem dan altijd contact met ons op door ons contactformulier in te vullen op https://www.ggn.nl/contact/. Naar aanleiding van je verzoek kijken wij naar de mogelijkheden. Deze mogelijkheden zijn afhankelijk van de fase van je dossier en de afspraken die wij hierover hebben gemaakt met onze opdrachtgever.

Ik kan niet ineens betalen, kan ik een regeling voorstellen?

Wanneer je het bedrag dat je verschuldigd bent niet in één keer kunt betalen, is het in veel gevallen mogelijk om een betalingsregeling voor te stellen. Wij zijn niet verplicht om een betalingsregeling af te spreken, maar wanneer de afspraken met onze opdrachtgever dit toestaan, is dit zeker een mogelijkheid bij ons.

Voor het voorstellen van een betalingsregeling kun je:

  • Inloggen op MijnIncasso. Klik op 'Regeling voorstellen'. Na het versturen van je voorstel ontvang je binnen 5 werkdagen een reactie per e-mail.

  • Vul ons contactformulier in. Wij sturen je binnen 5 werkdagen een bevestiging of afwijzing van de voorgestelde betalingsregeling.

Ik wil betalen zonder in te loggen op Mijn Incasso, kan dit?

Je kunt op MijnIncasso zonder inloggegevens aan ons betalen. Voer jouw dossiernummer, postcode/huisnummer en het bedrag in dat je aan ons wilt betalen. Zo betaal je veilig en snel met jouw eigen bank via iDeal! Jouw betaling is onmiddellijk zichtbaar voor GGN. Door de verwerking van iDeal kan het langer duren voordat je de verwerking ziet bij jouw vorderingen.

Ik wil de vordering betalen, hoe kan ik dit doen?

Je kunt op verschillende manieren betalen:

  1. Klik op Directbetalen en betaal zonder in te loggen. Vermeld hierbij altijd het juiste dossiernummer. Je betaling is voor ons direct te zien in het dossier. Op MijnIncasso zie je de betaling na 2 werkdagen in je dossier(s).
  2. Op MijnIncasso kun je inloggen en direct een overzicht van uw openstaande dossiers vinden en deze betalen. Je betaling is voor ons direct te zien in het dossier. Op MijnIncasso zie je de betaling binnen 2 werkdagen in je dossier(s).
  3. Je kunt je betaling overmaken op het IBANrekeningnummer: NL90INGB0686310357, t.n.v. GGN mastering credit, onder vermelding van je dossiernummer(s). Voor betalingen vanuit het buitenland kun je de BIC code gebruiken: BIC: INGBNL2A. Houd rekening met een verwerkingstijd van 2 werkdagen.
  4. Op al onze vestigingen kun je contant of per pin je betaling aan ons doen. Je betaling is meestal direct te zien in je dossier op MijnIncasso. Let op: soms kan dit tot een dag duren, ook al is de betaling wel al binnen. Kijk op www.ggn.nl voor een overzicht van onze vestigingen. Wij zijn maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur geopend.
Is mijn betaling ontvangen?

Je kunt controleren of je betaling is ontvangen door in te loggen op MijnIncasso. Daar wordt de status van je vorderingen iedere dag bijgewerkt. Het kan maximaal 2 werkdagen duren voordat je betaling zichtbaar is op MijnIncasso, ook al is de betaling al ontvangen.

Je kunt ook controleren of je betaling is ontvangen door ons te bellen op 088-3314500.

Kan ik bij GGN een automatische incasso instellen?

GGN geen mogelijkheid voor een automatische incasso. Je kunt wel bij je eigen bank een maandelijkse automatische betaling instellen. Controleer altijd of de betaling ook daadwerkelijk afgeschreven is van je rekening.

Kan ik een betaalafspraak maken?

Wanneer je het bedrag dat je verschuldigd bent niet in één keer kunt betalen, dan is het in veel gevallen mogelijk om een betalingsregeling af te spreken. Wij zijn niet verplicht om een betalingsregeling af te spreken, maar wanneer de afspraken met onze opdrachtgever dit toestaan, is dit zeker een mogelijkheid bij ons.

Voor het treffen van een betalingsregeling kun je:

  • Inloggen op MijnIncasso. Klik op 'Regeling voorstellen'. Na het versturen van je voorstel ontvang je binnen 5 werkdagen een reactie per e-mail.

  • Vul ons contactformulier in. Wij sturen je binnen 5 werkdagen een bevestiging of afwijzing van de voorgestelde betalingsregeling.

Mijn bedrijf is al uitgeschreven bij de KVK, moet ik nu alsnog betalen?

Ook al is jouw bedrijf uitgeschreven bij de KVK, dan nog steeds ben je verantwoordelijk voor de facturen die verstuurd zijn toen jij nog eigenaar was.

Wanneer je van mening bent dat je niet verantwoordelijk bent voor de vordering, dan kan je het volgende doen:

  • Log in op MijnIncasso, klik vervolgens op 'Bezwaar indienen' en kies voor de reden: 'Ik ben het niet eens met de vordering'. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg jouw bewijsmateriaal als bijlage toe.
  • Het contactformulier invullen. Kies hierbij voor de optie 'Ik ben het niet eens met de vordering' en stuur ons een duidelijke onderbouwing en bewijsmateriaal mee.
Wanneer is mijn betalingsregeling afbetaald?
  • Op MijnIncasso kun je inloggen en direct een overzicht van je openstaande dossiers vinden. Hier staat per dossier het resterende bedrag dat betaald moet worden.
  • Wanneer wij beschikken over je e-mailadres, dan ontvang je van ons een e-mail wanneer je dossier bijna betaald is. Hierin staat het resterende bedrag dat betaald moet worden. Zo betaal je nooit teveel en kunnen we je dossier(s) direct na je laatste betaling sluiten.
Wanneer wordt mijn geld teruggestort?

Als je geld van ons terugkrijgt, kan dat om verschillende redenen zijn.

Als je geld teruggestort krijgt omdat je beslagvrije voet met terugwerkende kracht is aangepast, duurt het ongeveer twee weken vanaf de aanpassing voordat het geld door ons wordt overgemaakt.

Als je geld terugkrijgt omdat je te veel hebt betaald, duurt het ongeveer een week vanaf het moment dat de opdracht voor terugstorting in ons systeem staat.

Heb je na de aangegeven tijdsduur nog geen geld ontvangen? Wij hebben dit zo veel mogelijk geautomatiseerd, maar het kan zijn dat het nog niet in gang gezet is. Wil je ons dan bellen op 088-3314500 zodat we het in gang kunnen zetten?

Wat gebeurt er als ik de regeling niet nakom?

Wanneer je een betalingsregeling met ons afgesproken hebt, dan blijft de regeling alleen gelden wanneer je het afgesproken bedrag elke maand op tijd aan ons betaalt én wanneer je geen nieuwe schulden maakt bij onze opdrachtgever.

Betalingstips:

  • Gebruik voor je maandelijkse betaling onze iDEAL-link: Directbetalen. Zo betaal je veilig en gemakkelijk. Je betaling is voor ons direct te zien in het dossier. Op MijnIncasso zie je de betaling na 2 werkdagen in jouw dossier(s).
  • Je kunt bij je eigen bank een maandelijkse automatische betaling instellen. Controleer altijd of de betaling ook daadwerkelijk afgeschreven is van je rekening.

Wij sturen je niet standaard een herinnering, maar kunnen direct overgaan tot de volgende stap in het incassotraject. Dit kan inhouden dat we een dagvaarding bij je langsbrengen of beslag leggen op je loon of uitkering. Dit staat ook altijd in de bevestiging van de betalingsregeling. Daarom is het belangrijk dat je zelf in de gaten houdt dat je de betalingsregeling juist nakomt.

Wat gebeurt er als ik niet betaal?

Als je geen contact met ons opneemt, zal het dossier doorgaans het volgende incassotraject doorlopen. Op een aantal momenten binnen dit traject is het mogelijk om kosten te voorkomen.

Wat is het openstaande saldo op mijn dossiers?

Je kunt je openstaande saldo inzien in MijnIncasso. Na het inloggen, kun je het overzicht zien bij 'Mijn Vorderingen'. Het is ook mogelijk om telefonisch je saldo op te vragen. Je kunt dan bellen naar 088-3314500.

Wordt het teveel ontvangen geld teruggestort?

Het volledige dossier is voldaan, wij hebben zelfs teveel geld ontvangen.

  • Als je nog andere dossiers bij ons hebt, dan verrekenen wij het tegoed voor je met één van de openstaande dossiers. Je ontvangt een brief van ons waarin we aangeven welk bedrag verrekend wordt met welk dossier. In onze brief leggen we uit wat je kunt doen als je niet wilt dat we het bedrag verrekenen.

  • Als je geen ander dossier bij ons hebt, dan storten wij het teveel ontvangen bedrag altijd terug naar jouw werkgever of uitkerende instantie. De reden hiervoor is dat wij geen zicht hebben op eventuele andere beslagen die gelegd zijn. Het zou dus zo kunnen zijn dat het bedrag dat bij ons teveel is ontvangen, bedoeld is voor de volgende beslaglegger. Jouw werkgever of uitkerende instantie heeft hier zicht op en kan dus bepalen aan wie het teveel ontvangen bedrag uitbetaald moet worden.

Het teveel ontvangen bedrag wordt door ons binnen 10 werkdagen na ontvangst of na de herberekening teruggestort aan je werkgever of uitkerende instantie. Hier hoef je geen contact met ons over op te nemen.

De beslagvrije voet blijkt te laag te zijn

Wanneer de beslagvrije voet te laag blijkt te zijn, storten wij het verschil naar je terug. We berekenen het verschil altijd tot maximaal een jaar voor je aanvraag, dit is namelijk wat de wet hierover voorschrijft.

Bij de zaken die wij behandelen voor een collega-deurwaarder, kun je het terugstortverzoek direct bij hen indienen.

Het teveel ontvangen bedrag wordt door ons binnen 10 werkdagen na ontvangst van je rekeningnummer of na de herberekening teruggestort op je rekening. Zorg er dus voor dat je bij je aanvraag voor de herberekening van de beslagvrije voet altijd je IBAN-rekeningnummer meestuurt.

Alles over beslag
Ben ik verplicht om (een deel van) mijn vakantiegeld te gebruiken om mijn schuld(en) af te lossen?

Je bent niet verplicht om je vakantiegeld te gebruiken om je schuld(en) mee af te lossen. We raden je wel aan om je schuld(en) zo snel mogelijk te betalen.

Wanneer je je schulden niet betaalt én geen betalingsregeling met ons afspreekt, dan kunnen er hoge kosten voor jouw rekening komen. Voorbeelden hiervan zijn: incassokosten, rente en de kosten voor een dagvaarding. Wanneer wij al in het bezit zijn van een vonnis of dwangbevel, mag er zelfs beslag gelegd worden op je inkomen, auto en/of huis.

Door meerdere opdrachtgevers/deurwaarders is beslag gelegd op mijn inkomen, wat nu?

Als meerdere deurwaarders beslag op je loon hebben gelegd, zijn er twee opties:

De deurwaarders verdelen het deel van het inkomen waarop beslag ligt
Het kan zijn dat meerdere deurwaarders beslag leggen op jouw inkomen. In dat geval ontvangt de deurwaarder die als eerste beslag heeft gelegd van je werkgever of uitkerende instantie het deel van jouw loon waarop beslag is gelegd. Die deurwaarder is dan verantwoordelijk voor het verdelen van de ontvangsten uit het beslag onder alle beslagleggers. De verdeling wordt meestal gedaan op basis van de hoogte van het openstaande bedrag. Dit betekent dat het dossier met de hoogste openstaande vordering het meeste ontvangt.

Eén van de deurwaarders die beslag heeft gelegd, heeft voorrang
Sommige schuldeisers hebben voorrang op andere schuldeisers. Een voorbeeld hiervan is de Belastingdienst. Schulden van de Belastingdienst krijgen voorrang op andere schulden. Deze schulden worden ook wel 'preferente vorderingen' genoemd. Als meerdere deurwaarders beslag hebben gelegd op je loon, dan zal de deurwaarder die één of meer preferente vorderingen heeft al het geld dat onder het loonbeslag valt ontvangen. Pas als de preferente vordering(en) zijn voldaan, komen de andere deurwaarders aan de beurt.

Er is beslag gelegd, maar ik ben hier niet van op de hoogte gesteld

Om beslag te kunnen leggen is er altijd een gerechtelijke uitspraak nodig waarin staat dat het openstaande bedrag betaald moet worden. Eén van onze deurwaarders brengt deze gerechtelijke uitspraak altijd persoonlijk bij je langs. Je bent dus op dat moment op de hoogte gebracht door ons dat een beslag mogelijk is wanneer je niet aan de betalingsverplichting voldoet. Voorafgaand aan het daadwerkelijke beslag hoeven wij je niet nogmaals te informeren aangezien de betalingsverplichting blijft bestaan.

Er is beslag gelegd, maar ik wil een regeling afspreken, is dit mogelijk?

Wanneer wij beslag hebben gelegd is het niet meer mogelijk om een regeling af te spreken om zo het beslag alsnog te voorkomen. Voorafgaand aan het leggen van beslag hebben wij u meerdere malen per brief/e-mail/telefonisch verzocht om het openstaande bedrag te betalen of hier een betalingsregeling over af te spreken. U heeft niet voldaan aan je betalingsverplichting. Het is uiteraard wel mogelijk om naast het gelegde beslag betalingen aan ons te doen. Uw dossier zal hiermee sneller afbetaald zijn, waardoor wij het beslag sneller op kunnen heffen.

Er is beslag gelegd op mijn bankrekening, wat moet ik nu doen?

Vanaf het moment dat wij bankbeslag hebben gelegd, is je rekeningnummer geblokkeerd. Je kunt dus geen gebruik meer maken van je rekening. De bank heeft 4 weken de tijd om ons een verklaring toe te sturen waarop staat welk bedrag er op het moment van het beslag op je rekening stond. Tijdens deze 4 weken blijft je rekening geblokkeerd. Wij begrijpen dat de blokkade op je rekening erg vervelend is. Je kunt zelf actie ondernemen om de blokkade versneld op te laten heffen:

  1. De snelste manier om de blokkade op je rekening op te heffen, is door het volledige openstaande bedrag aan ons te betalen. Dit kun je bij één van onze vestigingen doen, of met een ander rekeningnummer van jou of je partner/familielid. Voor de betaalmogelijkheden, klik op Ik wil de vordering betalen, hoe kan ik dit doen?. Je vindt het totale bedrag in de kopie van het beslag die onze deurwaarder bij je langs brengt.

  2. Wanneer een betaling van het volledige openstaande bedrag niet mogelijk is voor je, kun je de bank verzoeken om zo snel mogelijk de verklaring naar ons op te sturen. Na ontvangst van deze verklaring zullen wij het beslag opheffen. Wij ontvangen dan het eventuele tegoed wat er op het moment van het leggen van het beslag op je rekening stond. Wanneer dit meer is dan het totale openstaande bedrag van het dossier, dan ontvangen we uiteraard nooit meer dan er openstaat in het dossier.

De bank brengt zelf ook kosten in rekening wanneer er beslag is gelegd op je rekeningnummer. Deze kosten verschillen per bank.

Er ligt beslag op mijn inkomen, kan ik een verzoek doen om mijn vakantiegeld toch te ontvangen?

Wanneer er beslag ligt op jouw loon of uitkering, dan valt ook het vakantiegeld onder het beslag. Jij ontvangt dus geen vakantiegeld.

Alleen wanneer je kunt aantonen dat je wordt afgesloten van gas, water of licht en/of wordt ontruimd uit jouw woning, kun je een verzoek indienen om het vakantiegeld te behouden. Ook andere noodgevallen beoordelen we per situatie. Is er geen noodgeval, dan wordt jouw verzoek niet in behandeling genomen. Wij verwachten de verzoeken binnen 2 weken te behandelen.

Wanneer je jouw vakantiegeld wilt gebruiken om afsluiting van gas, licht of water, een ontruiming of een ander noodgeval te voorkomen, dan kun je:

  • Inloggen op MijnIncasso en klik 'Bezwaar indienen'. Kies voor de reden: 'Ik ben het niet eens met de gemaakte kosten'. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg je bewijsmateriaal als bijlage toe.
  • Het contactformulier invullen. Kies hierbij voor de optie 'Ik ben het niet eens met de gemaakte kosten' en stuur ons een duidelijke onderbouwing en bewijsmateriaal mee.
Er ligt beslag op mijn inkomen, waarom krijg ik geen vakantiegeld?

Wanneer er beslag ligt op jouw inkomen, dan is er een beslagvrije voet bepaald. Dit is het bedrag dat je maandelijks ontvangt om jouw vaste lasten mee te betalen. Alles wat je normaal gesproken boven deze beslagvrije voet ontvangt, valt onder het beslag en wordt door ons gebruikt om uw dossier mee af te betalen. Dit geldt dus ook voor het volledige vakantiegeld.

In bijzondere situaties maken we een uitzondering.

Hoe hoog is mijn beslagvrije voet

Je kunt de hoogte van de beslagvrije voet terugvinden in de kopie van het beslag die je hebt ontvangen van onze deurwaarder. Onder het kopje “Met aanzegging” vind je de hoogte van je beslagvrije voet.

Wanneer een andere deurwaarder eerder beslag heeft gelegd op je inkomen, dan staat onder het kopje “Met aanzegging” dat de andere deurwaarder de beslagvrije voet al heeft bepaald. Je kunt de hoogte van de beslagvrije voet dan terugvinden in de kopie van het beslag dat de andere deurwaarder bij je heeft afgegeven.

Ben je de kopie van het beslag kwijt? Jouw werkgever of uitkerende instantie heeft het originele beslag van ons ontvangen. Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen hierover.

Hoe kan ik de beslagvrije voet laten aanpassen?

Wanneer wij geen informatie hebben over je inkomsten en uitgaven en persoonlijke situatie, dan gaan wij uit van een standaardbedrag. Dit bedrag is wettelijk bepaald. Op jouw verzoek kunnen we de beslagvrije voet aanpassen naar je persoonlijke situatie.

  • Log in op MijnIncasso en ga naar een vordering waarin beslag is gelegd. Dien vervolgens een bezwaar in en kies de reden 'Ik ben het niet eens met (de hoogte van) de beslagvrije voet'.
  • Vul ons contactformulier in en kies voor de optie: 'Ik ben het niet eens met (de hoogte van) de beslagvrije voet'.

Om een juiste berekening te kunnen maken, hebben wij de volgende informatie van je nodig:

  • Wanneer je één of meerdere kinderen thuis hebt wonen, verzoeken wij je de geboortedatum/geboortedata van dit kind/deze kinderen aan ons door te geven in het opmerkingenveld.
  • Kopie van de meest recente salaris- of uitkeringsspecificatie. Wanneer je samenwonend/gehuwd bent, dien je ook de gegevens van jouw partner toe te voegen.
  • Kopie van de huurovereenkomst en de huurspecificatie van dit kalenderjaar (recent bewijs van de hoogte van de huur) of kopie van de geldleningovereenkomst voor de hypotheek en een recent bewijs van de maandelijks verschuldigde rente.
  • Kopie van het polisblad van de zorgverzekering van dit kalenderjaar, met daarop de premies van dit jaar.

Onderstaande stukken kan je opvragen bij de Belastingdienst. Wanneer je geen toeslagen of voorlopige teruggave ontvangt, dan hebben wij de afwijzing van de Belastingdienst als bewijsstuk nodig.

  • Kopie van de beslissing huurtoeslag over dit kalenderjaar (bij huurwoning).
  • Kopie van de beslissing kindgebonden budget over dit kalenderjaar.
  • Kopie van de beslissing voorlopige teruggaaf over dit kalenderjaar.
  • Kopie van de beslissing zorgtoeslag over dit kalenderjaar.

Wij kunnen alleen een nieuwe beslagvrije voet voor je berekenen als we bewijsstukken van jou ontvangen. Na deze berekening passen we de beslagvrije voet direct voor je aan. De berekening kan 14 dagen duren na ontvangst van de bewijsstukken.

Het teveel ontvangen bedrag wordt door ons binnen 10 werkdagen na ontvangst van jouw rekeningnummer of na de herberekening teruggestort op je rekening. Zorg er dus voor dat je bij de aanvraag voor de herberekening van de beslagvrije voet altijd je IBAN rekeningnummer meestuurt.

Hoe wordt mijn beslagvrije voet berekend

Je beslagvrije voet wordt berekend aan de hand van je inkomsten en uitgaven. Daarnaast wordt er gekeken naar je gezinssituatie. Een gezin heeft bijvoorbeeld een hogere beslagvrije voet dan een alleenstaande. Wanneer wij niet beschikken over jouw gegevens, dan kunnen wij geen aparte berekening maken voor jouw specifieke situatie. In dit geval gaan wij uit van een standaardbedrag, dit bedrag is wettelijk bepaald. Op jouw verzoek kunnen we de beslagvrije voet aanpassen naar je persoonlijke situatie. 

Ik ontvang geen vakantiegeld

In mei en juni ontvangen veel mensen vakantiegeld. Daarom sturen wij in deze periode veel extra brieven en e-mails om de mogelijkheden uit te leggen van versneld aflossen met het vakantiegeld. Niet alle werkgevers of uitkerende instanties keren in mei of juni vakantiegeld uit. Daarnaast ontvangt natuurlijk ook niet iedereen een salaris of uitkering.

  • Wanneer je geen vakantiegeld ontvangt, dan kun je onze brief of e-mail hierover als niet verzonden beschouwen.
  • Wanneer je wel vakantiegeld ontvangt, maar niet in mei of juni, dan kun je onze brief of e-mail hierover als niet verzonden beschouwen. Wij raden je wel aan om, wanneer je het vakantiegeld ontvangt, dit te gebruiken om (gedeeltelijk) jouw schuld(en) mee af te lossen.

Het is wel belangrijk dat je een betalingsregeling met ons afspreekt. Hierdoor voorkom je extra kosten. Voorbeelden hiervan zijn: Incassokosten, rente en de kosten voor een dagvaarding. Wanneer wij al in het bezit zijn van een vonnis of dwangbevel, mag er zelfs beslag gelegd worden op jouw inkomen, auto en/of huis.

Voor het afspreken van een betalingsregeling kun je:

  • Op MijnIncasso inloggen. Klik op 'Regeling voorstellen'. Hier volg je het stappenplan om een regeling af te spreken die past bij jouw situatie. Na het versturen van het voorstel ontvang je binnen 5 werkdagen per e-mail een reactie op jouw voorstel.
  • Ons contactformulier invullen. Wij sturen binnen 5 werkdagen een bevestiging of afwijzing van de voorgestelde betalingsregeling.
Valt mijn vakantiegeld ook onder beslag?

Wanneer er beslag ligt op jouw inkomen, dan valt het vakantiegeld ook onder het beslag. Het vakantiegeld wordt dus al gebruikt voor het aflossen van je schuld(en). Je hoeft geen contact met ons op te nemen hierover.

Voor welke inkomsten is de beslagvrije voet van toepassing?
  • Loon
  • Inkomstenbelasting begrepen in een voorlopige teruggave
  • Uitkeringen op grond van sociale zekerheidswetten, m.u.v. kinderbijslag
  • Pensioen en lijfrente
  • Uitkeringen uit levens-, invaliditeits-, ongevallen- of ziekengeldverzekeringen
  • Uitkeringen tot levensonderhoud (alimentatie) of tot vergoeding van schade door het derven van levensonderhoud
  • Uitkeringen of buitengewone pensioenen op grond van een wettelijke regeling door oorlogsgetroffenen of voor degene die hun vervangende dienstplicht vervullen
Waarom leggen jullie beslag?

Voorafgaand aan het leggen van beslag hebben wij je meerdere keren per brief, e-mail of telefonisch verzocht om het openstaande bedrag te betalen of hier een betalingsregeling over af te spreken. Je hebt niet voldaan aan je betalingsverplichting. Op basis van een gerechtelijke uitspraak mogen wij beslag leggen om zo het openstaande bedrag te incasseren voor onze opdrachtgever.

Wanneer wordt het beslag op mijn inkomen opgeheven?

Het beslag op jouw loon of uitkering wordt pas opgeheven wanneer alle dossiers waarin beslag gelegd is volledig zijn afbetaald. Je kunt naast het gelegde beslag betalingen aan ons doen. Jouw dossier zal hiermee sneller zijn afbetaald, waardoor wij het beslag sneller op kunnen heffen. 

Wat gebeurt er met mijn vakantiegeld bij beslag op mijn inkomen?

Wanneer er beslag ligt op jouw inkomen, dan is er een beslagvrije voet bepaald. Dit is het bedrag dat je maandelijks ontvangt om jouw vaste lasten mee te betalen. Alles wat je normaal gesproken boven deze beslagvrije voet ontvangt, valt onder het beslag en wordt door ons gebruikt om je dossier mee af te betalen. Dit geldt dus ook voor het vakantiegeld.

Wat is beslag?

Beslag is een maatregel die door een deurwaarder getroffen kan worden waardoor iemand niet meer vrij over zijn bezittingen kan beschikken. Het leggen van beslag is een manier om een openstaand bedrag betaald te krijgen.

Om beslag te kunnen leggen is er altijd een gerechtelijke uitspraak nodig waarin staat dat het openstaande bedrag betaald moet worden. Wanneer onze deurwaarder de gerechtelijke uitspraak bij jou langs heeft gebracht, heb je altijd nog een aantal dagen om het openstaande bedrag te betalen aan ons. Bij de meeste uitspraken is dit 2 dagen. Na deze termijn mogen wij beslag leggen. Voorkom beslag door een betaalafspraak met ons te maken.

Wat is een beslagvrije voet?

De beslagvrije voet is het gedeelte van je inkomen waarop géén beslag gelegd mag worden. Wanneer wij beslag leggen op jouw loon of uitkering, ontvang je dit bedrag van jouw werkgever of uitkerende instantie. Er is wettelijk bepaald welk bedrag je maandelijks moet ontvangen om jouw vaste lasten te kunnen betalen.

Alles wat je normaal boven het bedrag van de beslagvrije voet zou ontvangen, wordt door jouw werkgever of uitkerende instantie aan ons betaald. Hiermee wordt jouw schuld afgelost.

Welke kosten komen voor mijn rekening wanneer er beslag gelegd wordt?

Elk jaar wordt wettelijk bepaald hoe hoog de kosten voor het leggen van beslag mogen zijn. Deze kosten zijn opgenomen in het Besluit tarieven ambtshandelingen gerechtsdeurwaarder (Btag). Klik hier voor de meest recente versie van het overzicht.

Welke soorten beslag zijn er?

Er zijn verschillende soorten beslag:

Derdenbeslag
Dit is beslag dat wij leggen onder een andere partij (de derde) op geld dat je van deze partij ontvangt. De meest voorkomende vormen zijn:

  • Beslag onder uw werkgever of uitkerende instantie. Wij ontvangen dan een deel van jouw loon of uitkering. Je ontvangt de beslagvrije voet. De beslagvrije voet is het gedeelte van je inkomen waarop geen beslag gelegd mag worden.
  • Beslag op de zorg/huur/kinderopvangtoeslag onder de Belastingdienst. Hier kan alleen beslag op gelegd worden wanneer het dossier betrekking heeft op een schuld van de maandelijkse termijnen bij een zorgverzekeraar, verhuurder, of kinderopvang.
  • Beslag op de voorlopige teruggave onder de Belastingdienst. Wij ontvangen jouw voorlopige teruggave van de belastingdienst.
  • Beslag op uw bankrekening. Wij ontvangen het saldo dat op jouw bankrekening aanwezig is op het tijdstip van de beslaglegging.

Beslag op roerende zaken
Bij deze vorm van beslag leggen wij beslag op jouw eigendom(men). De meest voorkomende vormen zijn beslag op je auto of je eigendommen in je huis.

Beslag op onroerende zaken
Wij leggen beslag op je woning of ander vastgoedobject wanneer deze op je naam staat.

Wordt de beslagvrije voet met terugwerkende kracht herberekend?

Ja. De beslagvrije voet wordt door ons met terugwerkende kracht herberekend. Alleen de periode waarover je bewijsstukken gaan, kan worden herberekend. 

Bezwaar maken
Ik ben het niet eens met de incassokosten

De incassokosten die wij in rekening brengen zijn altijd berekend volgens de Wet IncassoKosten (WIK). De hoogte van de incassokosten is dus wettelijk bepaald en niet aan te passen. Er zijn diverse websites waarop je zelf de hoogte van de incassokosten kunt berekenen. Bijvoorbeeld op de website van de KBvG kun je gebruikmaken van de "Incassokosten Calculator". 

Wanneer je van mening bent dat je geen incassokosten hoeft te betalen, dan kun je:

  • Log in op MijnIncasso en klik op 'Bezwaar indienen'. Kies voor de reden: ‘Ik ben het niet eens met de gemaakte kosten’. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg eventueel je bewijsmateriaal als bijlage toe.
  • Het contactformulier invullen. Kies hierbij voor de optie ‘Ik ben het niet eens met de gemaakte kosten’ en stuur ons een duidelijke onderbouwing en bewijsmateriaal mee.

Ik ben het niet eens met de kosten van het beslag

De kosten voor beslag die wij in rekening brengen zijn altijd gelijk aan de wettelijke tarieven. De hoogte van de kosten van een beslag zijn dus wettelijk bepaald en niet aan te passen. Hier kun je de hoogte van de kosten voor (o.a.) beslag terugvinden.

Wanneer je van mening bent dat wij geen beslag hadden mogen leggen, dan kun je een bezwaar maken. Dit kan op de volgende 2 manieren:

  • Log in op MijnIncasso en klik op 'Bezwaar indienen'. Kies voor de reden: ‘Ik ben het niet eens met de gemaakte kosten’. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg eventueel je bewijsmateriaal als bijlage toe.

  • Het contactformulier invullen. Kies hierbij voor de optie ‘Ik ben het niet eens met de gemaakte kosten’ en stuur ons een duidelijke onderbouwing en bewijsmateriaal mee.

Ik ben het niet eens met de vordering

De mogelijkheid om bezwaar te maken verschilt op basis van de situatie in je dossier:

  1. Je bent niet gedagvaard en het dossier heeft géén betrekking op een dwangbevel

    • Je kunt op MijnIncasso bij de betreffende vordering klikken op ‘Bezwaar maken’. Kies vervolgens de reden van het bezwaar en stuur je onderbouwing en eventuele bewijstukken mee.
    • Of je kan ons contactformulier invullen. Kies de reden van het bezwaar en stuur je onderbouwing en eventuele bewijstukken mee.

  2. Je hebt een dwangbevel ontvangen

    • In het dwangbevel staat beschreven wat je kunt doen wanneer je het niet eens bent met het dwangbevel.

  3. Je hebt een dagvaarding ontvangen

    • Je kunt schriftelijk jouw bezwaar maken bij de rechtbank. Kijk in de dagvaarding op de eerste bladzijde onder het kopje ‘Om’. Hier vind je hoe je jouw bezwaar moet maken bij de rechtbank.
    • Je kunt ook naar de zitting gaan om bij de rechter aan te geven waar je het niet mee eens bent.

  4. Er is al een vonnis uitgesproken door de (kanton)rechter

    • Je hebt tijdens de procedure bij de rechtbank al bezwaar gemaakt, maar de rechter heeft in je nadeel beslist. In sommige gevallen kun je in hoger beroep gaan. Dit betekent dat je een hogere rechter vraagt om de zaak opnieuw te beoordelen. De voorwaarden voor hoger beroep zijn:
      • Een hoger beroep is alleen mogelijk wanneer de vordering (de facturen, incassokosten en rente) hoger is dan € 1750,00. Bij een lager bedrag is hoger beroep niet mogelijk en kun je het vonnis dus niet aanvechten.
      • Binnen 3 maanden na de uitspraak van het vonnis moet je de dagvaarding voor het hoger beroep indienen bij de tegenpartij. Overweeg je om in hoger beroep te gaan tegen een vonnis, dan raden wij je aan om contact op te nemen met een advocaat, rechtswinkel of juridisch loket. Zij kunnen je informeren over je mogelijkheden, de kosten en de procedure.
    • Je bent niet aanwezig geweest tijdens de procedure en hebt geen bezwaar gemaakt bij de rechtbank. In dit geval heeft de rechter een verstekvonnis uitgesproken. Dat wil zeggen, je bent veroordeeld omdat je geen bezwaar hebt gemaakt tijdens de zitting. Wanneer je het niet eens bent met het vonnis, kun je in verzet gaan tegen het vonnis.
      • Je hebt slechts 4 weken de tijd om de verzetdagvaarding uit te brengen aan de tegenpartij. Wanneer deze 4 weken ingaan, is per zaak verschillend. Het moet namelijk duidelijk zijn dat je op de hoogte bent van het vonnis. Vanaf die dag gaat de termijn van 4 weken in. Dit kan op verschillende manieren:
        • De betekening van het vonnis is door onze deurwaarder persoonlijk aan je afgegeven.
        • Wij hebben beslag gelegd en de eerste betaling hieruit is door ons ontvangen.
        • Je hebt laten weten dat je op de hoogte bent van de inhoud van het vonnis.

Overweeg je om in verzet te gaan tegen een vonnis? Wij raden je aan om contact op te nemen met een advocaat, rechtswinkel of juridisch loket. Zij kunnen je informeren over je mogelijkheden, kosten en de procedure.

Wanneer de verzettermijn verstreken is, is verzet niet meer mogelijk. Je kunt het vonnis dan niet meer aanvechten.

Ik ben het niet eens met de vordering, hoe kan ik bezwaar maken?

Als je het niet eens bent met een vordering die je moet betalen, is het goed om bezwaar in te dienen. Dit kan alleen als je dossier nog niet voor de rechter is geweest. Bezwaar moet altijd schriftelijk worden ingediend met een onderbouwing waarom je het er niet mee eens bent.

Een bezwaar indienen kan op verschillende manieren:

  • Via MijnIncasso. Nadat je bent ingelogd kun je klikken op 'Bezwaar indienen'
  • Via het contactformulier. Hier kun je het bezwaar indienen zonder in te loggen. Kies voor 'Ik ben het niet eens met de vordering' en vul de benodigde velden in.
  • Via e-mail of per post. Je kunt ons het bezwaar ook toesturen via e-mail of post. Ons e-mailadres is info@ggn.nl. Ons postadres is: Postbus 19212, 3001 BE, Rotterdam.
Ik heb al aan GGN betaald

Heb je al betaald aan GGN, maar toch nog een brief van ons ontvangen? Er zijn 3 mogelijkheden die gebeurd kunnen zijn:

  1. Je betaling is door ons ontvangen, maar was nog niet verwerkt in het dossier op het moment dat de brief werd verstuurd.
  2. Je betaling is gedaan onder vermelding van een verkeerd dossiernummer of aan een verkeerd rekeningnummer.
  3. Je hebt niet betaald volgens de afgesproken betaalcondities. Dit kan betrekking hebben op de hoogte van het bedrag of de afgesproken betaaldatum.

Uiterlijk drie dagen na de betaling kun je de betaling terugzien op MijnIncasso.

Kun je jouw betaling niet terugvinden op MijnIncasso en is het ook niet door GGN naar je teruggestort?

  • Log in op MijnIncasso en ga naar de vordering waarin je hebt betaald. Maak vervolgens een bezwaar aan en kies voor de reden: ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg je betaalbewijs als bijlage toe. Wij verwachten binnen 10 werkdagen te reageren.
  • Ga naar ons contactformulier en kies voor de optie: ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg je betaalbewijs als bijlage toe. Wij verwachten binnen 10 werkdagen te reageren.

LET OP: Op het betaalbewijs moet in ieder geval de volgende informatie zichtbaar zijn:

  • de betaaldatum
  • de naam van de rekeninghouder
  • het rekeningnummer waarmee betaald is
  • het rekeningnummer waaraan betaald is
  • het bedrag
  • de omschrijving
Ik heb al aan GGN betaald, maar ik ontvang nu toch een brief van GGN. Hoe kan dit?

Er zijn 3 opties:

  1. Je betaling is door ons ontvangen maar was nog niet verwerkt in het dossier op het moment dat de brief werd verstuurd.
  2. Je betaling is gedaan onder vermelding van een verkeerd dossiernummer of aan een verkeerd rekeningnummer.
  3. Je hebt niet betaald volgens de afgesproken betaalcondities, zoals de hoogte van het bedrag of de afgesproken betaaldatum.

Controleer of één van deze opties op jou van toepassing is. Uiterlijk drie dagen na de betaling kun je de betaling terugzien op MijnIncasso door op het betreffende dossier te klikken. Hier zie je een overzicht van de betalingen die je aan ons hebt gedaan.

Kun je jouw betaling niet terugvinden op MijnIncasso en is het ook niet door GGN naar je teruggestort?

  • Log dan in op MijnIncasso en klik op 'Bezwaar indienen' en kies voor de reden: ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg jouw betaalbewijs als bijlage toe. Wij verwachten binnen 10 werkdagen te reageren.
  • Of ga naar onze contactpagina en kies in het contactformulier voor de optie: ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg jouw betaalbewijs als bijlage toe. Wij verwachten binnen 10 werkdagen te reageren.

LET OP: Op het betaalbewijs moet in ieder geval de volgende informatie zichtbaar zijn:

  • de betaaldatum
  • de naam van de rekeninghouder
  • het rekeningnummer waarmee betaald is
  • het rekeningnummer waaraan betaald is
  • het bedrag
  • de omschrijving
Ik heb al betaald aan de opdrachtgever

Heb je al betaald aan de opdrachtgever, maar toch bericht van ons ontvangen? Er kunnen verschillende redenen zijn:

Je betaling heeft betrekking op een andere factuur dan de factuur waar je onze brief over hebt gekregen.
Controleer het betaalkenmerk en de factuurgegevens om te zien of het om dezelfde vordering gaat.

Je betaling aan de opdrachtgever is bij ons nog niet bekend.
Controleer op MijnIncasso of wij je betaling hebben verwerkt.

Heeft jouw betaling betrekking op de juiste factuur en is je betaling nog niet verwerkt?

  • Klik op 'Bezwaar maken' en kies voor de reden: 'Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs'. Voeg jouw betaalbewijs als bijlage toe. Wij nemen dan contact op met onze opdrachtgever om je betaalbewijs te bespreken. Wanneer wij een reactie ontvangen van onze opdrachtgever, brengen wij je hiervan op de hoogte. Je hoeft geen contact met ons op te nemen.
  • Of ga naar ons contactformulier en kies voor de optie: 'Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg jouw betaalbewijs als bijlage toe. Wij nemen dan contact op met onze opdrachtgever om je betaalbewijs te bespreken. Wanneer wij een reactie ontvangen van onze opdrachtgever, brengen wij je hiervan op de hoogte. Je hoeft geen contact met ons op te nemen.

LET OP: Op het betaalbewijs moet in ieder geval de volgende informatie zichtbaar zijn:

  • de betaaldatum
  • het rekeningnummer waarmee betaald is
  • het rekeningnummer waaraan betaald is
  • het bedrag
  • de omschrijving
Ik heb al betaald aan de opdrachtgever, maar ik krijg nu toch een brief van GGN. Hoe kan dit?

Er zijn meerdere opties mogelijk:

  1. Je betaling heeft betrekking op een andere factuur dan de factuur waar je onze brief over krijgt.

    Controleer je betaalkenmerk en de factuurgegevens.

  2. Je betaling aan de opdrachtgever is bij ons nog niet bekend. Controleer op MijnIncasso of wij de betaling hebben verwerkt.

Heeft je betaling betrekking op de juiste factuur en is je betaling nog niet verwerkt?

  • Klik op 'Bezwaar maken' en kies voor de reden: 'Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs'. Voeg jouw betaalbewijs als bijlage toe. Wij nemen dan contact op met onze opdrachtgever om je betaalbewijs te bespreken. Wanneer wij een reactie ontvangen van onze opdrachtgever, brengen wij je hiervan op de hoogte. Je hoeft geen contact met ons op te nemen.
  • Of ga naar ons contactformulier en kies voor de optie: 'Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg jouw betaalbewijs als bijlage toe. Wij nemen dan contact op met onze opdrachtgever om je betaalbewijs te bespreken. Wanneer wij een reactie ontvangen van onze opdrachtgever, brengen wij je hiervan op de hoogte. Je hoeft geen contact met ons op te nemen.
Ik heb al betaald, maar ontvang toch een brief/e-mail van jullie.

Er zijn 2 mogelijke redenen voor:

  1. Je betaling is door ons ontvangen maar was nog niet verwerkt in het dossier op het moment van het versturen van de brief.
  2. Je betaling is gedaan onder vermelding van een verkeerd dossiernummer of aan een verkeerd rekeningnummer.

Controleer of één van bovengenoemde opties van toepassing is voor jou. Uiterlijk drie dagen na de betaling kun je de betaling terugzien op MijnIncasso door naar het betreffende dossier te gaan. Hier zie je een overzicht van de betalingen die je aan ons hebt gedaan.

Kan je jouw betaling niet terugvinden op MijnIncasso en is het ook niet door GGN naar je teruggestort?

  • Log dan in op MijnIncasso en klik op 'Bezwaar indienen'. Dien vervolgens een bezwaar in en kies voor de reden: ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg je betaalbewijs als bijlage toe. Wij verwachten binnen 10 werkdagen te reageren.

  • Of ga naar ons contactformulier en kies voor de optie: ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Voeg jouw betaalbewijs als bijlage toe. Wij verwachten binnen 10 werkdagen te reageren.

Ik heb de vordering al betaald, hoe kan ik dat doorgeven?

Als je de vordering al hebt betaald, is het belangrijk om zo snel mogelijk een betaalbewijs te sturen. LET OP: Op het betaalbewijs moet in ieder geval de volgende informatie zichtbaar zijn:

1. de betaaldatum
2. de naam van de rekeninghouder
3. het rekeningnummer waarmee betaald is
4. het rekeningnummer waaraan betaald is
5. het bedrag
6. de omschrijving

- Je kunt je betaalbewijs indienen door in te loggen op MijnIncasso. Klik op ‘Bezwaar indienen’ en vervolgens op ‘ik heb al betaald’. Je kunt het betaalbewijs toevoegen als bijlage.
- Je kunt je betaalbewijs ook indienen via het contactformulier. Klik dan op ‘Ik heb al betaald en stuur hierbij het betaalbewijs’. Vul de velden in en voeg je betaalbewijs toe als bijlage.
- Je kunt je betaalbewijs ook onder vermelding van je dossiernummer per post versturen naar Postbus 19212, 3001 BE, Rotterdam.

Ik heb jullie al laten weten dat ik het niet eens ben met het dossier, maar ik ontvang nu toch een brief. Hoe kan dit?

Er zijn verschillende redenen waarom dit gebeurd is:

Je hebt je bezwaar naar een onjuist (e-mail)adres gestuurd of er staat geen (juist) dossiernummer vermeld. Controleer het (e-mail)adres en het dossiernummer in het bezwaar dat je hebt ingediend. Wanneer dit adres niet overeenkomt met onze gegevens, verstuur je bezwaar dan opnieuw naar ons. Dit kan via MijnIncasso of het contactformulier. Onze gegevens en het contactformulier kun je hier vinden.

Ontbreekt je dossiernummer of is deze onjuist? Verstuur dan ook je bezwaar opnieuw naar ons. Dit kan via MijnIncasso of het contactformulier. Het contactformulier kun je hier vinden.

Voordat wij je bezwaar hadden verwerkt, stuurden wij je al een nieuw betalingsverzoek. Het heeft elkaar dus gekruist. Kijk goed naar de datum waarop wij ons betalingsverzoek naar je hebben gestuurd. Wanneer dit minder dan 3 werkdagen scheelt met het versturen van je bezwaar, is het waarschijnlijk dat het elkaar gekruist heeft.

Op MijnIncasso kun je de stand van zaken per dossier terugvinden. In de vorderingen waarin nog geen gerechtelijke uitspraak is, zie je bij de stand van zaken staan of wij het bezwaar ontvangen hebben.

Wij hebben je bezwaar niet goed ontvangen. Kijk goed naar de datum waarop wij ons betalingsverzoek naar je hebben gestuurd. Wanneer dit meer dan 3 werkdagen scheelt met het versturen van je bezwaar, neem dan altijd contact met ons op:

  • Op MijnIncasso kun je de stand van zaken per dossier terugvinden. In dossiers waarin nog geen gerechtelijke uitspraak is, zie je bij de stand van zaken staan of wij het bezwaar ontvangen hebben. Wanneer dit het geval is, kun je onze reactie afwachten.
  • Op MijnIncasso kun je jouw bezwaar (opnieuw) naar ons versturen. Klik op het dossier, klik vervolgens op 'Bezwaar maken' en kies de reden van jouw bezwaar. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg eventueel jouw bewijsmateriaal als bijlage toe.
  • Via het contactformulier kun je (opnieuw) je bezwaar versturen. Kies de reden van het bezwaar. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg eventueel je bewijsmateriaal als bijlage toe.
Ik heb nooit eerdere brieven van de opdrachtgever ontvangen

Wij ontvangen pas een dossier van onze opdrachtgever wanneer zij jou al (meerdere keren) per brief of e-mail hebben verzocht te betalen.

Wanneer je verhuisd bent, is het jouw eigen verantwoordelijkheid om je nieuwe adres door te geven bij onze opdrachtgever. Ben je dit vergeten, dan is het dossier terecht overgedragen aan ons. Eventuele extra kosten moeten door jou betaald worden.

Heb je wel je nieuwe adres op tijd doorgegeven aan onze opdrachtgever? Dan ontvangen wij graag het bewijs dat je het nieuwe adres hebt doorgegeven.

  • Je kunt op MijnIncasso op het betreffende dossier klikken. Klik vervolgens op 'Bezwaar maken' en kies voor de reden: 'Ik ben het niet eens met de kosten'. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg jouw bewijsmateriaal als bijlage toe. Wij nemen dan contact op met onze opdrachtgever om jouw bezwaar te bespreken.
  • Vul ons contactformulier in en kies voor de optie: 'Ik wil bezwaar maken/ik ben het ergens niet mee eens'. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg jouw bewijsmateriaal als bijlage toe. Wij nemen dan contact op met onze opdrachtgever om jouw bezwaar te bespreken.
Mijn bedrijf is al uitgeschreven bij de KVK, moet ik nu alsnog betalen?

Ook al is jouw bedrijf uitgeschreven bij de KVK, dan nog steeds ben je verantwoordelijk voor de facturen die verstuurd zijn toen jij nog eigenaar was.

Wanneer je van mening bent dat je niet verantwoordelijk bent voor de vordering, dan kan je het volgende doen:

  • Log in op MijnIncasso, klik vervolgens op 'Bezwaar indienen' en kies voor de reden: 'Ik ben het niet eens met de vordering'. Stuur ons een duidelijke onderbouwing en voeg jouw bewijsmateriaal als bijlage toe.
  • Het contactformulier invullen. Kies hierbij voor de optie 'Ik ben het niet eens met de vordering' en stuur ons een duidelijke onderbouwing en bewijsmateriaal mee.
Wat moet ik doen als ik het niet eens ben met de vordering?

Je kunt schriftelijk bezwaar maken bij de rechtbank. Kijk in de dagvaarding op de eerste bladzijde onder het kopje “Om”. Hier vind je hoe je jouw bezwaar moet maken bij de rechtbank.

Je kunt ook naar de zitting gaan om bij de rechter aan te geven waar je het niet mee eens bent.

Wat moet ik doen als ik het niet eens ben met het dwangbevel?

In het dwangbevel staat beschreven wat je kan doen wanneer je het niet eens bent met het dwangbevel.

Wat moet ik doen als ik het niet eens ben met het vonnis?

Er zijn 2 mogelijkheden:

Je hebt tijdens de procedure bij de rechtbank al bezwaar gemaakt, maar de rechter heeft in jouw nadeel beslist.
In sommige gevallen kun je in hoger beroep gaan. Dit betekent dat je een hogere rechter vraagt om de zaak opnieuw te beoordelen. De voorwaarden om in hoger beroep te gaan zijn:

  • Een hoger beroep is alleen mogelijk wanneer de vordering (de facturen, incassokosten en rente) hoger is dan € 1750,00. Bij een lager bedrag is hoger beroep niet mogelijk en kun je het vonnis dus niet aanvechten.
  • Binnen 3 maanden na de uitspraak van het vonnis moet je de dagvaarding voor het hoger beroep indienen bij de tegenpartij. Overweeg je om in hoger beroep te gaan tegen een vonnis, dan raden wij aan om contact op te nemen met een advocaat, rechtswinkel of juridisch loket. Zij kunnen je informeren over je mogelijkheden, de kosten en de procedure.

Je bent niet aanwezig geweest tijdens de procedure en hebt geen bezwaar gemaakt bij de rechtbank.
In dit geval heeft de rechter een verstekvonnis uitgesproken. Dat wil zeggen, je bent veroordeeld omdat je geen bezwaar hebt gemaakt tijdens de zitting. Wanneer je het niet eens bent met het vonnis kun je in verzet gaan tegen het vonnis.

Je hebt slechts 4 weken de tijd om de verzetdagvaarding uit te brengen aan de tegenpartij. Wanneer deze 4 weken ingaan, is per zaak verschillend. Het moet namelijk duidelijk zijn dat je op de hoogte bent van het vonnis. Vanaf die dag gaat de termijn van 4 weken in. Dit kan op verschillende manieren:

  • De betekening van het vonnis is door onze deurwaarder aan je persoonlijk afgegeven
  • Wij hebben beslag gelegd en de eerste betaling hieruit is door ons ontvangen
  • Je hebt laten weten dat je op de hoogte bent van de inhoud van het vonnis

Overweeg je om in verzet te gaan tegen een vonnis, dan raden wij aan om contact op te nemen met een advocaat, rechtswinkel of juridisch loket. Zij kunnen je informeren over je mogelijkheden, de kosten en de procedure.

Wanneer de verzettermijn verstreken is, is verzet niet meer mogelijk. Je kunt het vonnis dan niet meer aanvechten.

Brieven
Een deurwaarder is langs geweest en heeft een brief achtergelaten, maar ik was wel thuis.

Onze deurwaarders bellen te allen tijde aan wanneer ze bij je langskomen om een brief te brengen. Zij willen jou namelijk graag spreken om uitleg te geven of om direct een betaalafspraak te maken. Wellicht heb je de bel niet gehoord of was je net even niet thuis.

Een deurwaarder is een openbaar ambtenaar die, net als de politie, bij koninklijk besluit wordt benoemd. Dit betekent onder andere dat het woord van de deurwaarder voor de wet als waar wordt aangenomen tenzij anders bewezen.

Ik begrijp niet wat er in de dagvaarding staat.

In de dagvaarding vragen wij aan de rechter om je tijdens een zitting te veroordelen voor het niet betalen van de openstaande facturen en de gemaakte kosten om deze facturen te incasseren. Een dagvaarding moet aan een aantal wettelijke eisen voldoen, waardoor de tekst vaak niet gemakkelijk te begrijpen is. We leggen graag aan je uit wat er in de dagvaarding staat en wat dit betekent:

  • Vandaag de…: hier vind je de datum dat de deurwaarder de dagvaarding bij je heeft langsgebracht. Direct hieronder staat een stempel met de naam, functie en de plaats van het kantoor van de deurwaarder die bij je langs is geweest.

  • Op verzoek van…: hier staat wie je hebt gedagvaard, oftewel, bij wie je de betalingsachterstand hebt.

  • Gedagvaard: hier vind je een overzicht van je persoonlijke gegevens, zoals je naam, adres en geboortedatum. Wij zijn verplicht dit op te vragen bij de gemeente voordat we de dagvaarding bij je langsbrengen. Zo weten we zeker dat we de dagvaarding naar het juiste adres brengen.

  • Hieronder vind je een stempel of een handgeschreven aantekening van de deurwaarder:

    • Stempel: je was niet thuis toen de deurwaarder bij je langs kwam. Hij heeft de dagvaarding in een envelop bij je in de brievenbus gedaan.
    • Handgeschreven aantekening: je, of een huisgenoot van je, was thuis toen de deurwaarder langs kwam. Hij heeft de dagvaarding aan jou of aan jouw huisgenoot gegeven.
  • Om: hier vind je de datum, plaats en tijd van de geplande zitting. Daarnaast vind je hier ook de manier waarop je bezwaar kunt maken tegen (een deel van) de vordering.

  • Met aanzegging: hierin staat dat wanneer je niet naar de zitting toe gaat, de rechter waarschijnlijk de zaak toewijst. Dit betekent dat je veroordeeld wordt om de vordering en de kosten van de zitting te betalen. Wanneer je het dus eens bent met het dossier, hoef je niet naar de zitting te komen.

  • Teneinde: in dit stuk kan je teruglezen waar de vordering over gaat. Hier vind je bijvoorbeeld de betreffende factuurnummers en factuurdata. Verder vind je hier de gemaakte kosten, zoals de incassokosten en de rente.

  • Mitsdien: hierin staat een opsomming voor de rechter welke bedragen en kosten wij toegewezen willen hebben.

  • Je bent gedagvaard om voor de rechter te verschijnen: in dit overzicht kan je terugvinden welk bedrag je moet betalen om de zitting te voorkomen. Wanneer dit niet mogelijk is voor je, komen de griffiekosten (de kosten van de rechtbank) erbij. De hoogte van deze kosten staat daarin vermeld. Verder kan je zien hoe je aan ons kunt betalen en wat je kunt doen wanneer je het niet eens bent met de vordering.

Ik heb de dagvaarding ontvangen, kan ik nog een regeling afspreken?

Neem contact met ons op, dan kunnen wij kijken naar de mogelijkheden van een betalingsregeling. Omdat de zitting wél doorgaat bij een betalingsregeling, komen de griffiekosten voor jouw rekening.

Ik heb een brief/e-mail van jullie ontvangen in 1 dossier, maar ik heb meerdere dossiers bij jullie.

Rond mei sturen wij extra brieven of e-mails om de mogelijkheden van versneld aflossen met het vakantiegeld uit te leggen. De brieven die wij sturen zijn niet standaard voor al jouw dossiers en de e-mails zijn altijd maar voor één dossier.

Op MijnIncasso vind je een overzicht van al je dossiers. Daarnaast kun je online verschillende zaken regelen, zoals een betalingsregeling aanvragen.

Ik heb een brief ontvangen die niet voor mij bestemd is, wat moet ik doen?

Het gebeurt helaas weleens dat wij een brief sturen naar het oude of verkeerde adres. Meestal komt dit doordat de betreffende persoon geen adreswijziging heeft doorgegeven aan onze opdrachtgever of aan ons.

Wij stellen het erg op prijs wanneer je onze brief naar ons terugstuurt, zodat wij het nieuwe of juiste adres kunnen achterhalen. Je kunt op de envelop "retour afzender" en "persoon woont niet op dit adres" zetten. Uiteraard hoef je geen postzegel te gebruiken; je kunt de brief zo in de brievenbus stoppen.

Ik heb een pre-minder ontvangen, wat houdt dat in?

Een pre-minder is bedoeld als service van ons naar jou. Je kunt het zien als een soort herinnering dat de betalingsdatum van de betalingsregeling eraan komt. De pre-minder wordt ongeveer 5 werkdagen voor de afgesproken datum van de betalingsregeling door ons verstuurd. Dat gebeurt ook als je al hebt betaald. In dat geval mag je de pre-minder als niet verzonden beschouwen.

Als het de laatste termijn van je betalingsregeling is, dan sturen we de pre-minder op een andere datum, vrij kort na het ontvangen van de een-na-laatste betaling. Je mag gewoon de afgesproken datum aanhouden om de laatste termijn van je regeling te betalen.

Je kunt controleren of je betaling is ontvangen door ons te bellen op 088-3314500.

Ik wil uitleg over de dagvaarding die ik heb ontvangen.

Als je een dagvaarding hebt ontvangen, betekent dat dat je bent opgeroepen om te verschijnen in een rechtszaak. Je hebt dan drie opties:

Je bent het eens met de vordering en je kan het openstaande bedrag direct betalen
Als je het eens bent met de vordering is het de beste keuze om het gehele openstaande bedrag vóór de rechtszitting volledig te betalen. Als dat gedaan is, gaat de rechtszaak niet door, waardoor je hoge kosten bespaart. Het openstaande bedrag vind je dikgedrukt op bladzijde 5 van de Dagvaarding (kan soms iets afwijken).

Je bent het eens met de vordering, maar je kan het openstaande bedrag niet in één keer betalen 
Als je het eens bent met de vordering, maar deze niet in één keer kan betalen, is het verstandig om een betalingsregeling te treffen. Dit kan via MijnIncasso of telefonisch met één van onze medewerkers via 088-3314500. LET OP: De rechtszaak zal doorgaan, ook als je een betalingsregeling treft. Je betaalt dan ook de kosten van de rechtszaak.

Je bent het niet eens met de vordering 
Als je het niet eens bent met de vordering, is het het beste om bezwaar te maken. De instructies hiervoor kan je vinden in de dagvaarding, onder het kopje ‘Om’, deze vind je meestal op pagina 5 of 6.

Ik wil uitleg over de overbetekening die ik heb ontvangen

Op het voorblad van een overbetekening staat ‘betekening executoriaal derdenbeslag’. Dat betekent dat er beslag is gelegd op (een deel van) jouw inkomen, banktegoed of goederen.

Op het moment dat er beslag is gelegd op je inkomen, krijg je de beslagvrije voet uitgekeerd. De beslagvrije voet is een deel van je inkomen wat je zelf ontvangt, zodat je kan rondkomen. Alles wat je meer ontvangt dan de beslagvrije voet zal worden ingehouden. Het kan zijn dat je vindt dat je niet genoeg krijgt om rond te komen. In dat geval is het slim om de beslagvrije voet opnieuw door ons te laten berekenen. Je kan daarvoor contact met ons opnemen.

Als er beslag is gelegd is het nog steeds mogelijk om een betalingsregeling naast dit beslag te treffen. Het is wel zo dat het beslag blijft liggen totdat het hele openstaande bedrag betaald is.

Het is ook mogelijk om de overbetekening via de telefoon uitgelegd te krijgen. Je kunt ons bereiken op 088-3314500.

Waaraan kan ik een pré incasso brief herkennen?

Een pré-incassobrief kun je herkennen aan 3 kenmerken:

  • Het openstaande bedrag moet betaald worden aan de opdrachtgever zelf en dus niet aan GGN.
  • Het IBAN (rekeningnummer) van onze opdrachtgever staat in de brief vermeld.
  • Wanneer je een vraag hebt over het openstaande bedrag of je bent het er niet mee eens, dan kun je contact opnemen met onze opdrachtgever. In de pré-incassobrief vind je de contactgegevens van onze opdrachtgever. Kom je er met onze opdrachtgever niet uit of hebt u een andere vraag? Neem dan contact met ons op. 
Wat is een dagvaarding?

Een dagvaarding is een officiële brief die een deurwaarder bij je langsbrengt. Jij wordt hierin verzocht om voor de rechtbank te verschijnen. In de dagvaarding vragen wij aan de rechter om jou tijdens een zitting te veroordelen voor het betalen van de openstaande facturen en de gemaakte kosten om deze facturen te incasseren. De rechter beoordeelt jouw zaak en doet hier uitspraak over. Dit heet een vonnis

Wat is een dwangbevel?

Een dwangbevel is een bevel om te betalen. Een aantal overheidsinstanties mogen, zonder naar de rechter te gaan, een dwangbevel aanmaken. Nadat onze deurwaarder het dwangbevel bij jou langs heeft gebracht, mogen wij beslag leggen op bijvoorbeeld jouw inkomen, auto of andere eigendommen.

Voorbeelden van deze overheidsinstanties zijn het Centraal Justitieel Incassobureau (C.J.I.B.) en Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Wat is een vonnis?

In een vonnis staat de uitspraak van een rechter beschreven. De rechter benoemt in het vonnis de punten die in de dagvaarding staan. Op basis van het vonnis, mogen wij beslag leggen op bijvoorbeeld uw inkomen, auto of andere eigendommen.

Wat is pré-incasso?

Een pré-incassobrief gaat over een onbetaalde factuur waarvan GGN nog géén dossier heeft aangemaakt. Wij sturen de brief op ons briefpapier op verzoek van onze opdrachtgever.

Wat moet ik doen als ik de dagvaarding niet heb ontvangen?

Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je juiste adresgegevens bij de gemeente bekend zijn. Voordat wij een dagvaarding bij je langsbrengen, zijn wij verplicht om bij de gemeente na te vragen op welk adres je ingeschreven staat. Zo weten we zeker dat we de dagvaarding op het juiste adres langsbrengen.

Als je de dagvaarding toch niet hebt ontvangen, kun je het beste contact opnemen met ons.

Contact
Hoe kan ik contact opnemen met GGN?

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met ons.

  1. Op MijnIncasso kunt u:

    • de mogelijkheden voor een betalingsregeling bekijken en direct een voorstel naar ons sturen
    • via iDEAL gemakkelijk en snel een betaling aan ons overmaken
    • een overzicht van uw dossier(s) inzien en een specificatie hiervan downloaden
    • inzien welke kosten u kunt voorkomen
    • uw (adres)gegevens wijzigen
    • bezwaar maken tegen de vordering, de gemaakte kosten of (de hoogte van) de beslagvrije voet
  2. Via het contactformulier uw vraag aan ons stellen. Per onderwerp geven wij uitleg over de eventuele bewijsstukken die toegevoegd moeten worden en de verwachte reactietijd.

  3. Wij zijn op maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 088-3314500.

  4. U kunt een e-mail sturen naar info@ggn.nl. Zet altijd uw dossiernummer(s) in de onderwerpregel. Let op: onze reactietijd op e-mails is altijd langer dan onze reactietijd via MijnIncasso of het contactformulier.

  5. U kunt ons een brief sturen naar:

    GGN mastering credit
    Postbus 19212
    3001 BE Rotterdam

Zet altijd uw dossiernummer bovenaan uw brief. Let op: onze reactietijd per brief is altijd langer dan onze reactietijd via MijnIncasso of het contactformulier.

Hoe kan ik mijn (adres)gegevens wijzigen?

Je kan op verschillende manieren je (adres)gegevens wijzigen:

  • Via ons contactformulier kun je jouw adreswijziging doorgeven. Kies voor de optie ‘ik heb een andere vraag’ en geef ons in de opmerkingen je nieuwe adres door.
Ik heb een vraag gesteld per post/mail/telefoon, maar heb nog geen reactie ontvangen

Wij willen natuurlijk graag je vraag zo snel mogelijk behandelen. Het is echter afhankelijk van de soort vraag hoe snel dit mogelijk is voor ons:

Onderwerp vraag

  • Betalingsregeling:

    • Via MijnIncasso: 5 werkdagen
    • Via het contactformulier: 5 werkdagen
    • Via e-mail: 8 werkdagen
    • Via post: 10 werkdagen

  • Bezwaar/betaalbewijs:

    • Via MijnIncasso: 10 werkdagen
    • Via het contactformulier: 10 werkdagen
    • Via e-mail: 13 werkdagen
    • Via post: 15 werkdagen

      LET OP: Wanneer wij het bezwaar met de opdrachtgever bespreken, kan dit langer duren.

  • Beslagvrije voet:

    • Via MijnIncasso: 14 werkdagen
    • Via het contactformulier: 14 werkdagen
    • Via e-mail: 17 werkdagen
    • Via post: 19 werkdagen

  • Andere vraag:

    • Via MijnIncasso: 10 werkdagen
    • Via het contactformulier: 10 werkdagen
    • Via e-mail: 13 werkdagen
    • Via post: 15 werkdagen
Ik wil uitleg over de dagvaarding die ik heb ontvangen.

Als je een dagvaarding hebt ontvangen, betekent dat dat je bent opgeroepen om te verschijnen in een rechtszaak. Je hebt dan drie opties:

Je bent het eens met de vordering en je kan het openstaande bedrag direct betalen
Als je het eens bent met de vordering is het de beste keuze om het gehele openstaande bedrag vóór de rechtszitting volledig te betalen. Als dat gedaan is, gaat de rechtszaak niet door, waardoor je hoge kosten bespaart. Het openstaande bedrag vind je dikgedrukt op bladzijde 5 van de Dagvaarding (kan soms iets afwijken).

Je bent het eens met de vordering, maar je kan het openstaande bedrag niet in één keer betalen 
Als je het eens bent met de vordering, maar deze niet in één keer kan betalen, is het verstandig om een betalingsregeling te treffen. Dit kan via MijnIncasso of telefonisch met één van onze medewerkers via 088-3314500. LET OP: De rechtszaak zal doorgaan, ook als je een betalingsregeling treft. Je betaalt dan ook de kosten van de rechtszaak.

Je bent het niet eens met de vordering 
Als je het niet eens bent met de vordering, is het het beste om bezwaar te maken. De instructies hiervoor kan je vinden in de dagvaarding, onder het kopje ‘Om’, deze vind je meestal op pagina 5 of 6.

Ik wil uitleg over de overbetekening die ik heb ontvangen

Op het voorblad van een overbetekening staat ‘betekening executoriaal derdenbeslag’. Dat betekent dat er beslag is gelegd op (een deel van) jouw inkomen, banktegoed of goederen.

Op het moment dat er beslag is gelegd op je inkomen, krijg je de beslagvrije voet uitgekeerd. De beslagvrije voet is een deel van je inkomen wat je zelf ontvangt, zodat je kan rondkomen. Alles wat je meer ontvangt dan de beslagvrije voet zal worden ingehouden. Het kan zijn dat je vindt dat je niet genoeg krijgt om rond te komen. In dat geval is het slim om de beslagvrije voet opnieuw door ons te laten berekenen. Je kan daarvoor contact met ons opnemen.

Als er beslag is gelegd is het nog steeds mogelijk om een betalingsregeling naast dit beslag te treffen. Het is wel zo dat het beslag blijft liggen totdat het hele openstaande bedrag betaald is.

Het is ook mogelijk om de overbetekening via de telefoon uitgelegd te krijgen. Je kunt ons bereiken op 088-3314500.

Kan ik voor iemand anders contact opnemen?

Het is mogelijk om contact op te nemen voor iemand anders, maar alleen op voorwaarde dat er eerst een schriftelijke machtiging door GGN is ontvangen hiervoor. Een schriftelijke machtiging is een ondertekend document waarop staat dat je iets namens iemand anders mag doen. Bij deze schriftelijke machtiging is een kopie van jullie beide legitimaties nodig. 

Waar zijn de vestigingen van GGN?

Op onze contactpagina vind je een overzicht van onze vestigingen.

Hulp bij schulden
Ik heb een bewindvoerder, maar ik ontvang toch een brief van GGN. Hoe kan dit?

Wanneer een bewindvoerder je financiële zaken regelt, dan sturen wij onze brieven naar je bewindvoerder. Je zou zelf dus geen brieven van ons ontvangen. In sommige gevallen is je bewindvoerder niet bij ons bekend. Hierdoor sturen wij de brieven toch naar je eigen adres. Geef onze brief in dit geval zo snel mogelijk aan je bewindvoerder, dan kan hij contact met ons opnemen.

Ik heb een vraag over de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). Hoe gaat dat in zijn werk?

Je komt alleen in aanmerking voor de WSNP wanneer je het volledige schuldhulpverleningstraject doorlopen hebt. Als één (of meerdere) schuldeisers niet akkoord zijn met het afbetalingsvoorstel van schuldhulpverlening, beoordeelt de schuldhulpverlenende instantie of je in aanmerking komt voor de WSNP.

Wanneer je volgens de schuldhulpverlenende instantie in aanmerking komt voor aanvraag van de WSNP, zullen zij je aanvraag voorbereiden en indienen bij de rechtbank. Er wordt een zitting gepland bij de rechtbank waarbij de rechter je aanvraag in behandeling neemt. Na het beoordelen van je aanvraag voor de WSNP zal de rechter uitspraak doen. De rechter zal je aanvraag af- of toewijzen.

Het is erg belangrijk dat wij op de hoogte zijn van je aanvraag zodat wij je dossier(s) 'on hold' kunnen zetten. Controleer dus altijd of je aanvraag bekend is bij ons.

Wanneer je volgens de schuldhulpverlenende instantie niet in aanmerking komt voor aanvraag van de WSNP, blijven je schulden bestaan. Je dossier(s) worden niet door ons 'on hold' gezet, wij zullen dus verder gaan met het incasseren van je schuld(en).

Wanneer de WSNP uitgesproken is door de rechter, wordt direct een bewindvoerder benoemd door de rechter. De bewindvoerder stuurt de uitspraak van de rechter naar alle schuldeisers en vraagt hen om een specificatie van de schuld(en). Na ontvangst van een specificatie van alle schuldeisers, maakt de bewindvoerder een overzicht van je schuld(en). Hij bekijkt wat je maximaal kunt aflossen per maand en maakt een afbetalingsplan per schuldeiser. De schuldeisers kunnen dit plan niet afwijzen, de rechter heeft immers bepaald dat de WSNP van toepassing is.

Vanaf dit moment ga je starten met het afbetalen van jouw schuld(en) volgens het afbetalingsplan van jouw bewindvoerder. Wanneer je gedurende de afbetalingsperiode (doorgaans 3 jaar) aan alle voorwaarden van de WSNP houdt, ben je na deze periode vrij van jouw schuld(en).

Ik heb me aangemeld bij schuldhulpverlening. Hoe gaat dat in zijn werk?

Stap 1: Aanmelden

Je krijgt door het aanmelden bij schuldhulpverlening géén uitstel. Pas nadat wij van een schuldhulpverlenende instantie een verzoek voor een specificatie van je schuld(en) ontvangen, kunnen we je dossier(s) on hold zetten. Tot die tijd loopt je dossier door en kunnen we besluiten om je te dagvaarden en/of beslag te leggen.

Stap 2: Schuldhulpverlening neemt contact met ons op

De schuldhulpverlenende instantie stuurt alle schuldeisers een verzoek om een specificatie van je schuld(en) naar hen te sturen. Vanaf ontvangst van dit verzoek zullen wij je dossier(s) on hold zetten. Dit betekent dat we geen nieuwe acties ondernemen om je dossier(s) te incasseren. Al ondernomen acties gaan wél door: als we al beslag gelegd hebben, dan heffen wij dit niet op. Als we je gedagvaard hebben, dan gaat de zitting gewoon door.

Stap 3: Overzicht schulden en afbetalingsplan

Na ontvangst van een specificatie van alle schuldeisers, maakt de schuldhulpverlenende instantie een overzicht van je schuld(en). Ze bekijken wat je maximaal kunt aflossen per maand en maken een afbetalingsvoorstel per schuldeiser. Dit voorstel sturen ze naar alle schuldeisers.

Stap 4: Schuldeisers gaan wel of niet akkoord

Na ontvangst van het afbetalingsvoorstel bespreken wij het voorstel met je schuldeiser(s): onze opdrachtgever(s). Elke schuldeiser geeft apart aan of ze wel of niet akkoord gaan met het voorstel. Wij brengen de schuldhulpverlenende instantie vervolgens op de hoogte van het akkoord of de afwijzing van het voorstel.

Stap 5: Start afbetalen of afwijzing betalingsvoorstel

Alleen wanneer álle schuldeisers akkoord zijn met het afbetalingsvoorstel, kan het schuldhulpverleningstraject starten. Vanaf dit moment ga je starten met het afbetalen van je schuld(en) zoals afgesproken met de schuldhulpverlenende instantie. Wij zullen alle gelegde beslagen opschorten en je dossier(s) on hold zetten. Wanneer je je gedurende de afbetalingsperiode (doorgaans 3 jaar) houdt aan alle voorwaarden die de schuldhulpverlenende instantie met je heeft afgesproken, ben je na deze periode vrij van je schuld(en).

Wanneer niet alle schuldeisers akkoord gaan met het voorstel van de schuldhulpverlenende instantie, kun je helaas niet starten met het afbetalingsplan en blijven je schuld(en) bestaan. Je dossier(s) worden door ons niet meer on hold gezet; wij zullen dus weer starten met het incasseren van je dossier(s). De schuldhulpverlenende instantie zal je adviseren over de mogelijkheden die je hebt om toch hulp te krijgen met het afbetalen van je schuld(en).

Kosten
Wat zijn de kosten van een dagvaarding en procedure?

Elk jaar wordt wettelijk bepaald hoe hoog de kosten voor een dagvaarding en een procedure mogen zijn.

Kostenpost Meer informatie
Dagvaarding Klik voor de meest recente versie van het kostenoverzicht hier
Opvragen adres en digitaal beslagregister Klik voor de meest recente versie van het kostenoverzicht hier
Salaris gemachtigde Minimaal € 30,00. De hoogte van het salaris van de gemachtigde is afhankelijk van de hoogte van de vordering. Kijk op Salaris gemachtigde voor een overzicht.
Griffierecht Minimaal € 79,00. De hoogte van het griffierecht is afhankelijk van de hoogte van de vordering. Kijk op Griffierecht voor een overzicht.
Wat zijn de kosten voor de betekening van een vonnis/dwangbevel?

Elk jaar wordt wettelijk bepaald hoe hoog de kosten voor de betekening van een vonnis of dwangbevel mogen zijn. Klik hier voor de meest recente versie van het kostenoverzicht.

Wat zijn incassokosten?

De incassokosten zijn de kosten die in rekening gebracht mogen worden wanneer een factuur of facturen niet op tijd betaald worden. De incassokosten die wij in rekening brengen, zijn altijd berekend volgens de Wet Incassokosten (WIK). Op deze website kun je de hoogte van de incassokosten zelf berekenen.

Maatregelen
Hoe gaat een procedure bij de rechtbank in zijn werk?

Er zijn 2 opties:

  1. Je bent het eens met de zaak en maakt geen bezwaar
    Conclusie van eis: Dit is de dagvaarding. Onze deurwaarder brengt de dagvaarding op het adres waar je volgens de gemeente ingeschreven staat. In de dagvaarding vragen wij aan de rechter om je tijdens een zitting te veroordelen voor het betalen van de openstaande facturen en de gemaakte kosten om deze facturen te incasseren. Aangezien je het eens bent met de zaak, hoef je niet naar de zitting te komen.

    Tijdens de geplande zitting doet de rechter uitspraak in jouw zaak. Je hoeft niet altijd aanwezig te zijn bij de zitting wanneer je gedagvaard bent. Wanneer je niet naar de zitting komt, zal de rechter hoogstwaarschijnlijk de zaak toewijzen. Dit betekent dat je veroordeeld wordt om de vordering en de kosten van de zitting te betalen.

    Wij ontvangen een vonnis waarin de uitspraak van de rechter staat beschreven.

  2. Je bent het niet met de zaak en maakt bezwaar
    Conclusie van eis: Dit is de dagvaarding. Onze deurwaarder brengt de dagvaarding op het adres waar je volgens de gemeente ingeschreven staat. In de dagvaarding vragen wij aan de rechter om je tijdens een zitting te veroordelen voor het betalen van de openstaande facturen en de gemaakte kosten om deze facturen te incasseren.

    Conclusie van antwoord: Dit is het bezwaar dat je maakt tegen de zaak bij de rechtbank. Je kunt naar de zitting gaan om bij de rechter aan te geven waar je het niet mee eens bent. Is het voor jou niet mogelijk om naar de zitting te gaan? Je kunt ook schriftelijk jouw bezwaar maken bij de rechtbank. Kijk in de dagvaarding op de eerste bladzijde onder het kopje “Om”. Hier vind je hoe je jouw bezwaar moet maken bij de rechtbank.

    Conclusie van repliek: De rechter kan naar aanleiding van jouw bezwaar vragen om aanvullend bewijsmateriaal van ons. In overleg met onze opdrachtgever zullen wij deze informatie verstrekken.

    Conclusie van dupliek: Je krijgt de kans om (schriftelijk) te reageren op het aanvullende bewijsmateriaal.

    Uitspraak: De rechter neemt al het bewijs in overweging en doet uitspraak in de zaak.

    Wij ontvangen een vonnis waarin de uitspraak van de rechter staat beschreven
Hoe kan ik de zitting voorkomen?

De enige manier om een zitting te annuleren, is een betaling van het volledige openstaande bedrag. Wij raden dit altijd aan, omdat je hiermee de kosten van de rechtbank uitspaart (het griffierecht). In de dagvaarding kan je het bedrag terugvinden dat betaald moet worden om de zitting te annuleren. Dit staat doorgaans op bladzijde 5 of 6 van de dagvaarding onder het kopje “U bent gedagvaard om voor de rechter te verschijnen”. 

Moet ik aanwezig zijn bij de zitting?

Je hoeft niet altijd aanwezig te zijn bij de zitting wanneer je gedagvaard bent. Wanneer je niet naar de zitting komt, zal de rechter hoogstwaarschijnlijk de zaak toewijzen. Dit betekent dat je veroordeeld wordt om de vordering en de kosten van de zitting te betalen.

Je hebt de volgende opties:

Je bent het eens met de zaak en kunt het hele bedrag betalen.
Wij raden je aan om 3 dagen vóór de zittingsdatum het hele openstaande bedrag aan ons te betalen. Wij kunnen dan de zitting annuleren en je bespaart de griffiekosten.

Je bent het eens met de zaak, maar je kunt niet het hele bedrag in één keer betalen:
Neem contact met ons op, dan kunnen wij kijken naar de mogelijkheden van een betalingsregeling. Omdat de zitting wél doorgaat bij een betalingsregeling, komen de griffiekosten voor jouw rekening.

Je bent het niet eens met de zaak
Je kunt schriftelijk jouw bezwaar maken bij de rechtbank. Kijk in de dagvaarding op de eerste bladzijde onder het kopje “Om”. Hier vind je hoe je jouw bezwaar moet maken bij de rechtbank. Je kunt ook naar de zitting gaan om bij de rechter aan te geven waar je het niet mee eens bent.

Wat gebeurt er als ik de regeling niet nakom?

Wanneer je een betalingsregeling met ons afgesproken hebt, dan blijft de regeling alleen gelden wanneer je het afgesproken bedrag elke maand op tijd aan ons betaalt én wanneer je geen nieuwe schulden maakt bij onze opdrachtgever.

Betalingstips:

  • Gebruik voor je maandelijkse betaling onze iDEAL-link: Directbetalen. Zo betaal je veilig en gemakkelijk. Je betaling is voor ons direct te zien in het dossier. Op MijnIncasso zie je de betaling na 2 werkdagen in jouw dossier(s).
  • Je kunt bij je eigen bank een maandelijkse automatische betaling instellen. Controleer altijd of de betaling ook daadwerkelijk afgeschreven is van je rekening.

Wij sturen je niet standaard een herinnering, maar kunnen direct overgaan tot de volgende stap in het incassotraject. Dit kan inhouden dat we een dagvaarding bij je langsbrengen of beslag leggen op je loon of uitkering. Dit staat ook altijd in de bevestiging van de betalingsregeling. Daarom is het belangrijk dat je zelf in de gaten houdt dat je de betalingsregeling juist nakomt.

Wat gebeurt er als ik niet betaal?

Als je geen contact met ons opneemt, zal het dossier doorgaans het volgende incassotraject doorlopen. Op een aantal momenten binnen dit traject is het mogelijk om kosten te voorkomen.

Wat is ontruimen?

Een rechter kan besluiten dat iemand een gehuurde ruimte moet verlaten, bijvoorbeeld omdat de huur niet betaald is. Als die persoon weigert de gehuurde ruimte te verlaten kan de deurwaarder op basis van het vonnis de ruimte ontruimen. Door het vervangen van de sloten, heeft deze persoon geen toegang meer tot de ruimte.

MijnIncasso
Hoe kan ik inloggen op MijnIncasso?

Als je al een account hebt, kan je inloggen via MijnIncasso. Om een account te maken, heb je een registratiecode nodig die in de eerste brief die je van GGN hebt ontvangen staat. Als je deze kwijt bent, kun je contact opnemen met GGN op telefoonnummer 088-3314501 voor een nieuwe registratiecode.

We moeten in verband met privacy je persoonlijke gegevens controleren. Als deze gegevens onvolledig of niet juist bij ons bekend zijn, kan het zijn dat een account maken of inloggen niet lukt.

Lukt het niet om te registreren of in te loggen, neem dan contact op met GGN op telefoonnummer 088-3314501.

Ik ben mijn wachtwoord voor MijnIncasso vergeten, wat nu?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je het wachtwoord voor MijnIncasso bent kwijtgeraakt of dat je deze na een lange tijd bent vergeten. Als het even niet meer lukt om in te loggen, is het mogelijk om het wachtwoord te resetten. Je kunt dan een nieuw wachtwoord verzinnen waarmee je wel kunt inloggen. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

Jouw wachtwoord wijzigen

  1. Ga naar de inlogpagina van MijnIncasso.
  2. Klik op de tekst ‘Wachtwoord vergeten?’.
  3. Vul het e-mailadres in waarmee je eerder het account hebt aangemaakt/geregistreerd.
  4. Je ontvangt direct van ons een e-mail met een weblink om het wachtwoord te resetten. Let op, de e-mail kan in je spambox terechtkomen. Ontvang je geen e-mail, controleer dan eerst de spambox.
  5. Klik op de link in de e-mail en verzin een nieuw wachtwoord.
  6. Je kunt vanaf nu weer inloggen met het door jou gekozen nieuwe wachtwoord.

Heb je geen e-mail ontvangen om een nieuw wachtwoord in te stellen, dan kan het zijn dat jouw account tijdelijk geblokkeerd is. Wacht minimaal 30 minuten en herhaal vervolgens de bovenstaande stappen. Als je daarna nog steeds geen e-mail ontvangt, kun je contact opnemen met GGN op het telefoonnummer 088-3314501.

Ik wil een account aanmaken op MijnIncasso, maar het lukt niet.

Om een MijnIncasso account aan te maken heb je de brief of e-mail van ons nodig waarin wij een registratiecode sturen. Zonder deze code kun je geen account aanmaken. Heb je geen brief of e-mail van ons ontvangen met een registratiecode? Neem dan contact met ons op: 088 3314500. Wij sturen jouw vervolgens direct een e-mail of brief met een registratiecode.

Naast de registratiecode of link moeten wij beschikken over voldoende persoonsgegevens van jou. Wij moeten i.v.m. privacygevoeligheid namelijk controleren of we voor de juiste persoon een account aanmaken. De gegevens die wij gebruiken om jouw identiteit te controleren zijn:

  • je adres
  • je geboortedatum
  • je e-mailadres
  • je telefoonnummer

Wanneer wij over minder dan 2 van bovengenoemde persoonsgegevens beschikken, is het maken van een MijnIncasso account niet mogelijk. Je kunt contact met ons opnemen op 088 3314500 om je persoonsgegevens aan te vullen. Direct hierna kun je een account aanmaken.

Ik wil inloggen op MijnIncasso, maar het lukt niet.

Er zijn verschillende redenen waarom het inloggen op MijnIncasso niet lukt:

  • Jouw gebruikersnaam en/of wachtwoord zijn niet juist ingevuld. Controleer zowel je gebruikersnaam als je wachtwoord op typfouten. Zowel het wachtwoord als de gebruikersnaam zijn hoofdlettergevoelig.

  • Wachtwoord: Jouw wachtwoord heb je zelf gekozen bij het aanmaken van jouw MijnIncasso account. Ben je je wachtwoord vergeten? Geen probleem! Klik op 'Wachtwoord vergeten'. LET OP: Na 3 mislukte pogingen zal je account worden geblokkeerd voor 30 minuten. Als je na meer dan 3 pogingen klikt op ‘wachtwoord vergeten’, dan zal er niets gebeuren. Oplossing: wacht 30 minuten, en klik dan nogmaals op: ‘wachtwoord vergeten’.

  • Je ontvangt een e-mail waarmee je je wachtwoord kunt wijzigen.

  • Gebruikersnaam: Jouw gebruikersnaam heb je zelf gekozen bij het aanmaken van uw MijnIncasso account en betreft altijd een e-mailadres. Bent jij je gebruikersnaam vergeten? Dan kunt je contact opnemen met GGN op 088-3314501. Onze telefonische openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

  • Is er een storing of er vindt onderhoud plaats aan MijnIncasso:

    • Bij de melding van een storing kun je het beste op een later tijdstip opnieuw inloggen. Onze medewerkers kunnen jou door de storing ook telefonisch geen inhoudelijke informatie geven.
    • Bij de melding van onderhoud kun je op een later tijdstip opnieuw inloggen. Jij kunt ook telefonisch contact opnemen met één van onze medewerkers op 088-3314500. Onze telefonische openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.
MijnIncasso - Registreren

Account aanmaken

Wanneer je nog geen account hebt op Mijn Incasso, moet je deze eenmalig activeren. Dit doe je via de knop 'account activeren'.

Dan vul je je registratiecode in. Deze staat in de brief die je van ons hebt ontvangen. Klik op het vakje voor 'Ik ben geen robot' en klik dan op 'volgende'.

Vul in het scherm je postcode in met een spatie tussen de cijfers en letters. Bijvoorbeeld 1234 AB. Klik dan op 'volgende'.

Vul je geboortedatum in en klik dan op 'Volgende'.

Vul je e-mailadres in. Dit wordt ook je gebruikersnaam. Klik dan op 'Volgende'.

Je krijgt nu een e-mail op het ingevulde e-mailadres. Daarin staat een link om een wachtwoord te kiezen en je account te activeren. Klik op die link. Er opent een scherm waarin je een wachtwoord aan kunt maken. Wanneer je het wachtwoord hebt ingevuld, klik je op 'Wachtwoord wijzigen'.

GGN MijnIncasso is onderdeel van GGN